Search

Ασίστ ο Ξενιτίδης στην μαχητική εμφάνιση των Νέων του Ολυμπιακού με Γιουβέντους στο Τορίνο!

Οι Νέοι του Ολυμπιακού, με τον ξανθιώτη Γιώργο Ξενιτίδη να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι φορώντας την φανέλα με το νούμερο 10, αν και προηγήθηκαν με υπέροχο γκολ του Βρουσάι, ηττήθηκαν 3-1 από την Γιουβέντους για την 2η αγωνιστική του Youth League.

Η Γιουβέντους στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε την κατοχή της μπάλας, δίχως όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση στα καρέ του Σκαφίδα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι και μάλιστα στο 23’ έκαναν το 1-0 με τον Βρουσάι! Ο επιθετικός του Ολυμπιακού μετά απο πάσα του Ξενιτίδη, με μια πανέμορφη κίνηση απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία του Ντελ Φαβέρο έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό

Στο επόμενο λεπτό, ο Πορτανόβα έκανε το δυνατό δεξί σουτ και η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Σκαφίδα, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός σε αυτή την φάση, αλλά η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει.  Στο 32′, η Γιουβέντους κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Βολιάτσο στην περιοχή. Και παρά το ότι έκανε επέμβαση ο Σκαφίδας στην εκτέλεση του Ολιβιέρι, στην εξέλιξη της φάσης πλάσαρε με το αριστερό, προλαβαίνοντας τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού για το 1-1, που έμελλε να είναι και το σκορ του πρώτου μέρους.

Μόλις στο έβδομο λεπτό της επανάληψης, η Γιουβέντους έκανε την ανατροπή. Με διαγώνιο σουτ ο Καμεράι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σκαφίδα για το 2-1, για να έρθει και τρίτο γκολ στο 68′ με αριστερό σουτ του Ντι Πάρντο μέσα από την περιοχή, το οποίο δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Σκαφίδας στην αριστερή του γωνία.

Λίγα λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να μπει και πάλι στο ματς, όταν κέρδισε πέναλτι με τον Βρουσάι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη, γιατί είχαν μπει μέσα δυο παίκτες του Ολυμπιακού. Στην δεύτερη εκτέλεση, πλάσαρε αλά Πανένκα και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με το σκορ να μην αλλάζει ως το φινάλε.

Γιουβέντους: Ντελ Φαβέρο, Καμεράι, Τριπαλντέλι, Σεράο (80′ Καπελίνι), Τουρέ, Βολιάτσο, Καλιγκάρα, Πορτανόβα, Ολιβιέρι, Καβίλια, Μονταπέρτο (11′ Ντι Πάρντο).

Ολυμπιακός: Σκαφίδας, Χατζηϊωαννίδης, Γαλούπης, Αγιώτης, Τσιμπούκας, Πέιος (68′ Ζιάκας), Κωστανάσιος (85′ Γεωργαντής), Τσερκώνης (56′ Νεοφυτίδης), Βοΐλης, Ξενιτίδης, Βρουσάι.

.

Share it