Search

Νικηφόρα πρεμιέρα για το ΑΛΕΞ, 2-0 τον Ακρίτα Νέας Βύσσας (photos)

Με πρωταγωνιστές τους Καλαϊτζίδη και Καλυμνιό το Άλεξ επικράτησε με 2-0 του Ακρίτα Νέας Βύσσας και ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.

Η ριζικά ανανεωμένη ομάδα του Βαγγέλη Καραπαναγιώτη, που θα χρησιμοποιεί ως έδρα της τη φετινή σεζόν το ‘’Φώτης Κόσμας’’, είχε ως κύρια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της την καλή κυκλοφορία της μπάλας και την ταχύτητα στη μεσοεπιθετική της γραμμή. Από την πλευρά του ο νεοφώτιστος στην κατηγορία σύλλογος της Νέας Βύσσας, με τον Βασίλη Μαρασλή στον πάγκο του, έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην εμπειρία και τη μαχητικότητα των ποδοσφαιριστών του.

alex-vussa-7

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Ποζοφίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Παπανικολάου και Άρη Θώδη στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, τους Κολγκέκα και Χλωρίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Τσαχιρίδη και Γιακουμπίδη αμυντικά χαφ, τους Μκρτσιάν και Καλυμνιό στα ‘’φτερά’’ της επίθεσης και τον Καλαϊτζίδη σε ρόλο δεκαριού πίσω από τον προωθημένο Μανωλίδη.

alex-vussa-3

Για τον Ακρίτα ο Πούσκας ήταν ο βασικός τερματοφύλακας, οι Χουσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρίνος και Κασκανέτας αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Δολαπτσόπουλος και Παντσίδης έπαιξαν στη μεσαία γραμμή, οι Κοτογλίδης και Σακιζλής στα πλάγια και ο Ατματζίδης πίσω από το φορ Αδαμίδη.

alex-vussa-1

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό εικοσάλεπτο, όπου οι δύο ομάδες επιχείρησαν να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο στο πρώτο επίσημο φετινό τους παιχνίδι, το Άλεξ δημιούργησε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Καλυμνιός πέρασε από αριστερά τον Πούσκα και γύρισε τη μπάλα στον Καλαϊτζίδη, που πλάσαρε με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Κολγκέκα έκανε το γέμισμα στη μεγάλη περιοχή της Νέας Βύσσας και ο Καλαϊτζίδης την κεφαλιά, η οποία είχε την ίδια κατάληξη. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Σακιζλής εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άλεξ, Ατματζίδης ‘’έπιασε’’ την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοσοφίδη. Στο 37’ οι γηπεδούχοι έχασαν την τρίτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι και πάλι με δράστη τον Καλαϊτζίδη, ο οποίος ‘’έπιασε’’ το σουτ, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Πούσκας. Άμεση ήταν η απάντηση του Ακρίτα στην ευκαιρία του Άλεξ, καθώς στο επόμενο λεπτό το σουτ του Σακιζλή απέκρουσε ο Κοσοφίδης πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Δύο λεπτά αργότερα ο Καλυμνιός εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων και έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 42ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους, όταν οι Καλαϊτζίδης και Καλυμνιός συνδυάστηκαν, με τον τελευταίο να στέλνει με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πούσκα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο προπονητής του Ακρίτα Νέας Βύσσας προχώρησε σε διπλή αλλαγή στην προσπάθειά του να περιορίσει τη δραστηριότητα του Καλυμνιού από την αριστερή πλευρά, περνώντας στον αγώνα τους Αραμπατζή και Μητίση αντί των Κοτογλίδη και Παντσίδη, με τον Χουσίδη να μετατοπίζεται στο χώρο του κέντρου. Από την πλευρά του ο τεχνικός του Άλεξ αντικατέστησε τον Μκρτσιάν με τον Λυπίτκα. Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης σημειώθηκε από τους γηπεδούχους στο 52’ με τον Παπανικολάου να κάνει το σουτ και τον Πούσκα να διώχνει σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Αδαμίδη δε βρήκε τον επιθυμητό για την ομάδα του στόχο. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Καλαϊτζίδης τροφοδότησε τον Καλυμνιό, ο οποίος επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Πούσκα, με τον γκολκίπερ του Ακρίτα να πέφτει και να μπλοκάρει τη μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Ακρίτα βρέθηκε σε ετοιμότητα στην κεφαλιά του Γιακουμπίδη. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Καλαϊτζίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πούσκα. Στο 81’ η ομάδα της Νέας Βύσσας βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μητίση, που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ποζοφίδης. Στο 87ο λεπτό το Άλεξ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Παπαδόπουλου μετά από σουτ του Καλαϊτζίδη, για την υπόδειξη του οποίου διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Καλαϊτζίδη να το εκτελεί εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ο Αδαμίδης με κεφαλιά από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ποζοφίδη, που μπλόκαρε τη μπάλα.

alex-vussa-2

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Σουβαράς με βοηθούς τους κ.  Δερμεντζόγλου και Παππά.

Την επόμενη αγωνιστική το Άλεξ θα φιλοξενήσει τον Ποντιακό και ο Ακρίτας Νέας Βύσσας θα υποδεχθεί την Α.Ε. Διδυμοτείχου.

Συνθέσεις:

Άλεξ: Ποζοφίδης, Παπανικολάου, Χλωρίδης, Κολγκέκα, Θώδης Α. (64’ Θώδης Δ.), Τσαχιρίδης, Μκρτσιάν (46’ Λυπίτκας), Γιακουμπίδης, Μανωλίδης (64’ Γραϊκίδης), Καλαϊτζίδης, Καλυμνιός.

Ακρίτας Νέας Βύσσας: Πούσκας, Χουσίδης, Κοτογλίδης (46’ Αραμπατζής), Παπαδόπουλος, Μαρίνος, Δολαπτσόπουλος, Κασκανέτας, Παντσίδης (46’ Μητίσης), Αδαμίδης, Ατματζίδης, Σακιζλής.

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Λεωνίδας Κάλφας

Share it