Search

Η απίστευτη περιπέτεια του Χαμζά Γιουνές, η κατηγορία για απόπειρα φόνου και η μαζική στήριξη των φιλάθλων!

O Χαμζά Γιουνές της Ξάνθης δεν είναι απλά ένας από τους πρωταγωνιστές της φετινής Superleague! Υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού και κατηγορούμενος για απόπειρα φόνου! Αυτή είναι η απίστευτη περιπέτειά του…

Να σας συστήσουμε τον Ραντού Ματζάρε. Ένας σύγχρονος, δυναμικός άντρας που γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου του 1968 και απασχολεί τη πολιτική σκηνή της Ρουμανίας από 1996. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά με το δημοκρατικό κόμμα το 1996, αργότερα παραιτήθηκε, ενώ πριν στραφεί στα «κοινά» ήταν εκδότης εφημερίδας και ιδιοκτήτης καναλιού. Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρουμανία, λατρεύει τα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, ακολουθείται από δεκάδες μοντέλα, ήταν μοντέλο σε επιδείξεις μόδας και λατρεύει το kite-surf! Υπήρξε δήμαρχος της κοσμοπολίτικης Κωστάντζας στη Ρουμανία για πάνω από δέκα χρόνια και μέχρι το 2015 όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Όλα καλά ως εδώ; Φυσιολογικά, θα έκρινε ο δικηγόρος! Προφανώς, τα υπόλοιπα δεν γράφονται στο βιογραφικό. Ο Ραντού Ματζάρε έχει κατηγορηθεί πολλάκις για διαφθορά, για δωροδοκία, για υπεξαίρεση και για ακροδεξιά συναισθήματα, τα οποία εξέφρασε δημοσίως φορώντας στολή στρατηγού της Βέρμαχτ. Η πρώτη του αντίδραση ήταν πως «πάντα θαύμασα την οργάνωση του γερμανικού στρατού», όμως όταν το θέμα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα και πρόσθεσε πως «ήταν πολύ μικρή η σβάστικα και δεν την είχα προσέξει».

13 Αυγούστου 2013…

Αφού αναλύσαμε τον αντίπαλο, φτάνουμε στον… πελάτη μας. Ο Χαμζά Γιουνές ήταν εκείνη την εποχή ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες της Πετρολούλ Πλοϊέστι. Έπαιζε στη Ρουμανία από το 2012, είχε κατακτήσει στην πρώτη του σεζόν το κύπελλο, σκόραρε με εντυπωσιακή συχνότητα και αποφάσισε σε ένα ρεπό του να πάει στην κοντινή παραλία της Κωστάντζα για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα. Λίγες ώρες μετά, θα κατέληγε στο νοσοκομείο, όπου θα χρειαζόταν ράμματα και περίθαλψη.

Τι είχε συμβεί; Η αλήθεια συνήθως βρίσκεται στη μέση, όμως όταν σε μια χώρα που φημίζεται για τη διαφορά της, η μία πλευρά είναι ένας πολιτικός, τότε απλώς η αλήθεια δεν έχει σημασία. «Ήμουν στην παραλία. Έκανα τζετ σκι στη θάλασσα και είδα τον δήμαρχο, ο οποίος εκείνη την ώρα έκανε parasailing να έρχεται κατά πάνω μου. Ευτυχώς κατάφερα να τον αποφύγω. Άρχισε να με προσβάλει. Να με βρίζει. Του απάντησα σε ανάλογο ύφος και όταν βγήκα από στη στεριά δύο σωματοφύλακές του με πλησίασαν και άρχισαν να με χτυπάνε».

Ο Χαμζά Γιουνές ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα ρουμάνικα μέσα και δεν ήταν για τα γκολ του. «Έχω πρησμένο μάτι και ράμματα. Δεν μπορώ να δω καλά. Κάλεσα την αστυνομία και θα μιλήσω με τον δικηγόρο μου. Θέλω να κάνω μήνυση κι έχω και μάρτυρα που είδε τι είχε συμβεί. Δεν μπορεί να γίνονται αυτά σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Αν δεν δικαιωθώ θα φύγω».

Ο δήμαρχος άργησε να απαντήσει. Έπρεπε και λογικά να συμβουλευτεί το επιτελείο για την τακτική που θα ακολουθούσαν. Και τι πιο εύκολο από το μεγάλο ψάρι να αντεπιτεθεί στο μικρό. Καμία μεταμέλεια που θα σημάνει αδυναμία, καμία συγγνώμη, καμία διάθεση συμβιβασμού με τον Γιουνές. Η βόμβα θα σκάσει την επόμενη μέρα. Μήνυση για απόπειρα δολοφονίας!!! «Ο Γιουνές προσπάθησε να με σκοτώσει. Άρχισε να με βρίζει κι ερχόταν με το τζετ σκι να με χτυπήσει», θα πει στις τηλεοπτικές κάμερες κι αφηγήθηκε τη δική του οπτική των γεγονότων.

«Κάνω kite παντού στον κόσμο και κάτι τέτοιο δεν μου έχει συμβεί ξανά. Είδα έναν άνθρωπο να έρχεται πάνω μου με τζετ σκι και με απίστευτη ταχύτητα. Αν με χτυπούσε ήταν δεδομένο ότι θα με σκότωνε. Δεν ξέρω τι έγινε στη στεριά, ούτε αν τον χτύπησε κανείς. Έχω μάρτυρες πενήντα ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου των ναυαγοσωστών για όσα λέω. Θα μιλήσω με τον δικηγόρο μου και θα κάνουμε αναφορά για απόπειρα δολοφονίας. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, δεν ξέρω αν είναι καλός ποδοσφαιριστής ή όχι, ξέρω τι έγινε στο νερό. Μπορεί να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών».

Πανευρωπαϊκή στήριξη…

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Ο Χαμζά Γιουνές έχασε το επόμενο, ευρωπαϊκό ματς της ομάδας του, μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο για έξι μέρες και, φυσικά, φίλοι και γνωστοί πήραν θέση για τον χαρακτήρα του. «Είναι από καλή οικογένεια, είναι μορφωμένο παιδί και φυσικά ούτε έχει σχέση με τα ναρκωτικά, ούτε καν με το αλκοόλ. Ο Ματζάρε ξέρει καλύτερα από αυτά, αφού είναι συνέχεια στα κλαμπ», έλεγε ο Βίβι Βίκερ, ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής του Τυνήσιου.

Οι μήνες πέρασαν. Ο νυν άσος της Ξάνθης επέμενε πως «αν δεν δικαιωθώ, δε θα μείνω στη Ρουμανία», ενώ η υπόθεσή του έγινε πανευρωπαϊκό θέμα. Οι οπαδοί της Πετρολούλ έκαναν ειρηνικές διαδηλώσεις υπέρ του και κατά του δημάρχου, ενώ μέχρι και στην Ολλανδία υπήρξε πανό υπέρ των θέσεων του Τυνήσιου επιθετικού. Μάταια…

Τέσσερα χρόνια μετά, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης. Έξι μήνες μετά το συμβάν, τον Ιανουάριο του 2014, ο Γιουνές έφυγε για τη Βουλγαρία, ίσως εν μέρει τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του. Το 2015, ο Ραντού Ματζάρε παραιτήθηκε από το αξίωμά του, λόγω νέων καταγγελιών για εγκληματική δράση. Έστω κι έτσι η δικαιοσύνη πήρε το δρόμο της. Όπως και η καριέρα του Γιουνές!

Πηγή:Sdna.gr

Share it