Search

Όλα τα ρεκόρ και τα ομαδικά και ατομικά στατιστικά όλων των ομίλων της Γ’ Εθνικής!

Πάνω από 2.000 παίκτες, περισσότερα από 100 γήπεδα, δεκάδες ομάδες… Διαβάστε το αφιέρωμα στο μεγαλύτερο, σε συμμετοχή, πρωτάθλημα της χώρας , αυτό της Γ’ Εθνικής, με την ευκαιρία της πρόσφατης ολοκλήρωσής του.

Ομαδικά ρεκόρ
Περισσότεροι βαθμοί: Καβάλα 97
Λιγότεροι βαθμοί: ΑΕ Μεσολογγίου 3
Καλύτερη επίθεση: Καβάλα 89 γκολ
Καλύτερη άμυνα: Καβάλα 11 γκολ
Χειρότερη επίθεση: Ατρόμητος Πειραιά και ΑΕ Μεσολογγίου 16 γκολ
(δεν υπολογίζονται οι ομάδες που αποχώρησαν)
Χειρότερη άμυνα: Ατρόμητος Πειραιά 105 γκολ
Περισσότερες νίκες: Καβάλα 32
Λιγότερες νίκες: ΑΕ Μεσολογγίου 0
Λιγότερες ήττες: Καβάλα 1
Περισσότερες ήττες: ΑΕ Μεσολογγίου 31

Οι παίκτες
Συνολικά 2.079 ποδοσφαιριστές πήραν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, με πολλούς ακόμα νεαρούς να συμπληρώνουν τις αποστολές των ομάδων στους αγώνες τους.
Τρεις ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε 34 αγώνες, ωστόσο αδικούνται και κάποιοι άλλοι, που δεν έχασαν παιχνίδι, αλλά η ομάδα τους είχε και νίκες χωρίς αγώνα.
Ο 22χρονος Ναυπλιώτης τερματοφύλακας του Παναργειακού Ηλίας Καραργύρης δεν έχασε ούτε λεπτό στα 34 παιχνίδια της ομάδας του. Το ίδιο κατάφερε και ο Βασίλης Δημητρόπουλος, ο 25χρονος αμυντικός του Κυανού Αστέρα Βάρης.
Σε 34 έπαιξε και ο 25χρονος μέσος της Εράνης Φιλιατρών, Κυριάκος Κωνσταντόπουλος, αλλά βασικός ξεκίνησε σε 32.

Αλλαγές
Ο Χρήστος Αντωνίου του Εθνικού ήταν ο παίκτης που αντικαταστάθηκε τις περισσότερες φορές. Ξεκίνησε βασικός σε 27 παιχνίδια και σε 25 από αυτά παραχώρησε τη θέση σε συμπαίκτη του. Ο Θεόδωρος Μπάκας του Κυανού Αστέρα Βάρης έπαιξε σε 25 παιχνίδια και σε όλα μπήκε σαν αλλαγή – Ποτέ μάλιστα νωρίτερα από το 59’!

Μικροί – μεγάλοι
Ο νεότερος που έπαιξε ήταν ο Απόστολος Τσότσουλας. Στον αγώνα με το Σβορώνο τον Ιανουάριο, ο επιθετικός της Καστοριάς ήταν 14 ετών, 1 μήνα και 4 ημερών. Συνολικά έπαιξαν 13 παιδιά, που δεν είχαν κλείσει ακόμα τα 15 χρόνια τους, γεννημένα το 2009.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία που αγωνίστηκε ήταν ο Χαράλαμπος Μπριλάκης. Ο αμυντικός του ΑΟ Πυλίου στον αγώνα με τη Θύελλα Ραφήνας ήταν 42 ετών, 5 μηνών και 27 ημερών.
Συνολικά έπαιξαν οκτώ ποδοσφαιριστές που είχαν κλείσει τα 40 χρόνια τους.

Μικροί – μεγάλοι σκόρερ
Ο Κρίστιαν Σκούρτι της ΑΕ Μυκόνου έκανε ντεμπούτο στις 31 Μαρτίου στο παιχνίδι εντός έδρας με την Κόρινθο. Κατάφερε να σκοράρει σε ηλικία 16 ετών, 2 μηνών και 16 ημερών και ήταν ο ένας από τους οκτώ παίκτες, που σκόραραν πριν κλείσουν τα 17 χρόνια τους.
Ο Μπριλάκης, πέρα από τη συμμετοχή, ήταν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία που σκόραρε: το Φεβρουάριο στον αγώνα ΑΟ Πυλίου – Παναιγιάλειος πετύχαινε γκολ ενώ ήταν 42 ετών, 3 μηνών και 8 ημερών. Ο αμέσως επόμενος σε ηλικία σκόρερ, ήταν τρία χρόνια μικρότερος από το Μπριλάκη.

