Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Ψηφίστε: Ποιοί είναι οι κορυφαίοι αμυντικοί της Ξάνθης;

Οι αναγνώστες του SportAddict.gr μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι!

Από την Δευτέρα 13 Απριλίου, θα τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσετε έχοντας στην διάθεση σας κάποιες επιλογές, για την ανάδειξη των κορυφαίων. Η αρχή έγινε με τον ΑΟ Ξάνθη, ενώ ακολουθιούν οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης (βόλεϊ), Πανθρακικός (ποδόσφαιρο) και ο ΑΟ Ορεστιάδας (βόλεϊ).

Μέσα από την ψηφοφορία θα αναδείξετε τους Κορυφαίους των παραπάνω ομάδων (ενδεκάδα και προπονητή για τις ομάδες ποδοσφαίρου, επτάδα και προπονητή για τις ομάδες βόλεϊ), από το 1980 και έπειτα, πλην της Ξάνθης για την οποία θα αναδείξετε την καλύτερη ενδεκάδα παικτών που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της ομάδας στην Α’ Εθνική, από το 1989 δηλαδή μέχρι και σήμερα.

Ξεκινάμε;

Απο σήμερα και μέχρι την επόμενη Δευτέρα(27/4, 08:00) μπορείτε να ψηφίζετε και να αναδείξετε την κορυφαία αμυντική τετράδα που έχει αγωνιστεί στην Ξάνθη. Έχετε δικαίωμα να ψηφίζετε έως 2 ποδοσφαιριστές τόσο στην κατηγορία των κεντρικών αμυντικών όσο και των πλάγιων μπακ.

Δύο λόγια για τους υποψήφιους κεντρικούς αμυντικούς:

Γιώργος Χαλκίδης: Παρών απο την πρώτη στιγμή που ανέβηκε η ομάδα στην Α’ Εθνική έως και το 1995. φορώντας την φανέλα του ΑΟΞ σε 137 παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία, ο ξανθιώτης αμυντικός άφησε το στίγμα του.

Νίκος Κεχαγιάς: Αποτελεί έναν απο τους πιο σταθερούς και σπουδαιότερους ηγέτες που ανέδειξε ο ΑΟΞ με τον Θεσσαλό κεντρικό αμυντικό να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της ομάδας, αγωνιζόμενος σε αυτήν για 14 χρόνια(1989-2003) όντας ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του ΑΟΞ με 327 παιχνίδια, ενώ οι συνολικές του εμφανίσεις με την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις ξεπερνούν τις 340.

Νίκος Κωστένογλου: Αγωνίστηκε στον ΑΟΞ απο το 1989 έως και το 1994 προτού πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ οπού επίσης πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα. Ο Νίκος Κωστένογλου με 130 συμμετοχές αποτέλεσε απο τα σημαντικά γρανάζια της ξανθιώτικης άμυνας

Μαρίνος Ουζουνίδης: Ο Εβρίτης αμυντικός αγωνίστηκε στον ΑΟΞ απο το 1989 έως κα το 1992 προτού ακολουθήσει η μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό. Το εντυπωσιακό των 97 συμμετοχών του Μαρινού Ουζουνίδη ήταν η απίστευτη ποιότητα του και η άνεση στο σκοράρισμα, με τον Εβρίτη να σκοράρει 15 γκολ με την φανέλα του ΑΟΞ!

Νίκος Καραγεωργίου: Είχε αντίθετη πορεία σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες του ΑΟΞ, καθώς ήρθε σαν όνομα στην Ξάνθη με καριέρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Αναμφισβήτητα έχει γράψει ιστορία με την ομάδα τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο φυσικά και ως ο προπονητής, ο Νικος Καραγεωργίου αγωνίστηκε στην Ξάνθη απο το 1992 έως και το 2000 έχοντας 179 συμμετοχές. Ηγέτης με όλη την σημασία της λέξης.

Παρασκευάς Άντζας: Απο τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ η Ξάνθη, ο Παρασκευάς Άντζας έχει αφήσει ανεξίτηλη την παρουσία του στον σύλλογο. Μάλιστα έχει καταφέρει και στις δύο παρουσίες του στην ομάδα να κάνει τέτοιες εμφανίσεις που αμφότερες πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό! Με συνολικά 147 συμμετοχές(74 την περίοδο 1995-1998 και 73 την περίοδο 2004-2007)

Νίκος Ζαπρόπουλος: Αγωνίστηκε με την φανέλα της Ξάνθης απο το 1997 έως και το 2006 μετρώντας 172 συμμετοχές, με το Νίκο Ζαπρόπουλο να αποτελεί μια σταθερά στο κέντρο της άμυνας της Ξάνθης με σημαντική συμβολή στην πορεία της ομάδας ενώ αγωνίστηκε με αυτήν και στην πρώτη Ευρωπαϊκή εξοδος

Σπύρος Βάλλας: Αγωνίστηκε σε δύο περιόδους με την ομάδα της Ξάνθης, το 1999-2003 προτού πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακο και στην επιστροφή του απο το 2007 έως και το 2014, πραγματοποιώντας 248 συνολικά συμμετοχές. Όντας ο τρίτος μάλιστα σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας, ο Σπύρος Βάλλας αναμφισβήτητα αποτέλεσε έναν επίσης πολύ σπουδαίο αμυντικό που ανέδειξε η ομάδα και για πολλά χρόνια αποτελούσε σημείο αναφορά στο κέντρο της ξανθιώτικης άμυνας.

