Search

Μέλος της ΚΟΕ επανεκλέχθηκε η Χριστίνα Ρουσσίδου

Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις εκλογές της ΚΟΕ, όπου παρά την πρωτοφανή απόφαση να μην χρειάζεται να βάλουν σταυρό οι ψηφοφόροι και να θεωρείται ότι έτσι έχουν βάλει σε όλους τους υποψηφίους, οι μισοί περίπου προτίμησαν να μην το πράξουν αυτό και να βάλουν σε όσους επιθυμούσαν, αφήνοντας… ασταύρωτους κάποιους άλλους.

Κάπως έτσι ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος επανεκλέχθηκε μεν, αλλά έλαβε μόλις 127 σταυρούς. Και λέμε μόλις, γιατί είναι μικρός αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν 144 αυτοί που ψήφισαν, 180 τα σωματεία που συνολικά παραβρέθηκαν στην γενική συνέλευση (καθώς φαίνεται ότι κάποιοι αν και ήρθαν και άκουσαν, προτίμησαν να απόσχουν από την εκλογική διαδικασία), 197 τα σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου και συνολικά… 472 τα σωματεία που διαθέτει στην δύναμή της η ΚΟΕ (καθώς 275 σύμφωνα με τις καταστάσεις που αναρτήθηκαν δεν είχαν δικαίωμα ψήφου). Να σημειωθεί ότι από τα μη αποδεκτά σωματεία αρκετά είναι ανήκουν στα λεγόμενα σωματεία-σφραγίδα.
Συνεπώς η ΚΟΕ έχει έναν πρόεδρο που τελεί της έγκρισης μόλις του ενός τετάρτου των σωματείων της δύναμής της – του 27% για να είμαστε ακριβοδίκαιοι. Το ποσοστό είναι ακόμα μικρότερο για τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, κάποια από τα οποία κινδύνευσαν να έχουν μικρότερο ποσοστό από το 50% των έγκυρων ψήφων. Ωστόσο βάσει καταστατικού αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και με μία ψήφο επιτύγχανε ο κάθε υποψήφιος την εκλογή του, αφού υπήρχαν τόσα υποψήφια μέλη όσες και οι εκλόγιμες θέσεις για κάθε κατηγορία – σε αντίθεση με άλλες ομοσπονδίες και συλλόγους όπου απαιτείται ακόμα και μόνος να είναι ένας υποψήφιος, να έχει το 50%+1 των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Την ώρα που πραγματοποιούνταν η καταμέτρηση, πραγματοποιούνταν στο άλλο άκρο της αίθουσας και η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ όπου άτυπα έγινε μια πρώτη ενημέρωση για την κατανομή των αξιωμάτων, απόφαση για την οποία ωστόσο θα ληφθεί και θα ανακοινωθεί σε προσεχή συνεδρίαση τις επόμενες μέρες. Η σειρά κατάταξης πάντως δεν είχε εκπλήξεις, ούτε και η ψηφοφορία για την εκλογή του μοναδικού που ήταν υποψήφιος για εκπρόσωπος στην ΕΟΕ, αν εξαιρέσει και πάλι κανείς το μεγάλο τηρουμένων των αναλογιών ποσοστό αποχής.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στις εκλογές της ΚΟΕ:

ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ: 197
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΣ: 180
ΨΗΦΙΣΑΝ: 144
ΑΚΥΡΟ: 1
ΛΕΥΚΟ: 1
ΕΓΚΥΡΑ: 142

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (21 ΜΕΛΗ)
Διαθεσόπουλος Δημήτριος 127
Κατσαρός Γιώργος 115
Ξιάρχος Ηλίας 104
Μαρκοπούλου Μωραϊτη Άννα 101
Σαρακατσάνης Δημήτρης 91
Υδραίος Μιχαήλ 89
Μίχας Σπυρίδων 86
Γιακουμάτος Δημήτριος 85
Αρβανιτοπούλου – Γαρελίδου Βασιλική 83
Μιχαηλίδης Δημήτρης 83
Γρυπαρης Δημήτριος 82
Ζωτος Ανδρέας 82
Μουστακαριάς Θεόδωρος 81
Παπαδόπουλος Γεώργιος 79
Παπαδόπουλος Αριστείδης 78
Μπατάκης Λεωνίδας 78
Ρουσσίδου Χριστίνα 78
Χρυσοστόμου Πανίκος 78
Στελιου Νικόλαος 77
Μανέτας Χρήστος 76
Παρασκευοπούλου Μαρία 76

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΑΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΔΣ:
Μάλαμας Ηλίας 103
Μαρινάγης Αναστάσιος 83
Φαραντούρης Δημήτρης 77
Μέτσιου Αναστασία 71
Ματατανές Δημήτρης 100

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (3ΜΕΛΗ):
Παπαρσενος Δημήτρης 85
Ντεϊμεντές Σπυρίδων 82
Μανίτας Παναγιώτης 76

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝ. ΜΕΛΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
Δογορίτης Πέτρος 77
Παπαδόπουλος Χρήστος 77

ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΕΟΕ
ΨΗΦΙΣΑΝ: 142
ΑΚΥΡΑ: 2
ΛΕΥΚΑ: 1
ΕΓΚΥΡΑ: 139
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΕ
Διαθεσόπουλος Δημήτρης 139
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΕ
Κατσαρός Γιώργος 139

Πηγή sportsfeed.gr

Share it