Search

Νίκη δια περιπάτου για την Ξάνθη κόντρα στην Καλλονή, με το μυαλό στον Αστέρα!

Χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα η Ξάνθη αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα κέρδισε με άνεση την Καλλονή με 3-1 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέον οι Ξανθιώτες παίζουν για δύο αποτελέσματα στον Εύοσμο την τελευταία αγωνιστική καθώς υπερτερούν στα γκολ.

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε εξ’ αρχής δυνατά και μόλις στο 3′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν μετά απο ωραία ατομική ενέργεια του Νίετο απο αριστερά ο Ισπανός έκανε το γύρισμα με τον Αντώνη Ράνο να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0. Μέτα το γκολ η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει θέλοντας να καθαρίσει απο νωρίς το ματς, κάτι που κατάφερε στο 23′ όταν ο Λάζιτς πήρε το ριμπάουντ απο την απόκρουση του Μανιάτη στην κεφαλιά του Λισγάρα και με σουτ έκανε το 2-0 για τους Ξανθιώτες που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ντάνι Νιέτο πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα, “κρεμώντας” τον κίπερ των φιλοξενούμενων για το 3-0. Στο 65′ στην μοναδική αξιόλογη φάση των φιλοξενούμενων ο Φράγκος με σουτ μείωσε για την Καλλονή σε 3-1. Πάντως παρά το γκολ η ομάδα της Ξάνθης δεν “αγχώθηκε” ιδιαίτερα έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα μέχρι και το φινάλε φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση κρατώντας παράλληλα και δυνάμεις για το πολύ σημαντικό Κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στις 17:15.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των 71 μελών της Βραζιλιάνικης Σαπεκοένσε που έχασαν την ζωή τους στην μοιραία πτήση απο την Βραζιλία για την Κολομβία, ενώ με δύο σημαίες τίμησαν την μνήμη των Βραζιλιάνων και οι φίλοι της Ξανθιώτικης ομάδας. 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Ρ. Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου(80′ Τριάδης), Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Λουσέρο(65′ Σβάρνας), Νιέτο, Λάζιτς(60′ Ορφανίδης Λ.), Ορφανίδης Π., Ράνος

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝ(Γ. Βαζάκας): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Αποστόλου(51′ Λιταίνας), Τζελίδης, Ντάλλας(80′ Γιουκάρης), Μπουρντουχάν, Φράγκος, Λαμπράκης, Γιώργου(64′ Σάββα), Ποζατζίδης, Ρεπετσάς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  6(2-0)

2. ΑΟ ΞΑΝΘΗ  3(3-2)

3. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  3(2-2)

4. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ   0(2-5)

Share it