Search

Ενώθηκαν μέσα από το χορό 5 σχολεία της Ροδόπης (+photos)

Με μια εντυπωσιακή επίδειξη έκλεισε στην Κομοτηνή το απόγευμα του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» (Dancing to connect), που διοργάνωσε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής και την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

20 μαθητές από κάθε σχολείο, το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών ανέβηκαν στη σκηνή του Πολιτιστικού Κυττάρου παρουσιάζοντας πέντε διαφορετικές χορογραφίες, ενώ οι δάσκαλοί τους παρουσίασαν και αυτοί μια χορογραφία ειδικά για αυτή την παράσταση.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, όπου θα ταξιδέψουν τα 100 παιδιά για να παρουσιάσουν αυτές τις χορογραφίες στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση την Κυριακή 12 Μαρτίου, μαζί με 5 σχολεία της Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα από την Πέμπτη 16 μέχρι και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στα πέντε σχολεία, με τη συμμετοχή μαθητών διαφόρων καταγωγών, και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως από το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών στη χορογραφία συμμετείχαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, παλιννοστούντες και Ρομά.

Ομαδικότητα και συνεργασία

Στην επιτυχία του προγράμματος να φέρει εντός του σχολικού χώρου έννοιες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία, επιλύοντας παράλληλα διάφορα προβλήματα και φέρνοντας τους νέους εφήβους σε επαφή με την γλώσσα του σύγχρονου χορού στάθηκε η υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος κ. Μυρτώ Λάβδα. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, τόνισε, προσπάθησαν να βγάλουν την δημιουργικότητα που υπάρχει μέσα σε όλα τα παιδιά, την όρεξη για χορό, για επικοινωνία μέσα από τη σωματική έκφραση, την επαφή με τις τέχνες, τη δέσμευση των παιδιών και την εμπιστοσύνη στην ομάδα.

«Η βιωματική μάθηση αυτή είναι κάτι που λείπει από τα παιδιά και λείπει από την εκπαίδευση» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως τα αποτελέσματα μιας τέτοιου είδους μάθησης, πιο ανοιχτού τύπου, που αγγίζει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία έδειξαν τα παιδιά στη σκηνή του Πολιτιστικού Κυττάρου.

Συνεργασία Δήμου Κομοτηνής και Ιδρύματος Ωνάση

Με αυτή τη δράση εγκαινιάζεται η συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής με τη στέγη του ιδρύματος Ωνάση, σημείωσε από την πλευρά της η κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, δημοτική σύμβουλος, τονίζοντας πως η βραδιά αυτή ήταν το αποτέλεσμα μιας συστηματικής και επίπονης προσπάθειας 10 ημερών για τους 100 μαθητές. «Είναι μια δράση που αγκάλιασε η μαθητική κοινότητα με χαρά και ενθουσιασμό, και χαιρόμαστε που τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε αυτή την διοργάνωση» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Στογιαννίδου.

Στόχος του Δήμου είναι, σύμφωνα με την κ. Στογιαννίδου, να φέρνει ό,τι καλύτερο στην πόλη στον πολιτιστικό τομέα, ενώ ελπίζουν πως η συνεργασία με το ίδρυμα Ωνάση θα συνεχιστεί σε οτιδήποτε καινοτόμο για το μέλλον.

Στήριξη από την Αμερικάνικη Πρεσβεία

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο μορφωτικός ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας κ. Mike Schneider, που τόνισε πως η Πρεσβεία στηρίζει με μεγάλη χαρά το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ξεκίνησε από τη συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και μέσα σε πέντε χρόνια έχουν πάρει μέρος 500 μαθητές από την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Το πρόγραμμα βοηθά τους μαθητές να επικοινωνούν και να γεφυρώνουν τις διαφορές τους», παρατήρησε ο ίδιος και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό.

Πηγή: Paratiritis-news.gr

Share it