Search

Μεγάλο διπλό στις Φέρες για τον Αρίων Ξάνθης και πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου!

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Αρίων Ξάνθης, που παρότι κατέβηκε με πάρα πολλές απουσίες να αγωνιστεί κόντρα στην Θύελλα Φερών κατάφερε να φύγει με τη νίκη απο τον Έβρο με 63-54 και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου “Τάσος Χαραλαμπίδης” της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και το προβάδισμα του σκορ συνεχώς να αλλάζει χέρια. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά στο Κλειστό Γυμναστήριο των Φερών, καθώς οι παίκτες του Χρήστου Παπαδόπουλου ήταν εντυπωσιακοί στην τρίτη περίοδο σε άμυνα και επίθεση κάνοντας φοβερά πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό πως το επί μέρους σκορ του τρίτου δεκαλέπτου ήταν 7-28! με τους Ξανθιώτες να ανεβάζουν την διαφορά στην απόσταση ασφάλεια των +21 πόντων. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τους παίκτες του Αρίων να έχουν χτίσει πολύ σημαντική διαφορά τα πράγματα έγιναν πιο απλά για αυτούς καθώς παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, με το τελικό 54-63 να δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση στην ομάδα της Ξάνθης.

Για τους νικητές εντυπωσιακό ματς έκανε ο Νταβουλτζόπουλος που πέτυχε 28 πόντους ενώ εξαιρετική παρουσία είχαν και οι Μπουτσακτσή, Ανδρέου, Πλατανίτης, Μιχαηλίδης και Φώτης. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως για τον Αρίων αγωνίστηκαν και τρεις Έφηβοι, οι Μπουτσακτσή, Καρυώτης και Κυρλίδης.

Απο  την άλλη για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Σονωβίδης, Ξένος και Δαβουδάνης.

Δεκάλεπτα: 15-16, 31-30 (ημίχρονο), 37-58, 54-63(τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Ντούρας- Παρασίδης

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: Νεδέλτσος  3(1), Ξένος 12(4), Δαβουδάνης  9. Μόκαλης 5, Σονωβίδης  15, Παπαδόπουλος 4, Μαραγκός 4, Τσιτσικλής, Παπάζογλου

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Παπαδόπουλος): Ανδρέου 7(1),Μιχαηλίδης  6(2), Νταβουλτζόπουλος  28(1), Πλατανίτης  7(1), Φώτης  6, Μπουτσακτσή 9, Παπαδόπουλος Λ., Καρυώτης, Κυρλίδης.

Share it