Search

Όρθια και στα Γιάννενα η Ξάνθη που έβγαλε ψυχή και…διατήρησε την παράδοση των Χ με ΠΑΣ!

Παρά τα σημαντικά προβλήματα και ενώ βρέθηκε να κυνηγά απο την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Ξάνθη έβγαλε πάθος και ψυχή, ρίσκαρε και έφτασε στην ισοπαλία χάρις σε τέρμα του τοπ σκόρερ της Έρικ Γέντρισεκ που διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία για φέτος και 5η συνολικά, σε μια έδρα πάντως που η παράδοση έδειχνε όπως και συνέβη Χ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 49’ με τον Κόντε, με τον Γέντρισεκ να σκοράρει για 3ο διαδοχικό παιχνίδι και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, με το οποίο οι δύο αντίπαλοι πρόσθεσαν από ένα βαθμό στην συγκομιδή τους.

Έτσι, κράτησε όρθια την ομάδα του που δείχνει να βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι, τουλάχιστον από πλευράς αποτελεσμάτων. Αντιθέτως, οι Ηπειρώτες κλείνουν τον Νοέμβριο χωρίς νίκη έπειτα και από την ήττα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και το εντός έδρας 1-1 με τον Παναιτωλικό της περασμένης εβδομάδας.

Με καλό ρυθμό διεξήχθη τι μάτς, με την Ξάνθη έπειτα από το πρώτο οκτάλεπτο να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουεργεί δύο κολλητές ευκαιρίες. Με τη δεύτερη να είναι η καλύτερη του πρώτου μέρους, όταν ο Γέντρισεκ να «εκτέλεσε» λίγο πριν μπει στην περιοχή και όντας σε πλάγια θέση, αλλά ο Βελλίδης αντέδρασε πολύ καλά και έδιωξε τον κίνδυνο και η ακριτική ομάδα «άγγιξε», όμως δεν έκανε, το 1-0.

Το παιχνίδι έκανε «κοιλιά» μετά το πρώτο τέταρτο, ο ρυθμός έπεσε με αποτέλεσμα να μειωθούν οι καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες και των δύο ομάδων. Έπειτα από το μισάωρο και κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, ο ΠΑΣ προσπάθησε να ανεβάσει ταχύτητα και να πιέσει τον αντίπαλο που δυσκολευόταν να βγάλει τελικές μέσα από την περιοχή, με αποτέλεσμα να επιδιώξει σουτ έξω από αυτήν. Στο 38’, οι Ηπειρώτες παραλίγο να κάνουν 1-0, στη δική τους καλύτερη φάση στα πρώτα 45 λεπτά, όταν ο Κόντε βρέθηκε σε θέση βολής και ο Ζίβκοβιτς κράτησε όρθια την ομάδα του.

 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μία “ανάσα” απ’ το 1-0, αλλά το σουτ του Σολτάνι μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή πέρασε ελάχιστα έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Τελικά, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και συγκεκριμένα στο 49ο ο Πέδρο Κόντε έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Ο Τζημόπουλος βρήκε υπέροχα τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με όμορφο σουτ νίκησε τον Σέρβο τερματοφύλακα για το 1-0. Οι Ηπειρώτες θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και έχασαν ακόμα μία καλή ευκαιρία και πάλι με τον Κόντε, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Μετά το 60ό λεπτό, οι Θρακιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια… αισιοδοξίας. Πέρα από ένα μακρινό σουτ του Κίκε Μπουλά στο 72′ που έδιωξε με δυσκολία ο Βελλίδης, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στα καρέ  του Βελλίδη. Οι πολλές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα, κάτι που βόλευε τους γηπεδούχους, προκειμένου να διαχειριστούν ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο Γέντρισεκ είχε διαφορετική άποψη, αφού στο 87′ με όμορφο διαγώνιο σουτ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του νεαρού Μελιόπουλου, έκανε το 1-1. Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΣ πίεσε για το δεύτερο γκολ, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Λίλα (61′ Γαρουφαλιάς), Μανθάτης, Σολτάνι (82′ Κοζορώνης), Γιάκος (67′ Χαλκιαδάκης), Κόντε.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Σβάρνας (76′ Κάστρο), Κασάδο, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Μεχία (66′ Π. Ορφανίδης), Κίκε, Ρότσε (57′ Φασίδης), Γέντρισεκ.

Share it