Search

Λεουτσάκος: “Το σχέδιο για την Football League της νέας χρονιάς είναι με έναν όμιλο”!

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν την διεξαγωγή της Football League της νέας περιόδου σε δύο ομίλους, και αναδιάρθρωση που θα επηρέαζε και τον όμιλο των Θρακιωτών, υπήρχε σενάριο για άνοδο της Δόξας Δράμας, έβαλε ο Πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος που τόνισε ότι το σχέδιο είναι να διεξαχθεί και πάλι σε έναν όμιλο με 18 ομάδες.

«Αν βρούμε χορηγίες της τάξης των 2,5-3 εκατ. ευρώ να πάρουν κάποια χρήματα και οι ομάδες, θα έχουμε πολύ καλύτερο πρωτάθλημα. Αν μου βρουν λεφτά και αν διασφαλιστούν συνθήκες ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, χωρίς απλήρωτους παίκτες και αποχωρήσεις ομάδων, ας γίνει και με τρεις ομίλους», τονίζει μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του, τις οποίες παραχώρησε στο ραδιόφωνο Metropolis.

«Προς το παρόν το σχέδιο για τη νέα χρονιά είναι για έναν όμιλο. Για να αλλάξει αυτό, πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον ΚΑΠ και την προκήρυξη. Η προκήρυξη για του χρόνου είναι για 18 ομάδες σε έναν όμιλο και έτσι προχωρούμε. Δεν αποφασίζουμε εμείς και δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για δύο ομίλους», τόνισε σχετικά για το αν θα γίνει η νέα Football League με δύο ομίλους τη νέα σεζόν. 

«Εγώ θέλω να μου βρουν λεφτά και χορηγίες. Αν μου βρουν λεφτά και αν διασφαλιστούν συνθήκες ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, χωρίς απλήρωτους παίκτες και αποχωρήσεις ομάδων, ας γίνει και με τρεις ομίλους. Φέτος οι πρόεδροι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ και κάναμε μια εξυγίανση μειώνοντας τα χρέη από 1,5 εκατ. ευρώ στις 400 χιλιάδες ευρώ. Αν βρούμε χορηγίες της τάξης των 2,5 – 3 εκατ. ευρώ να πάρουν κάποια χρήματα και οι ομάδες, θα έχουμε πολύ καλύτερο πρωτάθλημα», τόνισε ακόμα ο κ. Λεουτσάκος, ενώ σχετικά με την επαφή με τους εκπροσώπους των ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, απάντησε τα εξής: «Το ραντεβού έγινε περισσότερο για να μας εκθέσουν τι θέλουν και πώς θα περάσει το νέο καταστατικό στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας για την έλλειψη εσόδων, πως είναι δύσκολο το πρωτάθλημα και γι’ αυτό ακούγονται όλα αυτά περί χειραγωγημένων αγώνων. Κάναμε μια κουβέντα, τους εξέθεσα τα προβλήματα, όμως το βασικό πλάνο ήταν να γίνει μια ενημέρωση προς εμάς για το πώς θα περάσει το καταστατικό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφού περάσει το καταστατικό, έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Share it