Search

Με διεθνείς συμμετοχές το Agility Competition & Tunnel Cup της Κομοτηνής!

Σε αγώνες που διοργανώθηκαν από τον Κυνοφιλικό Όμιλο βελγικών ποιμενικών (ΚΟΒΕΠΕ), συμμετείχε και ο Κυνοφιλικός Όμιλος Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα, η υπεύθυνη του Doggy Park Sports Center Νικόλ Παπαστεργιάδη, συμμετείχε σε αυτούς τους αγώνες που ήταν προκριματικοί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα βελγικών ποιμενικών που θα γίνει στη Σλοβενία τον Απρίλιο 2018.

“Συμμετείχα μόνο εγώ από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής στην κατηγορία Α0, με την Μπιάνκα στην κατηγορία Α0. Η Μπιάνκα είχε πολύ καιρό να συμμετέχει σε αγώνες, και τη δεύτερη μέρα κατακτήσαμε στον πρώτο αγώνα την πρώτη θέση ενώ στον δεύτερο αποκλειστήκαμε, με αποτελέσματα στο τέλος της ημέρας να κατακτήσουμε την τρίτη θέση”, όπως μας ενημέρωσε η Νικόλ Παπαστεργιάδη, η οποία δείχνει τον σωστό δρόμο στην αντιμετώπιση του ζητήματος με τα αδέσποτα στην Κομοτηνή, καθώς έχει υιοθετήσει την ημίαιμη Μπιάνκα εδώ και τρία χρόνια από την Φιλοζωική Κομοτηνής, ενώ έχει παρατηρήσει πως και το άθλημα του agility έχει βοηθήσει το σκυλί στην συμπεριφορά του, γι’ αυτό και το προτείνει σε όλους τους ιδιοκτήτες.

ΕΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Στην Κομοτηνή το διήμερο 10-11 Μαρτίου έρχεται ένα διασκεδαστικό διήμερο για όλους. Μάλιστα, η Κομοτηνή είναι η μοναδική επαρχία στην οποία διεξάγονται αγώνες από Κυνοφιλικό Όμιλο, αν εξαιρέσουμε την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ομίλου, αναφορικά με τους αγώνες έχει ως εξής:

“Agility Competition & Tunnel Cup. Με χαρά ο Κυνοφιλικός Όμιλος Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής (Κ.Ο.Σ.Ε.Κ) σας προσκαλεί να περάσουμε όλοι μαζί ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο, με πολύ τρέξιμο, δώρα και εκπλήξεις.

Λίγα λόγια για την κριτή μας: Η κριτής μας θα είναι η Susanne Niedear, από τη Γερμανία. Η πρώτη της επαφή με το agility ήταν το 2002 με το πρώτο της σκυλί, ένα Groenendael, την Tessi, με την οποία και συμμετείχε στο Παγκόσμιο της Νορβηγίας το 2007. Από τότε, συμμετείχε σε πολλούς τοπικούς και διεθνείς διοργανώσεις με τον δεύτερο σκύλο της, ένα Border Collie, την Hazel, συμπεριλαμβανομένου και το Παγκόσμιο της Γερμανίας το 2010. Πλέον συμμετέχει σε αγώνες με το νεότερο σκύλο της, επίσης Border Collie, τον Sin. Από το 2011 είναι εγκεκριμένη από την FCI κριτής agility, και έχει συμμετάσχει με αυτήν της την ιδιότητα σε διοργανώσεις της Γερμανίας αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, αλλά αυτή η φορά θα είναι η πρώτη της στην Ελλάδα. Απολαμβάνει ιδιαίτερα να φτιάχνει γρήγορες και tricky πίστες αλλά αγαπά εξίσου να συμμετέχει σε αγώνες ως διαγωνιζόμενη με τα σκυλιά της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Σάββατο 10/03
A0 x 3, A1 x 3, A2 open x 3
Κυριακή 11/3
Jumping Open, Tunnel Cup
Κόστος:
Agility: 1ος σκύλος 30€, κάθε επιπλέον σκύλος 20€
Tunnel Cup: 5€

Η εξόφληση του κόστους συμμετοχής θα πραγματοποιείται στη γραμματεία.
• Επιτρέπεται να τρέξουν σκύλοι άνω των 18 μηνών στις επίσημες κατηγορίες και άνω των 15 στην αρχαρίων (Α0).
• Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σκύλων με ακρωτηριασμένα αυτιά ή ουρές.
• Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Όλοι οι σκύλοι πρέπει να έχουν ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας.

Κάθε χειριστής είναι υπεύθυνος για το σκύλο του και οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Παρακαλείσθε όλοι να διατηρείτε το χώρο καθαρό”.

Όπως μας ενημερώνει η Νικόλ Παπαστεργιάδη, αναφορικά με το διήμερο, ήδη υπάρχουν συμμετοχές από Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία!

Share it