Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο τεράστιος Τσελίδης! Στο Τζούντο το πρώτο Ελληνικό μετάλλιο

Ο Θόδωρος Τσελίδης κατάφερε και έφθασε σε αυτό που ονειρεύτηκε στην πορεία της ημέρας στο Παρίσι, την κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 28χρονος τζουντόκα στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90κ. , υπέταξε και τον Ισπανό, Τριστάνι Μοσακλισβίλικαι χάρισε στην Team Hellas το πρώτο της μετάλλιο στο «Παρίσι 2024».

Αυτό μάλιστα είναι το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους 33ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πρώτο στο άθλημα του τζούντο μετά από 12 χρόνια και τον Ηλία Ηλιάδη στο Λονδίνο το 2012.

Ο Θόδωρος Τσελίδης κατάφερε και έφθασε σε αυτό που ονειρεύτηκε στην πορεία της ημέρας στο Παρίσι, την κατάκτηση μεταλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 28χρονος τζουντόκα στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90κ. , υπέταξε και τον Ισπανό, Τριστάνι Μοσακλισβίλικαι χάρισε στην Team Hellas το πρώτο της μετάλλιο στο «Παρίσι 2024».

Μετά το φινάλε του σπουδαίου ματς, ο Έλληνας τζουντόκα στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ χαρακτήρισε “όνειρο που έγινε πραγματικότητα” αυτή τη διάκριση, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι οι βλέψεις του ήταν για κάτι καλύτερο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θοδωρής Τσελίδης

Για το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί ένα μετάλλιο: “Πολύ χαίρομαι που κράτησα τον λόγο μου”

Για το πώς το έζησε: “Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Είναι η πιο χαρούμενη ημέρα της ζωής μου”

Για τα πρώτα του συναισθήματα: “Σκεφτόμουν κάτι καλύτερο, αλλά ότι έγινε έγινε και τώρα χαίρομαι πάρα πολύ”

Για το ότι είναι το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι: “Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα μετάλλιο για την πατρίδα μας”

Τι κι αν το πρωί άρχισε την προσπάθειά τους ως Νο.15 στην παγκόσμια κατάταξη, αγώνα με τον αγώνα ΄αγωνιζόταν σαν «λιοντάρι», άρχισε να το πιστεύει όλο και περισσότερο, ειδικά μετά τη μοναδική ήττα στον προημιτελικό από τον Γάλλο με μια αμφιλογόμενη διαιτητική απόφαση. Μετά χρειάστηκε δύο νίκες και τις κατέκτησε.

Ο Τσελίδης, που αγωνίζεται για την Ελλάδα από το 2017 και έπειτα, έφθασε πανάξια στην κορυφαία επιτυχία, να βρεθεί στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην πορεία του με το εθνόσημο ο πρωταθλητής που γεννήθηκε στον Οσετία, έχει κατακτήσει τα χάλκινα μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο Τελ Αβίβ (2018) και στη Σόφια (2022).

Φέτος πήρε το χρυσό μετάλλιο στο IJF στην Τασκένδη, ενώ σε επίπεδο Μεσογειακών Αγώνων, ήταν 2ος στο Οράν το 2022 και 3ος στην Ταραγόνα το 2018.

Share it