Search

Συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα 2 Τούρκοι που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν!

Σε εγρήγορση βρίσκονται η Ελληνική Αστυνομία αλλά και οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών μιας και τις τελευταίες ώρες έχουν συληφθεί 2 Τούρκοι οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται πως προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν, στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες οι δύο Τούρκοι εισήλθαν στην χώρα μας την Δευτέρα αφού προσπάθησαν πρώτα να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ.

Αμέσως μετά τη σύλληψή τους οι 2 αξιωματικοί της Τουρκίας κατέθεσαν αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Να τονίσουμε εδώ πως καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί ακόμη επίσημα για το θέμα.

Και όλα αυτά ενώ το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι “ταραγμένες” μετά την ιστορία με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN παραδέχθηκαν πως ανήκαν και οι δύο στην ομάδα των επίδοξων δολοφόνων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο με τα πόδια και εμφανίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας μαζί με τον δικηγόρο τους και δήλωσαν τα στοιχεία τους.

Εκεί οι δύο χαμηλόβαθμοι στρατιώτες του τουρκικού στρατού παραδέχθηκαν πως είναι Τούρκοι στρατιώτες και πως ανήκουν σε εκείνη την ομάδα των 47 Τούρκων κομάντος που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Αμέσως μετά από αυτή την παραδοχή οι ελληνικές αρχές έκαναν έρευνα σε βάση δεδομένων προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι αλήθεια όσα ισχυρίζονται οι συγκεκριμένοι Τούρκοι στρατιώτες.

Μάλιστα, οι αρχές εντόπισαν τον επίσημο κατάλογο της Τουρκίας που ήταν καταγεγραμμένα τα στοιχεία τους, τα ονόματά τους, αλλά και οι φωτογραφίες των επίδοξων δολοφόνων του Ερντογάν τη δραματική νύχτα του πραξικοπήματος.

Θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.

Εντωμεταξύ δεν ισχύει η πληροφορία που διακινήθηκε και μεταδόθηκε από διάφορες ιστοσελίδες ότι ένα ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής που πετούσε στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων δήθεν… κατέπεσε.

Προφανώς κάποιοι μπέρδεψαν είδηση που μεταδόθηκε από ορισμένες τουρκικές ιστοσελίδες, όχι από τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας όπως η Hurriyet ή το CNN Turk, ότι ένα τουρκικό ελικόπτερο έκανε χαμηλές πτήσεις στην περιοχή γύρω από τα Ίμια.

Πηγή: e-evros.gr

Share it