Search

Εκπληκτικό ρεκόρ απο τον Φάρο του Πετροδημόπουλου που σταμάτησε στους 164 πόντους!

Ο Φάρος Κερατσινίου του ξανθιώτη σέντερ Χρήστου Πετροδημόπουλυ που πέτυχε 10 πόντους, έκανε απίστευτα πράγματα στο παιχνίδι με το Παγκράτι σημειώνοντας 164 πόντους!  που αποτελεί τρομερό ρεκόρ για την κατηγορία  ενώ είναι και η τρίτη καλύτερη επίδοση της ιστορίας στην Ελλάδα.

Στον αγώνα με το Παγκράτι, ο Φάρος Κερατσινίου «κυνηγούσε» καταρχήν δύο ρεκόρ, πετυχαίνοντας τα αμφότερα με τη λήξη του παιχνιδιού. Το σύνολο του Σάββα Συμεωνίδη έγινε το πρώτο που πετυχαίνει οκτώ «κατοστάρες» στην ιστορία της Α2, ενώ παράλληλα οι 164 πόντοι του αποτελούν κορυφαία επίδοση για την κατηγορία, ξεπερνώντας τους 143 που είχε πετύχει τη σεζόν 1990-91 ο Ηλυσιακός κόντρα στον Πειραϊκό.

Τα ρεκόρ, όμως, δε σταματούν εκεί για τον Φάρο, ο οποίος έσπασε και μία «κατάρα» που κρατούσε από την χρονιά 1971-72. Τότε, ο Ηρακλής είχε κερδίσει με 170-94 τον ΒΑΟ, στη βραδιά όπου ο Αριστείδης Μούμογλου είχε σκοράρει 145 πόντους, με τις δύο ομάδες μαζί να πετυχαίνουν 264 πόντους. Ο Φάρος και το Παγκράτι μαζί, ωστόσο, με το τελικό 164-103, έφτασαν τους 267 πόντους κι έγραψαν ιστορία στην 27η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος.

Μοναδικό ρεκόρ παραγωγικότητας που δεν έχει «σπάσει», λοιπόν, είναι οι 170 του «Γηραιού», οι οποίοι αξίζει να αναφερθεί πως είχαν σημειωθεί σε πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Ο Φάρος βρέθηκε αρκετά κοντά, βέβαια, σε έναν φοβερό δεύτερο γύρο που πραγματοποιεί, αφού τη δεδομένη στιγμή σημειώνει κατά μέσο όρο 99.25 πόντους ανά αγώνα.

 

Share it