Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Το photostory από το παιχνίδι με την Δόξα Βώλακα που έφερε την ιστορική άνοδο του Άρη Πετεινού!

Ιστορικές στιγμές ζει το χωριό του Πετεινού καθώς το καμάρι του εξασφάλισε την άνοδο στην Γ’ Εθνική μετά τη νίκη με 1-0 επί της Δόξας Βώλακα στο κατάμεστο γήπεδο του Πετεινού στα πλαίσια της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές Ξάνθης να ολοκληρώνουν τα μπαράζ με 12 βαθμούς και την 2η θέση

Η ομάδα του Άρη Πετεινού έχοντας και την ώθηση του κόσμου που, και ειδικά των πιτσιρικάδων της Ακαδημίας του Άρη που δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα, μπήκαν με ορμή και κυριάρχησαν στο παιχνίδι από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Μάλιστα στο 13′ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Τυριάκης με επιτάχυνση πέρασε εντυπωσιακά δύο αντιπάλους πρόλαβε την έξοδο του Πάγκακη κάνοντας το πλασέ όμως λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα ο Μποσκοψίου έδιωξε σε κόρνερ.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 23′ ο Παγκάκης έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Τουρατζίδη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο “Τουρα” κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κασσό, πολύ καθαρή φάση με τους φιλοξενούμενους να μην διαμαρτύρονται καν, την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιάννης Χριστοφορίδης που χτύπησε το πέναλτι με δύναμη με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο 31′ στην πρώτη απόπειρα προς την εστία η απόλυτα ακίνδυνη και με παθητικό παιχνίδι στο πρώτο μέρος ομάδα του Βώλακα ο Κασσός έκανε το σουτ αλλά ήταν άστοχο, με τον Άρη να απαντά ένα λεπτό αργότερα όταν από σέντρα του Τουρατζίδη ο Εφέτη έπιασε την κεφαλιά όμως ο κορυφαίος παίκτης της Δόξας, ο κίπερ Παγκάκης, μπλόκαρε σταθερά. Ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν νέο σουτ στο 44′ από μακρινή απόσταση από τον Μποσκοψίου με τον Αθανασίου να μπλοκάρει άνετα.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι που ήθελαν μόνο νίκη πήραν την κατοχή της μπάλας θέλοντας να βρουν τον τρόπο να σκοράρουν, άλλωστε μόνο με νίκη θα έπαιρναν αυτή την άνοδο, όμως παρότι είχαν την κατοχή δεν είχαν την σωστή τελική πάσα στο τέλος ώστε να απειλήσουν την εστία του Αθανασίου. Αντίθετα η ομάδα του Πετεινού με άριστη διαχείριση του αγώνα από Τάσο Νεοφυτίδη και Στράτο Κυρανούδη όχι μόνο δεν απειλήθηκε αλλά ήταν αυτή που είχε και δύο αξιόλογες στιγμές με το σουτ του Μελισσόπουλου στο 77′ να περνά ελάχιστα άουτ ενώ ίδια κατάληξη είχε και το νέο σουτ του Ραφαήλ Μελισσόπουλου στο 80′.

Η αγωνιστική αδυναμία της πολύ μέτριας εμφάνισης σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι των παικτών της Δόξας έφερνε όσο περνούσε η ώρα και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις εκνευρισμό και έτσι στο 86′ ο κατά τα άλλα μαζί με τον Παγκάκη κορυφαίος των φιλοξενούμενων ο κεντρικός αμυντικός Μποσκοψίου αποβλήθηκε ορθά με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία με έντονο τρόπο προς τον Β’ βοηθό.

