Στον “αέρα” τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ! Δεν κατεβαίνουν οι διαιτητές αν δεν συγκροτηθεί νόμιμα η ΚΕΔ!

Επιστολή “κόλαφο” απέστειλε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθαρίζει πως αν δεν συγκροτηθεί η ΚΕΔ σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ και τον Αθλητικό νόμο, δεν θα κατέβουν να σφυρίξουν οι διαιτητές της στους αγώνες Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Τοπικής Ένωσης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.) την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μέχρι συγκροτήσεως νόμιμα στελεχωμένης Κ.Ε.Δ.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

ΘΕΜΑ: Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας

ΣΧΕΤ : α.  Έγγραφο αρ. πρωτ. 54/13-6-2016/Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ

β.  Έγρραφο αρ. πρωτ. 76/2-9-2016/Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ

γ.  Αθλητικός Νόμος 2725/99, Άρθρο 44, Παράγραφος 2β, όπως τροποποιήθηκε με το Ν3057/2002

δ. Κανονισμός Διαιτησίας Ε.Ο.Κ. Κεφάλαιο Δ, άρθρο 1, Παράγραφος 4

Κύριε Πρόεδρε,

Με τα (α) και (β) σχετικά σας ζητήσαμε τη συγκρότηση νόμιμης Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας προκειμένου να  αποστείλουμε στη νόμιμα στελεχωμένη Κ.Ε.Δ. πίνακα εν ενεργεία διαιτητών για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Επίσης με τα ίδια έγγραφα σας ενημερώσαμε  ότι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία επί του θέματος.

Επειδή σύμφωνα με τα (γ) και (δ) όμοια τα μέλη της Κ.Ε.Δ. πρέπει να είναι διαιτητές μη εν ενεργεία και συνεπώς ο κος Γκουρτσιλίδης Βασίλειος δεν μπορεί να είναι μέλος, καθόσον δεν ανήκει σε Σύνδεσμο Διαιτησίας.

Επειδή σύμφωνα με τα (γ) και (δ) όμοια τα μέλη της Κ.Ε.Δ. πρέπει να είναι διαιτητές μη εν ενεργεία υψηλού κύρους (διεθνείς) ή καθηγητές διαιτησίας και σε περίπτωση έλλειψης ή μη επαρκούς αριθμού τους, διαιτητές μη εν ενεργεία της ανωτάτης κατηγορίας αγώνων.

Επειδή μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση λάβαμε και καμία ενέργεια σχετικά με τη νόμιμη στελέχωση της Κ.Ε.Δ. / Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. δεν εκδηλώθηκε από μέρους σας

Επειδή στον Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ υπάρχουν μη εν ενεργεία Διαιτητές που πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις, υπερτερούν στα προσόντα που ορίζει ο Νόμος των ήδη υπαρχόντων μελών της Κ.Ε.Δ. και δεν ορίσθηκαν από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., ως όφειλε,  κατά τη συγκρότηση της Κ.Ε.Δ. μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. τον περασμένο Σεπτέμβριο

ΓΙ ΑΥΤΟ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ

Για τους πραγματικούς λόγους και τις νομικές αιτίες που αναφέρονται στο ιστορικό της παρούσας κανείς Διαιτητής του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ δε θα αποδεχτεί ορισμό από την Κ.Ε.Δ. / Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. στους αγώνες Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Τοπικής Ένωσης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.) την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μέχρι συγκροτήσεως νόμιμα στελεχωμένης Κ.Ε.Δ.

Share it