Search

Πήρε το ντέρμπι με το Κόσμιο ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και πάτησε κορυφή!

Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι κορυφής της 15ης αγωνιστικής καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ Κοσμίου με σκορ 2-1.

Το παιχνίδι λόγω τιμωρίας του Μέγα Αλέξανδρου  διεξήχθη στο γήπεδο των Ασωμάτων και το παρακολούθησαν περίπου 200 φίλαθλοι που σίγουρα έφυγαν ικανοποιημένοι από το πολύ καλό  θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες.

Αγωνιστικά θα λέγαμε πως οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.
Στο πρώτο μέρος οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και προηγήθηκαν με 2-0.       .
Πίεσαν από το πρώτο λεπτό και δεν άφησαν σε κανένα σημείο την ομάδα του Κοσμίου να δημιουργήσει ούτε μια ευκαιρία. Στο 10΄ο Γιαννακιτσίδης  έκανε το  1-0 και στο 38΄ο Ζαχαρόπουλος διπλασίασε τα τέρματα του Μέγα Αλέξανδρου.

Στην επανάληψη ο Μέγας Αλέξανδρος έδωσε γήπεδο στον ΠΑΟΚ Κοσμίου ο οποίος πίεζε για την μείωση του σκορ κάτι που το κατάφερε στο  80΄. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Μορφακίδης μείωσε σε 2-1 ενώ στο 93΄ο τερματοφύλακας Κορωνάκης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση στην κεφαλιά του Τσαγκαλίδη και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

Οι φάσεις του αγώνα

Ουσιαστικά στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ο Μέγας Αλέξανδρος θα ανοίξει το σκορ. Ο Γρίβας με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Γιαννακιτσίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή του Κοσμίου και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Στο 23΄για του τυπικά γηπεδούχους ο Χουσεϊν Σαλήμ έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Δεληγιάννης.

Στο 38΄η ομάδα του Ιάσμου θα διπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Γιαννακιτσίδης από αριστερά έβγαλε ωραία σέντρα και ο Ζαχαρόπουλος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Στο 45΄και πάλι για τον Μέγα ο Χατζητουλούσης έκανε ένα καλό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ Κοσμίου μπήκε πιο δυνατά και απείλησε στο 47΄με ένα σουτ του Κυπιρτόγλου το οποίο έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 54΄ο Μέγας έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ αλλά η κοντινή προβολή του Ζαχαρόπουλου έπειτα από σέντρα του Γιαννακιτσίδη, έφυγε άουτ.

Στο 56΄για το Κόσμιο ο Μορφακίδης  από πλάγια εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κορωνάκη.

Στο 62΄και πάλι για τους φιλοξενούμενους λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Μέγα ο Μορφακίδης  έπιασε ένα  σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Κορωνάκης.

Στο 74΄ο Αμέτ Ερκάν από πλάγια για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου έκανε ένα καλό σουτ, ο Κορωνάκης εντυπωσιακά απέκρουσε την μπάλα και στην επαναφορά το νέο σουτ του Ξενάκη από καλή θέση έφυγε άουτ.

Στο 79΄η ομάδα του Κοσμίου θα κερδίσει πέναλτι σε χέρι του Μυστρίδη έπειτα από σουτ του Κυπιρτόγλου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μορφακίδης ευστοχώντας μειώνοντας σε 2-1.

Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 94΄όταν μετά από σέντρα του Ερκάν, ο Τσαγκαλίδης ανενόχλητος μέσα στην μικρή περιοχή έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κορωνάκης ενστικτωδώς έκανε την απόκρουση του αγώνα και διατήρησε το 2-1 υπέρ της ομάδας του που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Αϊβάζης): Κορωνάκης, Παπαχατζής, Χασάν Χισήμ, Μυστρίδης, Μπενέκος, Χουσεϊν Σαλήμ, Γιαννακιτσίδης, Χατζητουλούσης (89’ Γκιρετλί Ναζήμ), Γρίβας, Μπίνμπασι Αλή (85’ Μπιλμπιλής), Ζαχαρόπουλος.

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Δίγκας): Δεληγιάννης, Τσαγκαλίδης, Γιαπρακτσής, Μητρούσης, Ταμάμης, Ξενάκης, Πότσης (76’ Μαδούρας), Κυπιρτόγλου, Αμέτ Ερκάν, Μορφακίδης, Αραμπατζής (46’ Στoϊνοβιτς).

Κείμενο και Photo Credit: Κώστας Αβραμίδης, Παρατηρητής της Θράκης

Share it