Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Το τρίτο ημίχρονο και 11 tips από την 5η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης!

Πράματα και θάματα έγιναν στην 5η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης που είχαμε εντυπωσιακά σκορ, μόνο νίκες γηπεδούχων σε αγωνιστική με 27 γκολ να σημειώνονται. Απίθανο παιχνίδι έγινε στην Λευκόπετρα που “έσπασαν καρδιές” στο φινάλε, επιβλητικές νίκες για Κεντητή και Ατρόμητο Χρύσας, σπουδαία τρίποντα για Αετό Γοργόνας και Εχίνο που πήρε την πρώτη του αγωνιστική νίκη

Πάμε όμως να δούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία της 5ης στροφής της Β’ κατηγορίας:

1. Από τις πλέον παραγωγικές ήταν η 5η αγωνιστική στην Β’ κατηγορία με 27 τέρματα να σημειώνονται 14 σημειώθηκαν σε Κεντητή και Χρύσα ενώ άλλα 10 σημειώθηκαν σε Εχίνο και το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Λευκόπετρα σε μια στροφή που έγιναν πέντε ματς λόγω της αναβολής του αγώνα του Κότινου με την Δόξα Μυρωδάτου λόγω πένθους

2. Τα 18 τέρματα έφτασε η Κεντητή που μετά το εντυπωσιακό της ξέσπασμα έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, με τον Ατρόμητο Χρύσας να ακολουθεί με 15 τέρματα και ο Κεραυνός Λευκόπετρας με 14. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Δόξα Σταυρούπολης με 12 και η Αναγέννηση Παλαιάς Χρύσας με 11.

3. Με τον Μιλαχήμ Μιλαχήμογλου της Κεντητής να είναι πρώτος σκόρερ με 8 τέρματα, ένα λιγότερο έχει ο Βασίλης Λαζαρίδης του Κεραυνού Λευκόπετρας. Την πρώτη εξάδα των σκόρερ συμπληρώνουν ο Τόλης Τσανακτσόγλου της Παλιάς Χρύσας με 6 τέρματα, ο Ενίς Ρασήτογλου της Κεντητής που έχει 5 ενώ από 4 γκολ έχουν οι Θωμαίδης(Δόξα Σταυρούπολης) και Καλταπανίδης(Αετός Γοργόνας)

4. . Όσον αφορά την καλύτερη άμυνα στην κορυφή βρίσκονται οι Κεραυνός Λευκόπετρας και Μύκη που έχουν δεχτεί μόλις 3 τέρματα, ενώ ακολουθούν με 5 τέρματα παθητικό η Κεντητή, 6 ο Άτλας Σελίνου και ο Ατρόμητος Χρύσας με 7.

 

5. Στην 5η αγωνιστική αν μη τι άλλο ξεχώρισε η πολύ μεγάλη νίκη του Κεραυνού Λευκόπετρας επί της Αναγέννησης Παλιάς Χρύσας, οπού δεν έλειψαν τα έντονα παράπονα τόσο των φιλοξενούμενων αλλά και των γηπεδούχων για την διαιτησία.  Ο Κεραυνός ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος και με δύο τέρματα του Βασίλη Λαζαρίδη πήρε σημαντικό κεφάλι στο σκορ, ενώ στα πρώτα λεπτά του δεύτερο μέρος ο επιθετικός των “ερυθρόλευκων” με το δεύτερο εύστοχο πέναλτι στο ματς έκανε χατ-τρικ και ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Κάπου εκεί όμως ήρθε η αντίδραση της Αναγέννησης, εκμεταλλευόμενη και την αποβολή του Τζεμαλή για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι, που μπήκε ξανά στο ματς με τέρματα των Τσανακτσόγλου στο 77′ και Μπασρεντήν στο 85′ και παρά την πίεση τους στο φινάλε το σκορ έμεινε στο 3-2 με τον Κεραυνό να συνεχίζει στην κορυφή

6. Εκεί οπού παρέμεινε και η Κεντητή που πέτυχε εντυπωσιακή νίκη με 7-1 επί του Κεραυνού Παλαιού Κατραμίου χάρις το καρέ του Μιλαχήμ Μιλαχήμογλου και τα γκολ των Ενίς Ρασήτογλου, Χοκάν Μουσάογλου και ένα αυτογκόλ. Παρά την βαριά ήττα η ομάδα του Κεραυνού εξέφρασε πολλά παράπονα για την διαιτητική αντιμετώπιση που είχε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

7. Σαρωτικός ήταν ο Ατρόμητος Χρύσας που κέρδισε με 6-0 τον Εθνικό Κιμμερίων χάρις τα τέρματα των Παπά, Γαβρίλου Ευθυμιάδης, Βασιλειάδη, Καλαϊτζή και δύο τέρματα του Μάριου Ευθυμιάδη.

8. Σπουδαίες εντός έδρας νίκες πέτυχαν επίσης οι Εχίνος Σπορ και Αετός Γοργόνας. Ο Εχίνος επικράτησε με 4-1 της Δόξας Σταυρούπολης χάρις τα τέρματα των Χότσκα, Χατζημεμίς, Κοτς και Μουαρέμογλου ενώ για την Δόξα είχε μειώσει προσωρινά ο Γιαβρίδης. Στην Γοργόνα ο Αετός επικράτησε του Άτλα με 2-1 χάρις τα δύο τέρματα του Καλταπανίδη ενώ ο Δημήτρης Παπαευαγγέλου είχε ισοφαρίσει για τον Άτλα.

9. Διατήρησαν και μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής το αήττητο τους οι Κεραυνός Λευκόπετρας, Κεντητή και Ατρόμητος Χρύσας, ενώ ο Εχίνος Σπορ πανηγύρισε την πρώτη του αγωνιστική νίκη. Χωρίς τρίποντο μένουν οι Εθνικός Κιμμερίων και Δόξα Μυρωδάτου

10. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αγωνιστική που έρχεται με το μεγάλο ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Κεντητής και του Κεραυνού Λευκόπετρας να κλέβει την παράσταση. Σπουδαία ντέρμπι θα έχουμε επίσης σε Κατράμιο, Κουτσό και Σέλινο, στο Κατράμιο ο Κεραυνός θα υποδεχθεί το Κότινο, στο Σέλινο ο Άτλας τον Ατρόμητο Χρύσας ενώ στο Κουτσό θα γίνει το παιχνίδι της Μύκης με τον Αετό Γοργόνας. Στην Σταυρούπολη η Δόξα θα υποδεχθεί τον Εθνικό Κιμμεριων ενώ στο Μυρωδάτο η Δόξα θα ψάξει την πρώτη νίκη κόντρα στον Εχίνο Σπορ.

11. Η 5η στροφή επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά πως θα έχουμε πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα φέτος, με το SA χάρις την συμβολή των υποστηρικτών σας προσφέρει σε ζωντανή ενημέρωση την εξέλιξη των αγώνων κάτι που θα συνεχίσει να κάνει μέχρι και το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

 

Share it