Search

Θερμή υποδοχή της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Νικ. Τελάκη απο την Ακαδημία Budo Fighters!

Μπορεί να μην υποδεχθήκαμε τον χρυσό παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, όμως στην Κομοτηνή χαρήκαμε –εκτός από τον Δήμο- και για τη Νικολέτα Τελάκη, η οποία την περασμένη Παρασκευή ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγωνιστικού ζίου ζίτσου κάτω των 15 ετών, που διεξήχθη στη Λάρνακα Κύπρου.

Η 14χρονη αθλήτρια ανήκει στον Πανθρακικό Σύλλογο και προπονείται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των Budo Academy Fighters, υπό τις οδηγίες του προπονητή της Πάρη Μαρινέλη. Η ίδια ταξίδεψε στην Κύπρο με τον πατέρα της και τον συναθλητή της, Κωνσταντίνο Στοΐτση, ο οποίος συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Αντρών. Τα έξοδα καλύφθηκαν από τη δική τους τσέπη, με την αρωγή του συλλόγου, χωρίς όμως τη συνδρομή της πολιτείας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν αθλητές από 22 χώρες, ενώ στην κατηγορία της Νικολέτας χρειάστηκαν τρεις απαιτητικοί αγώνες μέχρι το χρυσό. Κάθε αναμέτρηση είναι δύο λεπτών και νικητής αναδεικνύεται ο αθλητής που συγκεντρώνει τους περισσότερους πόντους. Η Νικολέτα μας εξηγεί καλύτερα τη διαδικασία: «έδωσα τρεις αγώνες, κόντρα σε μία Ιταλίδα και δύο Ρωσίδες (που είναι παραδοσιακή δύναμη). Ο πιο δύσκολος αγώνας ήταν ο τελικός. Μαζεύουμε πόντους, στο πρώτο κομμάτι με επιθέσεις, στο δεύτερο με ρήψεις και στο τρίτο με συγκράτηση του αντιπάλου». Η τακτική της ήταν να επιτίθεται σε πρώτο χρόνο και μετά να αμύνεται, ώστε οι αντίπαλές της να μη μπορούν να πετύχουν ρήψη.

ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

«Χάρηκα» μας λέει χωρίς διάθεση ενθουσιασμού και με μετρημένα λόγια η νεαρή αθλήτρια για την επιτυχία της, για να προσθέσει, πως «μου πήρε λίγα λεπτά να το συνειδητοποιήσω». Βέβαια, συνειδητοποίησε την επιτυχία της για τα καλά, όχι μετά τη νίκη της στον τελικό, αλλά στο άκουσμα του εθνικού ύμνου και στο ανέβασμά της στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Άλλωστε οι ελληνικές αποστολές δεν έχουν συνηθίσει να ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος σε τέτοιου είδους διεθνή τουρνουά, κάτι που αποδεικνύει τον εξαιρετικά απαιτητικό χαρακτήρα της διάκρισης. Το μετάλλιο της Νικολέτας έχει ήδη βρει μία θέση στην τροπαιοθήκη της οικογένειας, αφού και η αδελφή της, Κατερίνα, έχει πετύχει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Στην ακαδημία του Πάρη Μαρινέλη την περίμεναν το βράδυ της Τετάρτης, από όπου και οι φωτογραφίες, εκτός από τον προπονητή της, και αρκετοί συναθλητές της, προκειμένου να την συγχαρούν από κοντά για την επιτυχία της. Με μερικούς από αυτούς έχει συνηθίσει να προπονείται μαζί, συνεπώς όλοι έχουν συμβάλει με το δικό τους τρόπο σε αυτή την επιτυχία.

nikoleta-telaki-ziou-zitsou1

 Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ  

Εκτός από τον πατέρα της Νικολέτας, ο οποίος έχει σταθεί και στις δύο του κόρες για πολλά χρόνια και τις έχει δει να πετυχαίνουν πολλές διακρίσεις, ως αφανής ήρωας χαρακτηρίζεται ο Κωνσταντίνος Στοΐτσης. Ο 29χρονος αθλητής και προπονητής του συλλόγου, ταξίδεψε επίσης στη Λάρνακα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα αντρών. Δυστυχώς η κλήρωσή του δεν ήταν καθόλου ευνοϊκή, διότι στις δύο πρώτες αναμετρήσεις τέθηκε αντιμέτωπος κόντρα στα φαβορί της κατηγορίας, κι έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού το Σάββατο. Παρόλα αυτά, μία μέρα πριν, στάθηκε δίπλα στη Νικολέτα, στη γωνία του τερέν, με το πόστο του προπονητή. Μπορεί ο Πάρης και η Νικολέτα να είχαν σχηματίσει την τακτική τους από την Κομοτηνή, όμως ο Κώστας ήταν εκεί για τις συμβουλές …της τελευταίας στιγμής που συνετέλεσαν στην πρωτιά. Ο ίδιος θα συνεχίζει φυσικά να αγωνίζεται, αφού άλλωστε στα πρωταθλήματα Βορείου Ελλάδος είναι εδώ και 8 χρόνια αήττητος.

Πηγή: http://xronos.gr/detail.php?ID=104715

Share it