Διαιτητές
Συνολικά 188 διαιτητές χρησιμοποιήθηκαν στους αγώνες. Ο Γιώργος Αλατσάκης (Πειραιάς) και ο Γιώργος Ασλανίδης (Πιερία) ορίστηκαν σε 15 αγώνες ο καθένας.

Γήπεδα
Σε 101 γήπεδα ορίστηκαν παιχνίδια της Γ’ Εθνικής, με τα περισσότερα (22) να διεξάγονται στο γήπεδο της Βέροιας, αφού πλην της ομώνυμης ομάδας, το ίδιο γήπεδο χρησιμοποίησε και ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας σε κάποιους από τους αγώνες του.

Τα σκορ
Το 1-0 ήταν το συχνότερο σκορ, αφού εμφανίστηκε 242 φορές, με το 2-0 να ακολουθεί με 182. Οι 162 εμφανίσεις του 3-0 είναι πολλές, αφού περιλαμβάνουν και τους αρκετούς μηδενισμούς.
Τα περισσότερα γκολ (8) μπήκαν στους αγώνες Βύζας – Πανελευσινιακός 4-4 (23.04.2024) και  Πανιώνιος – Ερμής Ζωνιανών 7-1 (05.12.2023).

Οι παίκτες «πολυβόλα»
Τρία καρέ μάς επιφύλαξε η φετινή σεζόν, τα δύο από ποδοσφαιριστές του Νέστου Χρυσούπολης και ένα από παίκτη που μέχρι να βάλει τα τέσσερα σε ένα παιχνίδι, είχε μόλις ένα γκολ σε 10 ματς!

Τα καρέ πέτυχαν:
19.11.2023: Μιχάλης Μποζίδης, Νίκη Ευκαρπίας – Αετός Βαρβάρας 7-0
18.02.2024: Αντώνης Ράνος, Νέστος Χρυσούπολης – Ορέστης Ορεστιάδας 6-1
28.04.2024: Φράνκο Σέα, Νέστος Χρυσούπολης – Αναγέννηση Επανωμής 4-0.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στην εφετινή Γ’ Εθνική έπεσαν «βροχή» και τα χατ τρικ (27)!

Αριθμοί
• Μπήκαν 3.100 γκολ (μαζί με αυτά των μηδενισμών) και ο μέσος όρος ήταν 2,53 γκολ ανά αγώνα.
• Τα 1.821 τα πέτυχαν οι γηπεδούχοι και 1.279 οι φιλοξενούμενοι
• Συνολικά σκόραραν 866 ποδοσφαιριστές. Οι εννέα ξεπέρασαν τα 20 γκολ, ενώ 55 συνολικά πέτυχαν διψήφιο αριθμό γκολ.
• Το καλύτερο… κεφάλι ήταν αυτό του Παραγουανού Έντγκαρ Βιγιάλμπα του Θεσπρωτού. Σκόραρε 8 φορές με κεφαλιά, έχοντας συνολικά 15 γκολ. Ακολούθησαν ο Φράνκο Σέα, ο Θανάσης Τοπούζης (ΑΟ Χανιώτης) και ο Ιβάν Σίλβα με 7 γκολ από κεφαλιά.
• Μίστερ φάουλ ήταν ο Παύλος Μακρυγιάννης του Εθνικού και ο Ναπολέων Γκούμας της Θύελλας Ραφήνας με τρία γκολ από χτύπημα φάουλ. Συνολικά 59 παίκτες σκόραραν με φάουλ.

Πέναλτι
• Ο Ηλίας Τσιλιγγίρης του Άρη Πετρούπολης πέτυχε τα περισσότερα γκολ με πέναλτι, (8 συνολικά, εκτελώντας 10). Ο Χρήστος Σκανδάλης της Θύελλας Κατσικά και ο Γουίλσον Τσιμέλι της Ζακύνθου είχαν 100% επιτυχία στα 7 πέναλτι που εκτέλεσαν στη διάρκεια του πρωταθλήματος.
• Τα περισσότερα χαμένα πέναλτι είχε ο Αλέξανδρος Σεχολάρι, αφού απέτυχε τρεις φορές στις 7 εκτελέσεις του.
• Ο 28χρονος Κλεομένης Θεολόγης του Περαμαϊκού, ο οποίος είχε αρκετά χρόνια να παίξει βασικός σε μία σεζόν, απέκρουσε τέσσερα πέναλτι, δηλαδή περισσότερα από κάθε άλλο τερματοφύλακα της κατηγορίας.
• Ο Κοσμάς Γκέκας της Καβάλας και ο Λάζαρος Ελευθεριάδης κέρδισαν από πέντε πέναλτι.

Share it