Search

Τα 8 tips που κρατάμε από τις χθεσινές κληρώσεις της ΕΠΣ Θράκης

Στον απόηχο των κληρώσεων των πρωταθλημάτων της Α και Β κατηγορίας, αλλά και του Κυπέλλου, για την σεζόν 2017-2018, κινείται τις τελευταίες ώρες το ποδόσφαιρο της Ροδόπης. Σε μια βραδιά, που έχει θεσπιστεί εδώ και λίγα χρόνια να διοργανώνεται στον τόπο της τελευταίας πρωταθλήτριας της Α κατηγορίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση στο Νέο Σιδηροχώρι, φιλοξενήθηκε η χθεσινή συγκέντρωση, παρουσία της διοργανώτριας αρχής και πολλών παραγόντων. Πάμε να δούμε τις κληρώσεις από μια άλλη ματιά, αναφερόμενοι στα σημαντικότερα στοιχεία που προέκυψαν:

  • 27 είναι οι ομάδες που θα αγωνιστούν στον νομό Ροδόπης την νέα χρονιά, μία λιγότερη δηλαδή σχετικά με πέρυσι και 16 μείων (!), αν τις συγκρίνει κανείς με τη σεζόν 2013-2014. Οι αποχωρήσεις ήταν 5. Η πρώτη που ήταν για καλό, αφορά την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που ανήλθε στα σαλόνια της Γ Εθνικής, οι άλλες δύο την Νέα Καλλίστη και το Μέγα Πιστό, ενώ το μπαμ έγινε στο τελευταίο δίδυμο, με την απόσυρση του ιστορικού Αστέρα Αιγείρου που αγωνιζόταν επί σειρά ετών στην πρώτη κατηγορία (Α ή Α1) και του Δοκού, που τα τελευταία τρία χρόνια κατέκτησε ένα πρωταθλήματα και δύο ανόδους.
  • Ωστόσο είχαμε και την επιστροφή τεσσάρων ομάδων. Συγκεκριμένα ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, Φιλία Κομοτηνής, Δόξα Υφαντών και Φανάρι θα βρεθούν ξανά στις επάλξεις, με την πρώτη να επανέρχεται με τον πιο ηχηρό τρόπο, λόγω και της νέας της φανέλας και την δεύτερη να ευελπιστεί να επαναλάβει τις εξαιρετικές πορείες που πραγματοποίησε μέχρι και το 2014-2015, όταν πάλεψε με την Δόξα Προσκυνητών για το πρωτάθλημα της Α1 και στη συνέχεια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.
  • Αν εξαιρέσει κανείς την Μεσσούνη, που θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα με τον Ορφέα Στρύμης, οι υπόλοιποι τρεις νεοφώτιστοι της Α κατηγορίας έτυχαν δύσκολης πρεμιέρας, με τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής να φιλοξενείται από την Ελπίδα Σαππών, τον Κομψάτο Πολυάνθου να μεταβαίνει στο Κόσμιο και την Αναγέννηση Παγουρίων να φιλοξενεί τον Ορφέα Ξυλαγανής, ομάδες δηλαδή που πρωταγωνιστούσαν και ευελπιστούν να ξανακάνουν το ίδιο.
  • Από το μενού της 1ης αγωνιστικής της Α κατηγορίας, δεσπόζει το γειτονικό ντέρμπυ ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και την Δόξα Σώστη. Τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες προσέφεραν στο φίλαθλο κοινό συναρπαστικά παιχνίδια, με πολλά γκολ, με..’Buzzer Beater’, αποβολές και πλούσιο θέαμα. Χαρακτηριστικότερα όλων ο τελικός Κυπέλλου το 2014, αλλά και το περσινό ματς στον Ίασμο στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, μετά το οποίο οι γηπεδούχοι είχαν δεχθεί την 1η τιμωρία τους μέσα στη σεζόν.
  • Στην Β κατηγορία το παιχνίδι που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην πρεμιέρα, είναι αυτό ανάμεσα στην ΠΑΕ Ποντίων και την Ένωση Ασωμάτων. Αμφότερες οι δυο ομάδες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τη νέα χρονιά, με τους γηπεδούχους να επιστρέφουν έπειτα από απουσία ενός χρόνου και τους φιλοξενούμενους να επανεμφανίζονται μετά την αποχώρησή τους πέρυσι. Η κόντρα των δύο συλλόγων ήταν μεγάλη την χρονιά 2014-2015 όταν μονομαχούσαν για τον τίτλο του πρωταθλητή στην τότε Β κατηγορία.
  • Ένα ακόμη σπουδαίο ντέρμπυ προέκυψε και στην κλήρωση του Κυπέλλου. Και δεν είναι άλλο πέραν του ματς Αετός Μίσχου-Κομψάτος Πολυάνθου. Η μικρή απόσταση που χωρίζει τα δύο χωριά που εκπροσωπούν οι σύλλογοι, το περσινό επεισοδιακό παιχνίδι πρωταθλήματος στην έδρα του Κομψάτου, που του επέφερε μια πολύ βαριά τιμωρία, αλλά και το είδος του αγώνα, καθώς πρόκειται για ματς νοκ-άουτ, το καθιστούν ως το παιχνίδι που θα τραβήξει τα βλέμματα στην πρεμιέρα της αγωνιστικής δράσης για την ΕΠΣ Θράκης.
  • Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπυ της περσινής χρονιάς στην Α κατηγορία, θα διεξαχθεί φέτος την 9η αγωνιστική. ΠΑΟΚ Κοσμίου και Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια εποχή, όπου θα οδεύουμε προς την χειμερινή διακοπή και ίσως αποδειχθεί καθοριστική για τη συνέχεια. Την περσινή σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν 5 φορές προσφέροντας πλούσιο θέαμα, με το Κόσμιο να μετρά 3 νίκες, μία εκ των οποίων και στον τελικό του κυπέλλου, τον Ίασμο μία, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.
  • Πολλά ακόμη παιχνίδια αναμένονται με ενδιαφέρον, μερικά εκ των οποίων, με γνώμονα την περσινή πορεία των ομάδων, είναι: Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου-Ελπίδα Σαππών (3η αγωνιστική), Αναγέννηση Παγουρίων-Μεσσούνη (3η αγωνιστική), Δόξα Γρατινής-ΠΑΟΚ Κοσμίου (5η αγωνιστική), Ορφέας Ξυλαγανής-Ελπίδα Σαππών (5η αγωνιστική), Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου- Ορφέας Ξυλαγανής (6η αγωνιστική), ΠΑΟΚ Κοσμίου- Ελπίδα Σαππών (8η αγωνιστική), Δόξα Γρατινής- Ελπίδα Σαππών (10η αγωνιστική), Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου- Δόξα Γρατινής (11η αγωνιστική), Μεσσούνη-Κομψάτος Πολυάνθου (11η αγωνιστική).

Όλα τα παραπάνω συμπληρώνουν μια πρώτη εικόνα για το φετινό Ροδοπίτικο ποδόσφαιρο. Να ευχηθούμε και εμείς με την σειρά μας καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλες τις ομάδες, πάνω από όλα χωρίς τραυματισμούς, αλλά και χωρίς τα περσινά αρκετά παρατράγουδα με τα επεισόδια και τις τιμωρίες.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ

Share it