Search

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Κώστας Γκαντής αποκλειστικά στο SportsAddict!

Στο sportsaddict.gr μίλησε λίγες ώρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας των ανδρών, ο πρόεδρος της Ο.Χ.Ε. Κωνσταντίνος Γκαντής.

Ο κ. Γκαντής αναφέρθηκε στο Final 4 του Κυπέλλου, στον Εβρίτη Βαγγέλη Αραμπατζή που βρέθηκε στον τελικό με τον ΠΑΟΚ κατακτώντας μάλιστα το τρόπαιο και στην τερματοφύλακα της Νέας Ιωνίας επίσης από τον Έβρο Μάγδα Κεπεσίδου.

Ακόμη είπε πως στην Αλεξανδρούπολη γίνεται πολύ καλή δουλειά στον χώρο του χάντμπολ και είναι βέβαιος ότι στο μέλλον θα ξανά επισκεφθεί την πόλη της Θράκης κάποια εθνική ομάδα όπως έγινε και πρόσφατα. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το γηπεδικό είναι ένα πρόβλημα και είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν έρθει επίσημοι αγώνες μέχρι στιγμής.

Πάμε να δούμε αναλυτικά στις παρακάτω γραμμές τι μας είπε ο κ. Γκαντής…

Όλα τα βλέμματα αυτο το Σαβ/κύριακο είναι στραμμένα στο Final 4 του Κυπέλλου έτσι;

«Σε ένα εκπληκτικό γήπεδο στην Κοζάνη έγιναν δύο πολύ ωραίοι ημιτελικοί, ο κόσμος γέμισε το κλειστό και είμαστε όλοι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Σήμερα έχουμε τον τελικό (η συνέντευξη δόθηκε λίγες ώρες πριν τον τελικό της Κυριακής) και περιμένουμε να δούμε και πάλι το γήπεδο γεμάτο. Θέλουμε να αφήσουμε ωραίες αναμνήσεις σε όλους τους φιλάθλους και τους ανθρώπους του χάντμπολ της Κοζάνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας που είναι και η γενέτειρα του αθλήματος το οποίο φέτος κλείνει 40 χρόνια ζωής στην χώρα μας».

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Ομοσπονδία επιλέγει πόλεις της επαρχίας για να τελικές φάσεις διοργανώσεων σωστά;

«Το χάντμπολ είναι ένα άθλημα της επαρχίας και με μεγάλη δυναμική στη Β. Ελλάδα. Το χάντμπολ πάντα παίζει στην επαρχία και σε γήπεδα που είναι των προδιαγραφών της Ομοσπονδίας. Άλλωστε, έχουμε τεράστιο θέμα με τα γήπεδα της Αττικής οπότε θα έλεγα ότι είναι και ένας μονόδρομος η επαρχία. Τόσο για τα πρωταθλήματα μας, όσο και για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. Πρόσφατα είχαμε τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού των Νεανίδων στη Λήμνο όπου και έγιναν σπουδαία παιχνίδια. Η Εθνική έκανε μεγάλη εμφάνιση ειδικά στο 2ο ματς με την Τουρκία, πήγαν εξαιρετικά και το γήπεδο ήταν γεμάτο και τις δύο μέρες. Η επιλογή λοιπόν της Ομοσπονδίας να παίζουμε σε γήπεδα της επαρχίας, είναι μία χρόνια στρατηγική στο άθλημα μας, ένα άθλημα ερασιτεχνικό και ένα άθλημα που στηρίζεται πάρα πολύ στον εθελοντισμό. Ένα άθλημα που δύναμη του είναι η επαρχία».

Στον τελικό βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, παίκτης του οποίου είναι ο Βαγγέλης Αραμπατζής από την Αλεξ/πολη. Πείτε μου δύο λόγια για τον Εβρίτη αθλητή.

«Ο Βαγγέλης Αραμπατζής είναι το εξτρέμ του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ανδρών. Ήταν μαζί μας στο φιλικά με την Τουρκία στην Αθήνα, στο φιλικό τουρνουά στο Λουξεμβούργο και ήταν μέλος της ομάδας που πήρε την πρόκριση απέναντι στα Νησιά Φερόε και την Κύπρο. Είναι ένας νέος παίκτης, τον θυμάμαι από όταν ήταν αθλητής της Εθνικής Νέων. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, αλλά έχει ένα πρόβλημα. Σε άλλη ομάδα παίζει και άλλη αγαπάει (γέλια)».

