Search

“Σερίφη” θα αποκτήσει και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διεμήνυσε πως αρκετές περιοχές της χώρας θα αποκτήσουν το δικό τους “Σερίφη” για την πάταξη του εγκλήματος αλλά και για την περαιτέρω ασφάλεια των πολιτών.

Ο “Σερίφης” θα τοποθετηθεί σε Δήμους, Κοινότητες καθώς και σε περιοχές όπου δεν υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα.

Ανάμεσα στις Περιφέρειες που θα τοποθετηθεί ο “Σερίφης” βρίσκεται και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μαζί με την Κεντρική Μακεδονία ,τη Θεσσαλία ,την Ήπειρο ,τη Στερεά Ελλάδα ,το Βόρειο Αιγαίο ,την Πελοπόννησο και την Κρήτη .

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του “Σερίφη” θα μπορούμε εύκολα να τον διακρίνουμε καθώς όπως ανακοίνωσε το Αρμόδιο Υπουργείο θα φέρει διακριτικά χαρακτηριστικά όπως κονκάρδα στο πέτο και θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του Σερίφη.

Σκοπός του “Σερίφη” θα είναι η διεκπεραίωση ζητημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, η συλλογή στοιχείων και πληροφοριών όπου αυτές χρειάζονται, η ενημέρωση από πλευράς του Σερίφη για γεγονότα και συμβάντα.

Τέλος ένας από τους στόχους είναι η διασυνδετική συνεργασία του “Σερίφη” με τους πολίτες αλλά και με φορείς και δομές για την άμεση λύση των προβλημάτων.

Πηγή: e-evros.gr

Share it