Search

Με άνεση στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, ολοκλήρωσε με νέα ήττα τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο Πανιώνιος!

Ένα σόλο του Μακ και μια οβίδα του Τσίμιροτ ήταν αρκετά για τον ΠΑΟΚ ώστε να νικήσει 2-0 την Ολίμπικ Ντόνετσκ και να πάρει την πρόκριση για τα play-offs του Europa League. Σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που παρότι πάλεψε δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μακάμπι γνωρίζοντας μάλιστα σε μια ανύποπτη στιγμή και το γκόλ που τον οδήγησε σε δεύτερη ήττα απο τους Ισραηλινούς.

Στο 25′ ο Μπίσεσβαρ πήρε την απομάκρυνση της άμυνας και είχε την οξυδέρκεια να ανοίξει γρήγορα στον Μακ στα αριστερά. Ο Σλοβάκος έφυγε στην κόντρα, έφερε την μπάλα στο δεξί πόδι και ξεκίνησε προς το κέντρο. Απέφυγε όποιον ήρθε στο διάβα και εκτέλεσε όταν ήρθε ακριβώς στο κέντρο της περιοχής για να να νικήσει τον Μαχαράτζε και να πετύχει το πρώτο γκολ της δεύτερης θητείας του στη Θεσσαλονίκη.

Το μοτίβο επαναλήφθηκε και στο 45′. Ο Μπίσεσβαρ άνοιξε από χαμηλά σε έναν χώρο όπου κινήθηκαν μαζί Μακ και Πρίγιοβιτς. Ο Σλοβάκος “τσίμπησε” με τον κεφάλι προς τον Σέρβο, οποίος είχε την ευκαιρία να εκτελέσει με το αριστερό, αλλά άργησε και έδωσε την ευκαιρία στον Μαχαράτζε να πέσει στα πόδια του και να απομακρύνει. Κι αυτό που δεν έκανε ο Πρίγιοβιτς εξ επαφής, το έκανε ο Τσίμιροτ από το σπίτι του. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Βόσνιος μέσος απέφυγε δύο αντιπάλους στο χώρο του κέντρου και δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά.  Ένα ξερό, μια οβίδα με το δεξί, που δεν περίμενε ο Μαχαράτζε, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του και στα δύο σουτ που είχαν κατεύθυνση προς την εστία. Χάρις κυρίως στην ποιότητα των παικτών του και όχι τόσο βασισμένος σε συνεργασίες, ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά στο πρώτο ημίχρονο και δεν καθάρισε απο νωρίς την πρόκριση.

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας (72′ Σάχοβ), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (66′ Ενρίκε), Κάμπος (82′ Πέλκας), Μακ, Πρίγιοβιτς

ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Ρόμαν Σάνζαρ): Μαχαράτζε, Λουκιαντσούκ (46′ Μιχούνοβ), Κράβτσενκο, Σαμπάνοβ, Νιεμτσανίνοβ, Μπογκντάνοβ, Τσιμπαλιούκ, Σεστακόβ, Χομουτόβ, Μοχά , Μπιλένκι (71′ Μιχάλοβ)

Με αυτογκόλ του Κόρμπου αποκλείστηκε ο Πανιώνιος

Τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο του Πανιώνιου έβαλε η Μακάμπι. Οι κυανέρυθροι παρότι πάλεψαν στα ίσα και στη Νέα Σμύρνη, τελικά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την ήττα τους στο Ισραήλ (1-0) και είδαν τους παίκτες του Κρόιφ να παίρνουν νέα νίκη με 1-0 και μαζί και την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa.

Καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Πανιώνιος όμως του έλειψε η κλασική ευκαιρία. Η Μακάμπι από την στιγμή που δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα βγήκε μπροστά για να καθαρίσει την πρόκριση και τα κατάφερε από το… πουθενά, αφού ύστερα από ένα κόρνερ ο Κόρμπος έσπρωξε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (79’) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου (13’ Σταυρόπουλος), Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (86’ Γλύνος), Λάμπρου (73’ Ντουρμισάι), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ

Μακάμπι (Τζόρντι Κρόιφ): Ραΐκοβιτς, Νταβίντζαντα, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Σπούνγκιν, Γέινι, Γκολάσα (87’ Ρίκα), Μπατόκιο (76’ Μίχα), Κιάρτανσον (83’ Ντ.Πέρετς), Ατζίλι και Σένφελντ

Share it