«Ένα απ’ τα μεγαλύτερα ταλέντα του χάντμπολ στην Ελλάδα η Κεπεσίδου, θα κάνει ευρωπαϊκή καριέρα τα επόμενα χρόνια»

Η Αλεξανδρούπολη έχει βγάλει σπουδαίους αθλητές όπως ο Αραμπατζής, όπως η Μάγδα Κεπεσίδου. Θα λέγαμε ότι η πρωτεύουσα του Έβρου είναι μία πόλη που τροφοδοτεί το ελληνικό χάντμπολ έτσι;

«Στην Αλεξανδρούπολη το χάντμπολ έχει ένα βασικό υποστηρικτή. Αυτός είναι οι Κύκλωπες. Δουλεύουν πάρα πολύ πάνω στο Beach Handball, φιλοξενώντας υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, ενώ στέλνουμε και μικρές εθνικές ομάδες για φιλικά τουρνουά κτλ. Δεν μπορέσαμε να στείλουμε εκεί επίσημο παιχνίδι γιατί το γήπεδο δεν είναι των προδιαγραφών που ορίζει η Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Αυτό είναι ένα έλλειμμα για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται σοβαρή δουλειά ειδικά στα αναπτυξιακά. Η Κεπεσίδου που αναφέρατε είναι βασική τερματοφύλακας της Εθνικής Γυναικών. Ένα απ’ τα μεγαλύτερα ταλέντα του χάντμπολ στην Ελλάδα και είναι βέβαιο ότι θα κάνει ευρωπαϊκή καριέρα τα επόμενα χρόνια. Είχε πολλά χρόνια να καθήσει κάτω απ’ τα γκολπόστ της Εθνικής μία τερματοφύλακας με τόσο μεγάλο ταλέντο».

«Θα έρθουν και άλλες διοργανώσεις στην Αλεξανδρούπολη, σημαντική η συμβολή του Δημήτρη Χαραλαμπάκη»

Να περιμένουμε και άλλες διοργανώσεις της Ομοσπονδίας στην Αλεξανδρούπολη;

«Όταν έχετε έναν παράγοντα όπως είναι ο Δημήτρης Χαραλαμπάκης να περιμένετε να έρχονται διοργανώσεις. Γιατί Αυτός ο άνθρωπος είναι λάτρης του αθλήματος, είναι πολύ οργανωτικός παράγοντας και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι απ’ τους πιο πιεστικούς παράγοντες που υπάρχουν. Είναι και φίλος βέβαια και έτσι είναι λίγο δύσκολο να αρνηθούμε σε αυτόν και στην Αλεξανδρούπολη διοργανώσεις. Την τελευταία φορά που ήρθαμε με την Εθνική Νέων για φιλικά οι εντυπώσεις ήταν πάρα πολύ θετικές. Από κει και πέρα, προγραμματισμός των εθνικών ομάδων θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα και θα είναι 4ετίας. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι η Αλεξανδρούπολη θα είναι μέσα σ’ αυτό τον προγραμματισμό».

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τον κόσμο του χάντμπολ και προς τους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα και βρίσκονται σε απομακρυσμένες πόλεις όπως είναι η Αλεξ/πολη;

«Καθόλου απομακρυσμένες. Οι αποστάσεις έχουν μειωθεί. Να μην το βλέπετε καθόλου έτσι. Εγώ σπούδασα στην Κομοτηνή και οι συμφοιτητές μου εκείνη την εποχή ήταν στην πλειονότητα τους η Εθνική ομάδα βόλεϊ. Μερικοί καθηγητές μας ήταν από την Αλεξανδρούπολη και αυτό που θέλω να πω είναι ότι η πόλη σας έχει αθλητική παιδεία. Βέβαια, βλέπω ότι τώρα είμαστε σε μία κατάσταση όπου το βόλεϊ έχει μία κάθοδο πανελλήνια και το χάντμπολ μία άνοδο. Έχω την εντύπωση όμως ότι η αθλητική κουλτούρα σε μία πόλη, βοηθάει όλα τα αθλήματα και έτσι πρέπει να γίνεται. Όσο αφορά το μήνυμα προς τον κόσμο του χάντμπολ, το άθλημα μας γεννήθηκε τη δεκαετία του ’70 και φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια μέσα σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης για την χώρα. Είναι όμως πεποίθηση μας ότι μέσα από την κρίση θα ξανά πάει μπροστά. Πιστέυω ότι με στοχευμένες κινήσεις το επόμενο διάστημα το χάντμπολ θα έχει ραγδαία άνοδο. Το πιστεύω αυτό γιατί το βλέπω και από τα σωματεία που έχω επισκεφθεί ανά την Ελλάδα. Οι αναπτυξιακές τους δομές αυξάνονται ραγδαία, αλλά και σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας όπως είδατε και στο Final 4 το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ο κόσμος το στηρίζει».  

 

Share it