Ζακ Ολιβιέ Παβιό: Μπορεί να αγωνίστηκε στον σύλλογο για 4 χρόνια(όντας γεμάτη μόλις μια σαιζόν και δύο όμως ακόμα με σημαντικό αριθμό) ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε 67 συμμετοχές με την φανέλα του ΑΟΞ με τις οποίες έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να έχει θέση στην καρδιά των φίλων της ομάδας με την παρουσία του στον σύλλογο. Ενώ άξια αναφοράς είναι και τα 5 τέρματα που σημείωσε, και κυριως αυτά απο εκτελέσεις φάουλ με πολύ δυνατά χτυπήματα και μάλιστα απο μεγάλες αποστάσεις.

Φρανσίσκο Ζουέλα: Αποκτήθηκε ως αμυντικος μέσος όμως απο την στιγμή που γύρισε στο κέντρο της άμυνας έκανε τρομερές σαιζόν. Ο Αγκολέζος αμυντικός αγωνίστηκε στην Ξάνθη απο το 2005 έως και το 2009 προτού πάρει μεταγραφή για την Ρωσική Κουμπάν. Με 102 συμμετοχές ο Ζουέλα έχει να λέει πως είναι ένας απο τους ελάχιστους ξένους κεντρικούς αμυντικούς που έγραψε με “χρυσά” γράμματα την παρουσία του στον σύλλογο που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε.

Θανάσης Κωστούλας: Ήρθε ώς αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Τοροσίδη στον Ολυμπιακό, και με την ηγετική του παρουσία στο γήπεδο κέρδισε τους πάντες. Με 133 συμμετοχές απο τον Γενάρη του 2007 έως το καλοκαίρι του 2011 ο Θανάσης Κωστούλας με την παρουσία του στην ομάδα κέρδισε πανάξια μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους αμυντικούς της ομάδας

Χρήστος Λισγάρας: Ο μοναδικός εν ενεργεία της λίστας, δεν θα μπορούσε να λείπει, είναι ο Χρήστος Λισγάρας που απο το 2014 όταν και αποκτήθηκε με τις ηγετικές του ικανότητες και την ψυχή που βάζει έχει καταφέρει να κερδίσει θέση στην καρδιά των φίλων της ομάδας. Με 148 συμμετοχές και συνεχίζει ο “Λίσγα” απειλεί ανοιχτά αρκετά απο τα ιστορικά ονόμαδα για να τα ξεπεράσει και να χαράξει και αυτός με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου

[poll id=”17″]

Δύο λόγια για τους υποψήφιους πλάγιους αμυντικούς:

Νίκος Αλαβάντας: Αποκτήθηκε τον Γενάρη του 1990 απο τον ΠΑΟΚ και αγωνίστηκε στην Ξάνθη μέχρι το 1992 όταν και σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Με την εμπειρία του ο Εβρίτης αμυντικός βοήθησε πάρα πολύ στην πορεία της ομάδας και ήταν σημείο αναφοράς 61(89-92) *

Μάκης Χατζημωυσιάδης: Όπως και ο Αλαβάντας έτσι και ο Χατζημωυσιάδης αποκτήθηκε απο τον σύλλογο ενώ ήδη είχε κάνει σπουδαία καριέρα, με τον ξανθιώτη αμυντικό απο το 1990 έως και το 1992 να μετρά 59 συμμετοχές , έχοντας δύο πολύ γεμάτες σαιζόν με σημαντική προσφορά στον σύλλογο. 59(90-92)  *

Ιβάν Μίτεφ: Αποκτήθηκε το 1992 και αγωνίστηκε στην Ξάνθη έως και το 1995, γράφοντας το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου με γεμάτες και εκπληκτικές σαιζόν. Με 80 συμμετοχές ο Ιβάν Μίτεφ κέρδισε με την παρουσία του στον σύλλογο επάξια μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους.

Χρήστος Σαμαράς: Πολυθεσίτης με μεγάλη προσφορά στον σύλλογο σε όποια θέση και να αγωνίστηκε. Πραγματικός μαχητής απο το 1992 όταν και έγινε επαγγελματίας έως και το 1999 ήταν πάντα εκεί και έδινε το 100% για την ομάδα, με 103 συμμετοχές ο Χρήστος Σαμαράς μπορεί να μην αγωνίστηκε μόνο ως μπάκ αλλά όποτε του ζητήθηκε ήταν εξαιρετικός.

