Search

Θετική παρουσία των δύο αθλητών του Δημοκρίτειου στο Πανελλήνιο Μπάντμιντον

Ολοκληρώθηκε άλλος ένας μακρινός αγώνας στον οποίο συμμετείχαν αθλητές του Α.Σ. Δημοκρίτειο στο Λαύριο Αττικής, όπου το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάντμιντον, για αθλητές κάτω των 19 και 15 ετών αντίστοιχα.

Οι Κώστας Τζεβελεκίδης και Αποστόλου Κυριάκος έδωσαν πολύ ωραίους αγώνες, στην κατηγορία κάτω των 19 ετών, αν και ανήκουν στην κατηγορία κάτω των 19 ετών. Μαζί τους και ο προπονητής του ΑΣ Δημοκρίτειο Μπάμπης Ιορδάνου.

Ο Κώστας Τζεβελεκίδης αγωνίστηκε στο μονό και αντιμετώπισε τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο από το Λαύριο και έχασε 2-0 στα σετ. Ο Αποστόλου Κυριάκος απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Τηλέμαχο Βουκουρεσλή του Εθνικού με 2-0 στα σετ και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τον Γιώργο Κτενά από Πάτρα.

Στο διπλό πλησίασαν στην έκπληξη απέναντι στους Πατρινούς Λάμπρο Κουβεριανό και Χρήστο Καρατζά , χάνοντας τελικά με 2-1 σετ.

Πέρα από τους αθλητές, πρέπει να αναφερθούν οι Πασχάλης Μελικίδης (2 χρυσά, μονό και διπλό αντρών), Λάμπρος Κουβεριανός (χάλκινο στο απλό αντρών) και Παναγιώτης Ζιάς, που ανήκουν σε ομάδες του Σιδηροκάστρου Σερρών και της Πάτρας, όμως προπονούνται με τον ΑΣ Δημοκρίτειο στην Κομοτηνής, καθώς είναι φοιτητές στο ΔΠΘ.

Στη συνέχεια ακολουθεί το περιφερειακό πρωτάθλημα κ17 και Α-Γ στην Ξάνθη στις 26Μαρτίου  και το αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών στις 8 και 9 Απριλίου, όπου θα αγωνιστούν και άλλοι 2 αθλητές – φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α. οι Αχιλλέας Τσαρτσίδης από Σιδηρόκαστρο και Άννα Δαμακούδη από Θεσσαλονίκη, μαζί με αρκετούς αθλητές του ΑΣ Δημοκρίτειο

Share it