Search

Οι 12+14+5 παίκτες και προπονητές με κοινή παρουσία σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ και Ξάνθη κοντράρονται το απόγευμα του Σαββάτου (2/12 17:15) στα «Πηγάδια», με τους δύο μονομάχους να έχουν αρκετούς πρώην ποδοσφαιριστές, αλλά και προπονητές με κοινή θητεία στην ομάδα της Θράκης και του ΠΑΟΚ, είτε με άμεσο τρόπο είτε όχι.

Ο πρώτος που φόρεσε την φανέλα των δύο ομάδων ήταν ο Πασχάλης Σερέτης ενώ ακολούθησε όταν ακόμα η ομάδα ήταν στην Β’ Εθνική ο Κώστας Λαγωνίδης, που απο την Θεσσαλονίκη βρέθηκε στην Ξάνθη ως δανεικός. Για να ακολουθήσουν με μεταγραφή απο την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε αυτή της Ξάνθης είτε με μεταγραφή είτε με δανεισμό οι Νίκος Αλαβάντας, Χρήστος Χιονάς, Μάκης Χάβος, Γιώργος Τουρσουνίδης, Νίκος Αναστασόπουλος, Αλέξης Γαρπόζης και Πάμπλο Γκαρσία.  Την αντίθετη διαδρομή με άμεση μεταγραφή απο την Ξάνθη στον ΠΑΟΚ  πήραν οι Ζήσης Βρύζας, Στέλιος Βενετίδης και Δημήτρης Ζωγραφάκης.

Βέβαια οι παίκτες που φόρεσαν την φανέλα και των δύο δεν ήταν μόνο οι προαναφερόμενοι καθώς πολλοί ακόμα φόρεσαν την φανέλα και των δύο ομάδων, έχοντας αγωνιστεί παράλληλα και σε άλλες ομάδες, παίκτες οπως οι: Χάρης Μπανιώτης, Χρήστος Μαλαδένης, Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης, Νίκος Καραγεωργίου, Πάρης Ζουμπούλης, Κυριάκος Τοχούρογλου, Μάριους Κουκιέλκα, Δημήτρης Κυριακίδης, Χρήστος Καρυπίδης, Αριστοτέλης Καρασαλίδης, Λουτσιάνο, Φρανσίσκο Ζουέλα, Μίχαελ Γκσπούρνινγκ και πιο πρόσφατα ο νεαρός Κωνσταντίνος Κώστας που απο έχει παρελθόν στα τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ προτού τον αποκτήσει η Ξάνθη.

Βέβαια πέρα απο τους παίκτες υπάρχουν και τέσσερις προπονητές με κοινή παρουσία στους πάγκους των δύο ομάδων, με τους Γιάννη Γούναρη, Νίκο Καραγεωργίου, Γιώργο Παράσχο και φυσικά τον Ραζβάν Λουτσέσκου που επιστρέφει στην Ξάνθη ως αντίπαλος του ΑΟΞ για πρώτη φορά.

 

 

 

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Γιάννη Μαντζουράκη, με τον «Ρουμάνο», να καταγράφει σπουδαία καριέρα ως παίκτης του ΠΑΟΚ, ενώ ως προπονητής «έχτισε» το όνομα του την τριετία 1996-1999 στον πάγκο της Ξάνθης, στην οποία έκανε και δύο ακόμα θητείες το 2008 και την σεζόν 2009-2010.

Share it