Search

Πρόκριση στα πέναλτι για την ΑΕ Ξάνθης κόντρα στον Ηρακλή Ζυγού

Στα πέναλτι κρίθηκε το ντέρμπι της φάσης των “16” του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης μεταξύ της ΑΕ Ξάνθης και του Ηρακλή Ζυγού, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμέτρηση οπού η ΑΕΞ κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και εν τέλει να είναι αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση της στα προημιτελικά

Η εικόνα του αγώνα στα πρώτα 10′ λεπτά δεν προμήνυε με τίποτα το τι θα ακολουθούσε, με τους φιλοξενούμενους μέσα σε  7′ λεπτά να πετυχαίνουν δύο τέρματα με τον Κωφίδη. Αρχικά στο 3′ με σουτ και στο 7′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, παράβαση που κέρδισε ο Μπουδούρ όταν ανετράπη απο τον κίπερ της ΑΕΞ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεσα και στο 12′ μετά απο λάθος του Αρσενίου ο Σουκρή Ογλού Αϊγκούν με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-2, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Ραμαδάν Ταρκάν έβαλε “φωτιά” στο ματς ισοφαρίζοντας σε 2-2.

ae-xanthis-zygos1

Στην συνέχεια ο αγώνας στο γήπεδο των Κιμμερίων τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στο δεύτερο ήταν περισσότερο μια μάχη κέντρου με λίγες φάσεις μπροστά απο τις δύο εστίες. Ίδια εικόνα και στην παράταση με τις δύο ομάδες να θέλουν να βρουν τον τρόπο να πετύχουν το γκολ της πρόκρισης αλλά συνάμα να μην δώσουν και χώρους στην αντίπαλη ομάδα, με το 2-2 έτσι να μην αλλάζει ούτε στην ημίωρη παράταση και το ματς να οδηγείται στην διαδικασία των πέναλτι. Μάλιστα η ομάδα του Ζυγού τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 108′ αποχώρησε τραυματίας ο Τσακίρογλου Τζέμ με την ομάδα του Ηρακλή να έχει ολοκληρώσει όμως τις αλλαγές της, ενώ στο 119′ έχασε μοναδική ευκαιρία σε τέτ-α-τετ του Μπαργκάν.

ae-xanthis-zygos2

Στην “ρώσικη ρουλέτα” η ομάδα της ΑΕΞ με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της που απέκρουσε δύο πέναλτι έφτασε στη νίκη με 4-2 και πήρε αυτή την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Για την ΑΕ Ξάνθης ευστόχησαν οι Σουκρή Ογλού Αϊγκιούν, Μπιλέντ Σιάνκο, Ρετζέπογλου Ντοβάν, και Μολλά Σεϊχάν, με τον Ραμαδάν Ταρκάν να βλέπει το τρίτο πέναλτι που εκτέλεσε για την ομάδα του να αποκρούεται απο τον Ευκαρπίδη. Απο την άλλη για τον Ζυγό ευστόχησαν οι Κωφίδης και Μενεξές με τους Αρσενίου και Τσακιράκη που εκτέλεσαν τα δύο πρώτα πέναλτι να μην μπορούν να νικήσουν τον Εράι Κίρτζαλη.

ae-xanthis-zygos3

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Τζεβελεκίδης, με βοηθούς του Παύλο Καραλευθέρη και Δημήτρη Κηλικιώτη.

ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ(Φερ. Φεράτογλου): Εράι Κίρτζαλη, Οζέρ Μπαντάκ, Ιζέτογλου Νετζμή(78′ Ρετζέπογλου Ντοβάν), Ρεφήκ Τοπάλ, Μολλά Σεϊχάν, Μπιλέντ Σιάνκο, Μουσά Εγκέ, Σουκρή Ογλου Αϊγκιούν, Τοπτσή Χασάν(46′ Αχμετσίκ Ερδίν), Μπαϊρακτάρ Ιμπρ.(20′ λ.τρ. Αχμέτογλου), Ραμαδάν Ταρκάν.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ(Γ. Δημητριάδης): Ευκαρπίδης, Κελέσης, Καραγεωργίου, Τσαβδαρίδης(64′ Μενέξες), Τερζανίδης Δ., Πελτεκίδης(70′ Λυμπεράκης), Μπουδούρ(60′ Τσακίρογλου Τζέμ),  Τσακιράκης, Μπαργκάν, Αρσενίου, Κωφίδης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

 

Share it