Search

ΕΠΣ Ξάνθης: Εντυπωσιακή νίκη του Εχίνου στην έδρα του Άρη Πετεινού

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας η ομάδα του Εχίνου Σπορ που πέρασε σαν σίφουνας απο την έδρα του Άρη Πετεινού κερδίζοντας με 0-4.

Δεν μπόρεσαν να κάνουν τη νίκη δώρο στον προπονητή τους Τάσο Νεοφυτίδη, που είχε τα γενέθλια του, οι παίκτες του Άρη Πετεινού που δεν παρουσιάστηκαν καλοί και δεν κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση ακόμα και όταν το ημίχρονο ήταν στο 0-1. Οι παίκτες των Σερκάν Γιουρούκ και Εκρέμ Καμπούρ ήταν εξαιρετικοί σε όλη την διάρκεια του αγώνα μην επιτρέποντας στο νεανικό σύνολο του Πετεινού να τους δημιουργήσει προβλήματα.

Μόλις στο 7′ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με προβολή του Χουσείν Καδρή μετά απο εκτέλεση φάουλ του Σταύρου Παρσαντανιά, στο 32′ και ενώ νωρίτερα είχαν και άλλες στιγμές οι παίκτες του Εχίνου άγγιξαν το 0-2 όμως το εκπληκτικό σουτ του Μαρίνοφ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζαρζακόπουλου, που λίγο νωρίτερα πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση στο δυνατό σουτ του Χουσείν Καβάζ Μεμεταλή. Στο 37′ ο Πετεινός  έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν κέρδισε φάουλ σε πλάγια θέση με τον Καντηλάφτη να εκτελεί απευθείας αλλά την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Αμούτσκα, με το 0-1 να είναι το σκορ ημιχρόνου με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς και το κατάφεραν στο 50′ με τον Παναγιώτη Χατζηνίκο να συνεργάζεται ωραία με τον Μιχαηλίδη που έπιασε ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και τον Χατζηνίκο να παίρνει το ριμπάουντ και με πλασέ απο κοντά να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του. Στην συνέχεια οι παίκτες του Εχίνου έλεγξαν τον  ρυθμό του αγώνα απέναντι στον Πετεινό που έδειχνε να θέλει να βγει απειλητικά μπροστά χωρίς όμως την μεγάλη φάση. Στο 78′ ο Εχίνος “κλείδωσε” τη νίκη όταν ο Ηλίας Μιχαηλίδης πήρε την πάσα του Παρσαντανιάν στα αριστερά έκοψε προς τα μέσα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ζαρζακόπουλου για το 0-3, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 91′ όταν μετά απο εκτέλεση κόρνερ του Μιχαηλίδη ο αρχηγός του Εχίνου Καβάζ Μεμεταλή με κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-4.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Δημήτρη Κηλικιώτη και Σταύρο Μαγγίνα. Με 6(Χιώτης, Δημητριάδης, Δαηλίδης, Μαλαδένης Μ., Χατζηκυριάκος, Τσούλφας) ποδοσφαιριστές κάτω των 19 αγωνίστηκε στην ενδεκάδα του ο Άρης Πετεινού! Με τον Τάσο Τσούλφα μάλιστα να είναι ο μικρότερος του γηπέδου καθώς είναι στα 15 του, ενώ στα 16 τους είναι οι Χιώτης και Χατζηκυριάκος. Αν βάλουμε και τα τρία παιδιά του Εχίνου που ήταν κάτω των 19(Κάλφα, Μαρίνοφ, Ιντζέ) φτάνουμε τα 9 νούμερο αρκετά σημαντικό και ελπιδοφόρο για το μέλλον του Ξανθιώτικου ποδοσφαίρου.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Αν. Νεοφυτίδης): Ζαρζακόπουλος, Δημητριάδης, Χιώτης, Κασάπογλου, Δαηλίδης, Ρέβης, Παναγιώτου(71′ Διαμαντής), Μαλαδένης Μ., Τσούλφας(50′ Νεανίδης), Χατζηκυριάκος(46′ Καρύδης), Καντηλάφτη

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ(Σ. Γιουρούκ – Εκρ. Καμπούρ): Αμούτσκα, Κότς, Κάλφα, Μποασί, Τζομιάδης, Παρσαντανιάν(80′ Ιντζέ Φικρή), Καδρή, Χατζηνίκος(78′ λ. τρ. Αλή Τασίν) , Μαρίνοφ(73′ Χικμέτ Τζαμπάζ), Μιχαηλίδης, Χ. Καβάζ Μεμεταλή

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί απο τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 6 την Τρίτη λίγο μετά τις 21:00.

Share it