Search

Νίκη με ανατροπή για τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου στην 1η αγωνιστική επί της Δόξας Σώστη

Την πρώτη του νίκη για το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης πανηγύρισε ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, που επικράτησε με 3-1 της Δόξας Σώστη.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και να αφοπλίσουν τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, κάτι που αποτυπώνεται και στο 0-1 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πέτρου Βιόπουλου, παρουσιάστηκε αλλαγμένη προς το καλύτερο και κατάφερε μέσα σε διάστημα 20 λεπτών, να πετύχει τρία τέρματα, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη, πραγματοποιώντας μια μεγάλη ανατροπή.

Η Δόξα Σώστη άνοιξε το σκορ στο 21′, όταν ο Καλοδημίδης τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Παπασωτηρίου, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα για το 0-1, σκοράροντας απέναντι στην παλιά του ομάδα. στο 27′ η ομάδα του κυρίου Τσιπουργκένη έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Σιόζιου απόκρουσε κόρνερ ο Βλαδιμηρίδης. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με αξιώσεις για πρώτη φορά στο 33′, με το σουτ του Βιόπουλου να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 40′ από εκτέλεση κόρνερ του ίδιου παίκτη, ο Καραπάτσιος αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά. Τεέυταία καλή στιγμή για το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο στο 43′, με το πλασέ του Λάβδα να περνά έξω από τα δοκάρια του Βλαδιμηρίδη.

Με το “καλησπέρα” του δευτέρου ημιχρόνου ο Μέγας έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Χουσεϊν Σαλήμ βρήκε τον Ογκουνσότο και εκείνος μετά από ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε από πλάγια θέση στην απέναντι γωνία για το 1-1. Δέκα λεπτά αργότερα, ήρθε το 2-1. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Βουλγαρίδη, ο Αμοιρόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 67ο λεπτό οι γαλανόλευκοι πέτυχαν και το 3-1, όταν από σέντρα του Καραπάτσιου, ο Καραγεωργόπουλος στην προσπάθεια του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του. Οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν μέχρι τέλους τον αγώνα και στα τελευταία λεπτά , απώλεσαν δύο σημαντικές ευκαιρίες, με τον Παπασωτηρίου, ο οποίος στο 85′ αφού πέρασε και τον Βλαδιμηρίδη και βρέθηκε σε πλάγια θέση, δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ένα σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέραε άουτ.

Να σημειώσουμε, ότι ο Σώστης είχε παράπονα από την διαιτησία, κυρίως για μια φάση στο πρώτο μέρος, όπου ζήτησε αποβολή παίκτη του Ιάσμου, σε “κοκορομαχία” που είχε με αντίπαλο, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την κίτρινη κάρτα.

Ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Ενγκίν Κιγκιτζή, που είχε για βοηθούς τους Δημητριάδη και Τζιώτζιο.

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Βιόπουλος): Βλαδημιρίδης, Χασάν Χισήμ (35′ Κατσικάρης), Αμοιρόπουλος, Μπιλμπίλης, Χασάν, Κλής, Παπαρούνας, Χουσεϊν, Καραπάτσιος, Βιόπουλος, Ογκονσότο
Δόξα Σώστη (Τσιμπουργκένης): Πατερέλλης, Μαλλιαρός, Τέφος (15′ Καραγεωργόπουλος), Παπουτσής, Βουλγαρίδης, Γεωργακόπουλος, Σιώζιος (79′ Μυλωθρός), Μουσταφά Ογούζ (73′ Παπαδόπουλος), Παπασωτηρίου, Καλοδημίδης, Λάβδας (82′ Κυπαρισσούδης).

 

Share it