Και ενώ όλοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την άνοδο του Άρη έστω και με ισοπαλία, ήρθε στο 91′ ο Ιάσωνας Εφέντη με ακόμα μια πολύ γεμάτη τρέξιμο εμφάνιση να κάνει το κλέψιμο στον χώρο του κέντρου να βρει κενό στην άμυνα της Δόξας και με κάθετη κίνηση να φτάσει με άνεση απέναντι στον Παγκάκη τον οποίο πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι παίκτες του Άρη έγιναν όπως ήταν λογικό ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας έξαλλα την σπουδαία και ιστορική επιτυχία της ανόδου. Που δυστυχώς αμαυρώθηκε από τους φιλοξενούμενους που μετά το τέλος του αγώνα διαμαρτυρήθηκαν έντονα και πήγαν “καροτσάκι” την διαιτητική τριάδα προς τα αποδυτήρια. Όμως χάρις την παρέμβαση του Προέδρου της Δόξας Βώλακα που ήταν εκ των πλέον ψύχραιμων συνέβαλε με την βοήθεια και των ανθρώπων της ασφάλειας και ανθρώπων των γηπεδούχων να μην συμβεί κάτι. Φτάνοντας όμως στα αποδυτήρια ξεκίνησε νέος κύκλος με κάποιες χυδαίες ύβρεις από παίκτη της Δόξας με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για την Ξάνθη και την οικογένεια του Βασίλη Τοροσίδη που ήταν παρών για να στηρίξει την ομάδα του χωριού του. Αυτές οι χυδαίες ύβρεις έφεραν όπως ήταν λογικό την αντίδραση κάποιων φιλάθλων που ήταν στο συγκεκριμένο σημείο  με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων κυρίως από πλευράς Άρη Πετεινού αποσόβησαν τα χειρότερα, με τον Ηλία Σταμπουλή αν και δεν ήταν αυτός που έβριζε στην προσπάθεια του να χωρίσει δέχτηκε ένα χτύπημα από άγνωστο στην μύτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Ευτυχώς η πολύ γρήγορη και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας της Ξάνθης, της ασφάλειας του γηπέδου και των ανθρώπων της γηπεδούχου ομάδας “έσβησαν” γρήγορα την φωτιά, με τις απαράδεκτες εικόνες πάντως που άφησαν οι φίλαθλοι της Δόξας στον χώρο που με τόσο προσοχή ετοίμασαν για αυτούς οι γηπεδούχοι αλλά και οι σπασμένες πόρτες στα αποδυτήρια να αφήνουν άναυδο τον Πρόεδρο της Δόξας Βώλακα. Με τον ίδιο στο τέλος να ζητούσε συγνώμη για αυτή την εικόνα από τον Πρόεδρο του Άρη όπως και για το γεγονός πως η ομάδα του Πετεινού δεν μπόρεσε να γιορτάσει όπως ήθελε την άνοδο. Κάτι που πάντως θα συμβεί την επόμενο Σαββατοκύριακο στην μεγάλη γιορτή που ετοιμάζει ο Άρης Πετεινού για το φινάλε της σεζόν οπού θα γίνουν απονομές πρωταθλήματος Α’ και Γ’ κατηγορίας αλλά και το φινάλε της χρονιάς για την Ακαδημία του συλλόγου

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Τάσος Φιλιππίδης με βοηθούς τους Ευάγγελο Κατσαντούρα και Λευτέρη Νασιούλη της ΕΠΣ Έβρου

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Αν. Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Ασλανίδης, Δασκαλάκης, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Μελισσόπουλος, Χριστοφορίδης, Εφέντη, Τυριάκης(88′ Κουτσομιχάλης)), Πουτακίδης, Τουρατζίδης(90′ Μαλαδένης)

ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ(Λ. Ροδίτης): Παγκάκης, Κασσός(71′ Μαρκόπουλος), Καρπιτσάαρης, Μποσκοψίου, Άρμεν Πρ.(71′ Μαλίκης), Βασιλειάδης(83′ Τζαμπάζης), Σίγγος, Δράμπαλης Κ., Στάικος, Μουζενίτοβ, Σταμπουλής Ηλ.(83′ Άρμεν Αλ.)

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ SA ΕΔΩ

Share it