Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Χάλκινο στο Παγκόσμιο της Νότιας Κορέας για την Ασημάκη από τον Έβρο!

Η Λαμπριάνα Ασημάκη τα κατάφερε και πάλι!

Η πρωταθλήτρια από τον Έβρο με προπονητή τον Γιώργο Ναζίρη, εκπροσωπώντας την Εθνική Ελλάδας κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -49 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Νότια Κορέα.

Η Ασημάκη ανήκει στον σύλλογο ΣΓ TKD Διδυμοτείχου και υπενθυμίζεται πως είχε προκριθεί στο Παγκόσμιο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τον περασμένο Ιούλιο.

Κι όλα αυτά μόλις ένα χρόνο μετά το ασημένιο μετάλλιο που απέσπασε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων που έγινε στο Βελιγράδι. Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές της 4ης ημέρας, ξεχώρισε η 5η θέση που κατέλαβε η Χριστίνα Γεωργία Αηδονίδου στα -44 κιλά.

Η Ασημάκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τον γύρο των 64. Επικράτησε 2-1 (6-4, 4-7, 7-6)της Μαροκινής Καλγί, ενώ προκρίθηκε στην 16άδα μετά τη νίκη επίσης με 1-2 (4-3, 4-6, 4-8) επί της Κχάν από το Ουζμπεκιστάν. Στον κρίσιμο αγώνα για την είσοδό της στην 5άδα, νίκησε 2-0 (8-0, 11-1) την Ζουμαμπέκ από το Καζακστάν, εώ «μπήκε» στα μετάλλια μετά τη νίκη (με αποβολή για αντικανονική παιχνίδι) επί της Γαλλίδας Φοφανά. Η Ασημάκη παρά τις πρώτες βοήθειες που της παρασχέθηκαν, δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον ημιτελικό απέναντι στην Μανγκίν από τις Φιλιππίνες (η τελευταία λίγο αργότερα στέφθηκε και πρωταθλήτρια κόσμου), με αποτέλεσμα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας.

Share it