Search

Στο παιχνίδι της παραμονής η ΑΕΔ με τρίποντο επί των Προσκυνητών

Νίκη πάση θυσία ήθελε η ΑΕ Διδυμοτείχου στο σημερινό ματς με τη Δόξα Προσκυνητών στην Αλεξανδρούπολη και την πέτυχε.

Οι παίκτες του Κρίστο Τελκίνσκι μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό του αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα της Κομοτηνής, επικρατώντας 2-0 με τα γκολ των Ιντζέ και Εμρέ. Το σκορ μάλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι Εβρίτες ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεων. 

Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι για την ΑΕΔ κατέληξε στα δίχτυα, με τον Εμρέ να βγάζει πολύ όμορφη σέντρα και τον Ιντζέ να πλασάρει εύστοχα από κοντά για το 1-0. Από το σημείο αυτό και μετά, χάθηκε σωρεία ευκαιριών για τους γηπεδούχους, οι οποίοι για πρώτη φορά φέτος δεν αγωνίστηκαν στην φυσική τους έδρα (λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ Διδχου μετά την κακοκαιρία) , αλλά στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξ/πολης.

Στο 12′ ο Εμρέ θα βρεθεί φάτσα με την εστία, αλλά το αδύναμο σουτ του δεν θα ανησυχήσει το Νικολίτσα που μπλόκαρε. Το ίδιος θα γίνει και στο χλιαρό σουτ του Σιμτσάκη 2 λεπτά αργότερα. Στο 23′ ο γκολκίπερ της Δόξας θα μπλοκάρει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παντελίδη, ενώ στο 32′ οι Προσκυνητές θα απειλήσουν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο ματς όταν ο Σιχλιμοίρης στο τετ α τετ θα σουτάρει άουτ. Στο 38′ η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη θα μείνει με παίκτη λιγότερο, με τον Ζήνονο να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Παντελίδης θα εκτελέσει ακόμα ένα φάουλ, με τον Νικολίτσα να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο 40′ ο Εμρέ θα αστοχήσει ακόμα μία φορά όταν σε τετ α τετ θα σουτάρει άουτ. Στο 44′ θα εκτυλιχθεί μία απίστευτη φάση διαρκείας στην άμυνα των Προσκυνητών. Συγκεκριμένα τρεις απόπειρες για γκολ από τους παίκτες της ΑΕΔ έπεσαν στο κενό, με τους αμυντικούς της Δόξας να διώχνουν δύο φορές των κίνδυνο (η πρώτη πάνω στη γραμμή) και εν συνεχεία τον τερματοφύλακα να απομακρύνει σε κόρνερ. Στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του α’ ημιχρόνου και πάλι πρωταγωνιστής ο Εμρέ για την ΑΕΔ, όταν με λόμπα πήγε να περάσει τη μπάλα πάνω απ’ τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, όμως αυτή άλλαξε πορεία από τον αέρα και κατέληξε άουτ.

Στο β’ μέρος και στο 68′ σουτ για την ΑΕΔ, μπλόκαρε ο Νικολίτσας, ενώ στο 75′ η ομάδα του Διδυμοτείχου θα χάσει τεράστια ευκαιρία. Το πρώτο σουτ που έγινε το απέκρουσε ο Νικολίτσας και το δεύτερο απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς. Στο 78′ μία κεφαλιά από πλευράς ΑΕΔ έφυγε άουτ, ενώ στο 89′ θα διαμορφωθεί το τελικό 2-0. Ο Αβογιάν θα κλέψει τη μπάλα θα φύγει τετ α τετ, θα πασάρει στον Εμρέ ο οποίος σε κενή εστία θα σκοράρει.

Με αυτό το τρίποντο η ΑΕΔ ξέφυγε στους 3 από τον Ξηροπόταμο ο οποίος όμως έχει ένα ματς λιγότερο καθώς αντιμετωπίζει αύριο το Άβατο και παράλληλα μείωσε στον 1 τον Ορφέα Ξάνθης που ηττήθηκε στις Σέρρες από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Από την άλλη οι Προσκυνητές με αυτή την ήττα, πολύ δύσκολα πλέον θα προλάβουν το τρένο της παραμονής.

Συνθέσεις:

ΑΕ Διδυμοτείχου (Κρίστο Τελκίνσκι): Συριτούδης Κ., Θάνος (59′ Νικολαΐδης), Παντελίδης (90′ Καζάλας), Πατιαλιάκας, Τζανετάκος, Σιμτσάκης (79′ Ζαφειρόπουλος), Εμρέ, Αβογιάν, Σουλεϊμάν (90′ Τερτσούδης), Καπετανίδης, Ιντζές.

Δόξα Προσκυνητών (Νίκος Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Κελεσίδης, Μόσχος, Γιολδάσης, Καραγιαννίδης, Τρίχας, Γιαννακίδης (57′ Πατούλιας), Ζήνονος, Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Παγώνης.

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα.

 

Share it