Search

Μεγάλη πρόκριση του Εχίνου στην παράταση κόντρα στον Αστέρα Μαγικού(+photos)

Απο την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης όλοι περιμέναμε το ζευγάρι του Αστέρα Μαγικού με τον Εχίνο να είναι το πιο αμφίρροπο, και έτσι και έγινε με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση οπού ο Εχίνος κατάφερε να χτυπήσει σε καίρια σημεία τον Αστέρα και να φτάσει σε μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι απο την αρχή με δυνατές μονομαχίες και πολύ καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να δημιουργούν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στους γηπεδούχους με το σουτ του Βούλκου να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στο 9′ χάθηκε μοναδική στιγμή για τον Εχίνο όταν ο Μιχαηλίδης βγήκε απέναντι στον Μακρίδη με τον κίπερ του Αστέρα να κρατά το μηδέν. Στο 22′ νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους όμως ούτε ο Μιχαηλίδης ούτε ο Χότσκα μπόρεσαν να νικήσουν τον Μακρίδη που κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 34′ το δυνατό σουτ του Παρσαντανιάν πέρασε ελάχιστα δίπλα απο το δοκάρι του Μακρίδη, ενώ στο 43′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ όμως η εκτέλεση φάουλ του Βούλκου βρήκε απάντηση απο τον Μολλά Χουσείν που έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος σε αντίθεση με το πρώτο ήταν πιο μέτριο με ελάχιστες φάσεις αλλά δύο γκολ και μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο. Στο 51′ το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ηλία Μιχαηλίδη κατέληξε στα δίχτυα του Αστέρα για το 0-1, με τους γηπεδούχους να απαντούν δέκα λεπτά αργότερα με απευθείας χτύπημα φάουλ του Γιώργου Γεωργιάδη με το οποίο έγινε το 1-1. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν χώρους για να πετύχουν το χρυσό γκολ όμως λίγο η κούραση λίγο το προσεκτικό παιχνίδι και των δύο διατήρησε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγούνταν στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με λίγες φάσεις αλλά αρκετές μονομαχίες με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να καταφέρνουν δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους να βρουν το γκολ χάρις την “χρυσή-αλλαγή” των φιλοξενούμενων τον Ιντζέ Καρά Φικρή που εκμεταλλεύτηκε αναμπουμπούλα στην άμυνα του Αστέρα και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-2.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης οι χώροι που έδωσε η ομάδα του Αστέρα στην προσπάθεια της να πιέσει για την ισοφάριση έδωσαν την ευκαιρία στους ταχύτατους επιθετικούς του Εχίνου να βρουν την ευκαιρία και να “καθαρίσουν” το παιχνίδι. Αρχικά στο 109′ όταν μετά απο μπαλιά του Πετρόφ ο Ηλίας Μιχαηλίδης βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και  με ωραίο πλασέ νίκη τον Μακρίδη για το 1-3, ενώ περίπου δέκα λεπτά αργότερα μετά απο βολέ του κίπερ του Εχίνου ο Χατζηνίκος έφυγε απο κανονική θέση βγήκε απέναντι στον Μακρίδη και την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τουγκάι Χότσκα που με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-4 και την σπουδαία πρόκριση του Εχίνου στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης.

Πάρα πολύς ο κόσμος που επέλεξε να περάσει το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο του Εχίνου, ενώ εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι περίπου 20-30 φίλοι του Εχίνου που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μαγικού και πανηγύρισαν στο τέλος την πρόκριση μαζί με τους παίκτες της ομάδας τους. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς τους Τάσο Χατζημωϋσιάδη και Ιλιάς Εμπλιούκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ(Φ. Καλτσίδης):Μακρίδης, Γκίννης, Σαββόγλου, Βούλκος(46′ Φεημή), Δάγκας, Κιαχίδης(66′ Σαμπανίδης), Σταύρου, Ζώτος, Σπυριάδης, Γεωργιάδης, Ανδρέου

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ(Σ. Γιουρούκ – Εκρ. Καμπούρ): Μολλά Χουσείν, Μπαϊρακταρίδης, Μποασή, Τζομιάδης, Καδρή Χ., Χριστόφ(85′ Ιντζέ Καρά), Μαρίνοφ(58′ Πετρόφ), Μιχαηλίδης(110′ Αχμέτ Τσολάκ), Χατζηνίκος, Χότσκα, Παρσαντανιάν

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

Share it