Search

Αλλάζει το Κύπελλο Ελλάδας δίνοντας κίνητρο και σε ερασιτεχνικά σωματεία! Οι δύο δρόμοι που προανήγγειλε η Επιτροπή της ΕΠΟ

Το φετινό Κύπελλο είναι το τελευταίο σε αυτή τη μορφή, καθώς ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Σταύρος Ψαρρόπουλος, επιβεβαίωσε στο περιθώριο της κλήρωσης για τους «16» πως θα αλλάξει η δομή του και θα συμμετέχουν ακόμη και ερασιτεχνικά σωματεία.

«Το Κύπελλο είναι μια γιορτή. Θέλουμε να αποφύγουμε γεγονότα που ήταν ντροπή για το ποδόσφαιρο. Θα γίνει μια προσπάθεια για να φτιάξουμε ένα Κύπελλο αντάξιο των ομάδων δίνοντας κίνητρο και σε ερασιτεχνικά σωματεία. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θα μιλήσουμε με τον κ. Στράτο και τον κ. Λεουτσάκο για να δούμε το σχέδιο που έχουμε εκπονήσει ως επιτροπή, για να βρούμε μια φόρμουλα”

Σκέψη που προχωρώντας την η ΕΠΟ θέλει να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κίνητρο στις ομάδες, και δη τις ερασιτεχνικές. Άλλωστε οι δύο δρόμοι που έχει μπροστά της η ΕΠΟ περιλαμβάνει αυτό το κομμάτι δηλαδή της εισαγωγής ερασιτεχνικών ομάδων στον θεσμό.

Πάμε όμως να δούμε ποιες είναι αυτές οι δύο σκέψεις που υπάρχουν στο μυαλό των ανθρώπων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

1. Το πλέον ορατό και πιο πιθανό σενάριο είναι η εισαγωγή στον θεσμό όπως ήταν και παλαιότερα άλλωστε, προτού γίνει ερασιτεχνικό, των ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

2. Η έτερη σκέψη που υπάρχει είναι η συμμετοχή των Κυπελλούχων των ΕΠΣ στον θεσμό. Σε αυτό το πλάνο η ΕΠΟ γλυτώνει τον αριθμό των ομάδων που θα μετέχουν, αλλά και παράλληλα την παρουσία όλων των Ενώσεων στον θεσμό, με τους Κυπελλούχους αντί για το Κύπελλο Ερασιτεχνών να μετέχουν στον Κύπελλο Ελλάδας. Πλάνο που σίγουρα θα δώσει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο όχι μόνο στις ομάδες των ΕΠΣ να κυνηγήσουν με ακόμη μεγαλύτερη τόλμη την κατάκτηση του τίτλου απο τις ομάδες της Γ’ Εθνικής που μετέχουν στο ερασιτεχνικό Κύπελλο.

Όποιο και αν είναι το πλάνο που θα επιλέξει η ΕΠΟ το σίγουρο είναι πως η εισαγωγή παραπάνω ομάδων θα δώσει μεγαλύτερο κίνητρο και ενδιαφέρον στον θεσμό, έναν θεσμό που ειδικά φέτος μετά απο πάρα πολλά χρόνια έχει ελάχιστες εκπλήξεις με μόλις 2 ομάδες Football League να καταφέρνουν να συνεχίσουν στην επόμενη φάση.

Share it