Search

Η ΑΕ Διδυμοτείχου μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με τον Ορέστη Ορεστιάδας!

Στην κορυφή της βαθμολογίας επέστρεψε η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου επικρατώντας εντός έδρας 2-1 του Ορέστη Ορεστιάδας. 

Μετά από τη νίκη αυτή το Διδυμότειχο πέρασε 2 βαθμούς μπροστά από τον Ορέστη και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Βέβαια, τίποτα δεν έχει τελειώσει καθώς υπάρχουν ακόμα 8 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε.

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο λόγω και των βροχοπτώσεων, η ΑΕΔ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιαννόπουλου στο 6′, πέναλτι που υπέδειξε ο κ. Κυριαζίδης καθώς είδε χέρι του Παρασκευά μέσα στην περιοχή. Με το τέρμα αυτό ο Γιαννόπουλος έφτασε τα 18 και είναι ο 1ος σκόρερ της κατηγορίας. Η απάντηση του Ορέστη ήταν άμεση, καθώς 3 λεπτά μετά ο Παρασκευάς μετά από εκτέλεση φάουλ του Οτέμπερη, θα νικήσει με προβολή τον Κυριακίδη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου οι ομάδες θα χάσουν από μία ευκαιρία. Στο 45′ ο Κυριακίδης θα διώξει με ακροδάχτυλα μετά από εκτέλεση κόρνερ και ένα λεπτό αργότερα ο Γιαννόπουλος θα πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο πρόσωπο του Τζουμακίδη και δεν θα κατευθυνθεί προς την εστία. Στο δεύτερο μέρος και στο 49′ ο πορτιέρο της ομάδας της Ορεστιάδας Γαλλής θα μπλοκάρει μία εκτέλεση φάουλ του Ιντζέ.

Από το σημείο αυτό και μετά οι δύο ομάδες δεν μπορέσουν να φτάσουν σε κάποια σημαντική ευκαιρία, αλλά ο Ορέστης θα κλειστεί στα καρέ του και στη συνέχεια αυτό θα το πληρώσει. Παρ’ όλο που ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Αραμπατζής φώναζε στους παίκτες του να βγούνε από την περιοχή τους, αυτοί δεν θα τον ακούσουν και στο 77′ οι γηπεδούχοι θα περάσουν μπορστά στο σκορ με κεφαλιά του Ιντζέ μετά από σέντρα του Γιαννόπουλου.

Στο 83′ τα αίματα άναψαν, υπήρξαν σμπρωξίματα και αψυμαχίες, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει από μία κόκκινη κάρτα στον Τζουμακίδη του Ορέστη και τον Θάνο του Διδυμοτείχου, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να ολοκληρώσουν το ματς με 10 παίκτες. Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν, με τους παίκτες της ΑΕΔ να αποθεώνονται από τους φιλάθλους τους.

Διαιτητής: Κυριαζίδης – Βοηθοί: Βασιλόπουλος, Τερζόπουλος.

Συνθέσεις:

ΑΕ Διδυμοτείχου (Γιάννης Αναστασιάδης): Κυριακίδης, Θάνος, Παντελίδης, Τζανετάκος (90+1 Κοτζά), Άχπας, Πετρόπουλος Σ., Αγγελακάκης (53′ Πετρόπουλος Κ.), Μαμρικισβίλι, Γωνιάδης (64′ Γκαβανόζης), Γιαννόπουλος, Ιντζές.

Ορέστης Ορεστιάδας (Γιώργος Αραμπατζής): Γαλλής, Στεφανίδης, Ντινούδης, Πετρόπουλος Χ., Τζουμακίδης, Μεμούρης, Παπαγιαννίδης, Οικονόμου (85′ Βουδούρης), Παρασκευάς (70′ Καστρινός), Οτέμπερης Η., Τρανόπουλος (85′ Δαρβούδης).

 

Share it