Search

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου! Θα καταφέρει να σηκώσει κούπα φέτος; Ντεμπούτο ο Ογκουνσότο το Σάββατο!!

Αν και πέρυσι ήταν ανάμεσα στα φαβορί για κύπελλο, πρωτάθλημα και άνοδο στην Γ’ Εθνική, τελικά μετά από διάφορες περιπέτειες, με τιμωρίες, κόντρες και μερικές αποτυχίες, έμεινε με άδεια χέρια. Στις αρχές του καλοκαιριού οι άνθρωποι του δεν είχαν σκοπό να προσπαθήσουν ανάλογη πορεία της περσινής, αφού η ομάδα και ελλιπής ήταν και στόχους δεν είχε. Μάλιστα για ένα διάστημα υπήρχε και η σκέψη να μην συμμετέχει καν στα πρωταθλήματα, για την φετινή σεζόν, κάτι που θα ήταν καταστροφικό και απογοητευτικό για την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια, μετά την διάλυση της σεζόν 2014-2015.

Ωστόσο μετά την συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου, κάτι φάνηκε να αλλάζει. Ο πρόεδρος Μεχμέτ Ομέρ και οι συνεργάτες του όχι απλά δεν παράτησαν την ομάδα, αλλά ξεκίνησαν με γνώμονα την περσινή σεζόν, μια ανάλογη προσπάθεια, με σκοπό ο Μέγας να καταφέρει να κερδίσει ο,τι δεν κέρδισε πέρυσι. Προπονητές αποκτήθηκαν, παίκτες ενίσχυσαν το ρόστερ και όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την απίστευτη ανταπόκριση των περισσότερων κατοίκων του Ιάσμου, κάτι σπάνιο είναι η αλήθεια, ενόψει και του αυριανού αγώνα της πρεμιέρας.

Στα μεταγραφικά, η ομάδα έχει νέους προπονητές. Πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση μάλιστα, καθώς πατέρας και γιος, οι Γιώργος και Πέτρος Βιόπουλος, θα είναι στο τιμόνι του συλλόγου, με τον πρώτο να είναι προπονητής τερματοφυλάκων. Όσο αναφορά το ρόστερ, αυτό άλλαξε κατά τα 3/4. Συνολικά αποχώρησαν είκοσι ποδοσφαιριστές και ανάμεσα τους βρίσκονται ονόματα όπως αυτά των Χατζητουλούση, Γιαννακιτσίδη, Αντωνιάδη και Κορωνάκη. Ακόμη, έξι ποδοσφαιριστές εκ των είκοσι, αποχώρησαν με προορισμό την γειτονική Βιστωνίδα Κοπτερού, η οποία αγωνίζεται στην Β Ερασιτεχνική.

Ανάλογες ήταν και οι αφίξεις με 18, μέχρι στιγμής, παίκτες να φορούν στο εξής τα γαλανόλευκα. Ανάμεσά τους ο Βιόπουλος, που επέστρεψε από την Δόξα Προσκυνητών, ο Κλης, ο Αμοιρόπουλος και ο Παπαρούνας, αλλά και οι Μεμέτ Νετζατί, Αλή Χουσεϊν, Αζήζ Τσεβδέτ και Χουσεϊν Χιλμί, που επέστρεψαν στην ομάδα του χωριού τους, από τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής.

Μέσα στα 18 νέα αποκτήματα συγκαταλέγεται βεβαίως και ο Πάτρικ Ογκουνσότο. Ο Νιγηριανός φορ, ήταν η έκπληξη του καλοκαιριού όχι μόνο για το φίλαθλο κοινό της Ροδόπης, αλλά και για τους ίδιους τους ανθρώπους του Μέγα, σε μια μεταγραφή που ήρθε στην κυριολεξία από το πουθενά, ολοκληρώθηκε χάρη στον Γιουσούφ Ερκέκ, μέλος του συμβουλίου της ομάδας και ανέβασε ένα επίπεδο την ομάδα. Μάλιστα το σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα του Ιάσμου, κατά 90% θα αγωνιστεί και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Πολύ πιθανόν οι μεταγραφές να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, μιας και πληροφορίες λένε πως ο Μέγας βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους 2-3 ποδοσφαιριστές, ένας εκ των οποίων πρώην επαγγελματίας.

Στα φιλικά του καλοκαιριού ο Μέγας σε 3 ματς, γνώρισε 1 ήττα ενώ 2 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Στην Α φάση του Κυπέλλου νίκησε το Αγιοχώρι με 0-3 και στην 1η αγωνιστική των ομίλων πέτυχε άλλη μία εκτός έδρας νίκη, εναντίον του Μίσχου αυτή τη φορά, με 0-4. Αύριο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει εντός έδρας, στο μεγάλο τοπικό ντέρμπυ, την Δόξα Σώστη.

Αναλυτικά οι μέχρι στιγμής μεταγραφές του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου:

ΗΡΘΑΝ: Βλαδιμηρίδης (Όλυμπος Κέρκυρας), Καραπάτσιος (Ελπίδα Σαπών), Κλης (Δόξα Προσκυνητών), Κατσικάρης (Νέα Καλλίστη), Απαζίδης (Ορφέας Στρύμης), Ρέλλος (Νέα Καλλίστη), Πετρίδης Παναγιώτης (Μεσσούνη), Μουταφίδης (Ακαδημία Λύκων), Αλή Χουσεϊν (ΠΑΟΚ Κομοτηνής), Χουσεϊν Χιλμί (ΠΑΟΚ Κομοτηνής), Μεμέτ Νετζατί (ΠΑΟΚ Κομοτηνής), Αζήζ Τσεβδέτ (ΠΑΟΚ Κομοτηνής), Βιόπουλος (Δόξα Προσκυνητών), Παπαρούνας (Δόξα Προσκυνητών), Αμοιρόπουλος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Ογκουνσότο (Μακεδονικός), Ψαθάς, Παπουτσίδης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων).

ΕΦΥΓΑΝ: Κορωνάκης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Πενόπουλος (Ορφέας Ξυλαγανής), Γρίβας, Αντωνιάδης (Δόξα Γρατινής), Μπίνμπασι Αλή (Βιστωνίδα Κοπτερού), Ιμπίς Ριτβάν (Βιστωνίδα Κοπτερού), Μπαϊράμ Ισμαήλ (Βιστωνίδα Κοπτερού), Μυστρίδης (ΠΑΟΚ Κοσμίου), Χατζητουλούσης (ΠΑΟΚ Κοσμίου), Γιαννακιτσίδης (Δόξα Προσκυνητών), Βιόπουλος (Δόξα Προσκυνητών [επέστρεψε]), Ερκέκ Μετέ, Αμέτ Αμέτ (Βιστωνίδα Κοπτερού), Μπενέκος, Παπαχατζής, Παπασωτηρίου (Δόξα Σώστη), Εμίρ, Ζαχαρόπουλος, Σπυριάδης, Μουεμίνογλου Σαλή (Βιστωνίδα Κοπτερού).

 

Share it