Search

Πρώτη ομάδα του Δήμου Κομοτηνής η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου! Το κάλεσμα του Σάκη Σκουλή στους Κομοτηναίους

Η ΠΑΕ Πανθρακικός έβγαλε ‘φτερά’, για φέτος, ο ερασιτέχνης Πανθρακικός κάνει ό,τι μπορεί, αλλά ακόμη σε τοπικό επίπεδο, επομένως νομοτελειακά η μοναδική εκπρόσωπος του δήμου Κομοτηνής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου είναι η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.

Η ομάδα του Σιδηροχωρίου πέρσι στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Α’ ΕΠΣ Θράκης, ξεπερνώντας ομάδες με περισσότερες εμπειρίες σε εθνικές κατηγορίες, όπως ο ΠΑΟ Κοσμίου, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και η Ελπίδα Σαπών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους νέους κανονισμούς της Γ’ Εθνικής, το πρωτάθλημα αναμένεται γεμάτο ανατροπές. Στο τέλος της χρονιάς οκτώ ομάδες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για την άνοδό τους στη Β’ Εθνική, ενώ επίσης έξι ομάδες, από κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής, θα υποβιβαστούν ξανά στο τοπικό επίπεδο. Επομένως, τα κίνητρα είναι μεγάλα και κάθε αγώνας θα κρύβει εκπλήξεις, με το ενδιαφέρον λογικά να παραμένει ‘ζωντανό’ μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Εμείς επικοινωνήσαμε με τον προπονητή της Δόξας, που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε αυτό το πόστο με επιτυχία.

Ο Σάκης Σκουλής, με χαρά βλέπει την προετοιμασία τις ομάδας να συνεχίζεται σε καλό ρυθμό. “Ξεκινήσαμε από τις 25 Ιουλίου κι αυτό το διάστημα διανύουμε το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας μας. Όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής, καθώς προετοιμαζόμαστε σωστά, χωρίς να έχει υπάρξει κανένας τραυματισμός. Το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 17 Σεπτεμβρίου, γι’ αυτό ξεκινήσαμε από νωρίς την προετοιμασία μας. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, γιατί πρέπει να γίνουμε η πρώτη ομάδα της Κομοτηνής και να μας στηρίξει ο κόσμος”.

Όπως μας δηλώνει, ‘κλειδί’ στην όλη προσπάθεια είναι η ομοιογένεια των παικτών. Πιο αναλυτικά, σημειώνει ότι “το δυνατό σημείο της ομάδας είναι η ομοιογένειά μας, γιατί κρατήσαμε 17 παίκτες από την περσινή ομάδα, ενώ παράλληλα συμπληρώσαμε τα κενά που είχαμε πέρσι στην άμυνα. Έχουμε κάνει και κάποιες μεταγραφές, όπως με τους Λεφή, Τροχανίδη, Κούτρα, Ανυφαντάκη, Σαμαρά. Πέρσι είχαμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό κι έπρεπε να παραμείνουν στην ομάδα. Δεν ήταν θέμα ευκαιρίας, αλλά θέμα αξίας των ποδοσφαιριστών που μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πρωτάθλημα”.

Όπως δηλώνει ο προπονητής, στόχος όλων είναι η παραμονή στην κατηγορία. “Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία και θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Με τις αλλαγές στον κανονισμό υποβιβάζονται έξι ομάδες, μία για κάθε νομό, επομένως η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχουν κάρτες διαρκείας και η προσέλευση στο γήπεδο, που θα μας βοηθούσε πάρα πολύ στον δύσκολο αγώνα που ξεκινάμε. Το γήπεδο ήταν σε τραγική κατάσταση και δουλεύουμε ώστε να επανέλθει σε πολύ σύντομο χρονικό. διάστημα”.

Share it