Search

Δεν εντυπωσίασε, αλλά πήρε αυτό που ήθελε ο Εθνικός

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ διεξήχθη το Σάββατο η αναμέτρηση Εθνικού Αλεξ/πολης και ΑΟ Καβάλας στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το οποίο βρήκε νικητή τον Εθνικό με σκoρ 51-40.

Το παιχνίδι ξεκίνησε λίγο νευρικά με τον Εθνικό να προσπαθεί να εκμεταλευτεί την έδρα του και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν στο 1ο δεκάλεπτο να μείνουν κοντά στο σκορ (11-9).

Στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα των γηπεδούχων βελτιώθηκε αισθητά και πήρε μία διαφορά 12 πόντων (σκορ ημιχρόνου 26-14).

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου ξεκίνησε το 3ο δεκάλεπτο με τον Εθνικό να δείχνει την υπεροχή του. Η ομάδα της Καβάλας προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά αλλά ο προπονητής της είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης παικτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κούραση αυτών που έπαιζαν για αρκετά λεπτά. Η διαφορά αυξήθηκε και άλλο και το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 42-28.

Στην 4η περίοδο οι ”Καβαλιώτες” κατάφεραν να μειώσουν ύστερα και από την έλλειψη συγκέντρωσης των γηπεδούχων και το ματς τελείωσε με σκορ 51-40.

Ο Εθνικός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παρά την μαχητικότητα του αντιπάλου. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα της Αλεξ/πολης είχε κάποια προβλήματα στην άμυνα αλλά και στη συγκέντρωση, στοιχεία τα οποία θα προσπαθήσει να βελτιώσει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 11-9, 26-14, 42-28, 51-40.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τελούδης): Ιωαννίδης 1, Σιταρίδης 4, Θεολογίδης 4, Αντωνίου 3, Φωτιάδης, Κιτσόπουλος 13, Τσαγιάς 5, Βαλασίδης, Δαλακούρας, Ευαγγέλου 3, Θεοχαρίδης 5, Κανάκης 13.

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ (Καλφόπουλος) : Γαβριηλίδης 6, Θεοδώρου 5, Θωμαή, Μάρκου Λ., Πάσχος 11, Λούνγκου, Μοσχόπουλος, Χατζηαποστολίδης 5, Κατσαμακίδης 6, Αγγελίδης, Αγανικόλας 4, Μάρκου Μ.

 

 

Share it