Στέλιος Βενετίδης: Αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο “μπαμ” πλάγιων μπακ της Ξάνθης που πήρε μεταγραφή φέρνοντας αρκετά χρήματα στα ταμία της ομάδας. Ο Ορεστιαδίτης μπακ αγωνίστηκε στην Ξάνθη απο το 1995 έως και το 1999 προτού ακολουθήσει η μεγάλη καριέρα του σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Με 110 συμμετοχες ο Βενετίδης αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα τέλη 90ς της ομάδας

Γιάννης Παπαδημητρίου: Αποκτήθηκε το 1995 και απο τότε δεν έχει φύγει απο τον σύλλογο, οπού αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής μέχρι το 2010 και μέχρι σήμερα παραμένει σε αυτόν ως Τεχνικός Διευθυντής. Με 371 συμμετοχές(εκ των οποίων οι 324 στο πρωτάθλημα) δεν θα μπορούσε να λείπει απο τους κορυφαίους ο Γιάννης Παπαδημητρίου, όντας δεύτερος σε συμμετοχές στον σύλλογο και αποτελώντας για πολλά χρόνια τον ηγέτη και αρχηγό της ομάδας κατάφερε, ως ποδοσφαιριστής, να έχει κερδίσει μεγάλο κομμάτι της καρδιάς των φίλων του συλλόγου με την μαχητικότητα και το πάθος του

Δημήτρης Γελαδάρης: Αγωνίστηκε στην ομάδα απο το 1998 έως και το 2003 “γράφοντας” 142 γεμάτες συμμετοχές. Ο Δημήτρης Γελαδάρης αποτέλεσε έναν απο τους κορυφαίους αριστερούς μπακ που έχουν φορέσει την φανέλα του συλλόγου με σπουδαίες εμφανίσεις

Βασίλης Τοροσίδης: Αποτελεί έναν απο τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει ο ΑΟΞ, προερχόμενος απο τα σπλάχνα του συλλόγου ο Βασίλης Τοροσίδης αγωνίστηκε στην ομάδα απο το 2002 έως και τον Γενάρη του 2007 προτού πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Με 95 συμμετοχές σε τόσο μικρό διάστημα ο “Τόρο” κατάφερε να κερδίσει επάξια την αγάπη των φίλων της ομάδας, με τον ίδιο ποτέ να μην ξεχνά τον σύλλογο που τον ανέδειξε και οπως τονίζει συχνά και ο ίδιος ο ΑΟΞ παραμένει για αυτόν η πρώτη και παντοτίνη αγάπη.

Λεβάν Μαχράτζε: Αγωνίστηκε στην ομάδα απο το 2004 έως και το 2007 πραγματοποιόντας τρομερές εμφανίσεις. Ο Γεωργιανός πλάγιος μπακ με 99 συμμετοχές αποτέλεσε σημείο αναφοράς του συλλόγου με γεμάτες και εντυπωσιακές σαιζον.

Μανώλης Μπέρτος: Ακόμα ένας παίκτης που αναδείχθηκε απο τα σπλάχνα της ομάδας, ο Μανώλης Μπέρτος κατάφερε απο το 2007 έως και το 2016 να μετρήσει 155 συμμετοχές. Παίκτης που πάντα αγωνιζόταν και φυσικά αγωνίζεται ακόμη με πολύ μεγάλη ψυχή και πάθος. Με γεμάτες σαιζόν και πολλές καλές στιγμές δεν θα μπορούσε να λείπει απο την λίστα.

Φερνάντο Γουάλας:  Αποκτήθηκε το  2014 και έμεινε στον σύλλογο μέχρι το 2017 αποτελώντας έναν απο τους καλύτερους αριστερούς μπακ που έχουν με την φανέλα της ομάδας την τελευταία πενταετία, και απο τους λίγους που κατάφερε να στεριώσει, έχοντας 73 συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας

Δήμος Μπαξεβανίδης: Αποτελεί το σημείο αναφοράς της σημερινής Ξάνθης, ο Κομοτηναίος αρχηγός του ΑΟΞ με 211 συμμετοχές απο το 2011 όταν και επέστρεψε απο τριετή παρουσία ως δανεικός στην Δόξα Δράμας κερδίζει πανάξια μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους. Ενώ είναι απο τους λίγους εν ενεργεία που έχει την δυνατότητα αν είναι υγιείς και δυνατός να σκαρφαλώσει στο τοπ 5 των κορυφαίων σε συμμετοχές του συλλόγου. Ο αρχηγός του ΑΟΞ χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερος και σίγουρα έχει στα 32 του έχει ακόμα να προσφέρει πολλά στον σύλλογο.

[poll id=”18″]

Share it