Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Το ξανάκανε ο ανεπανάληπτος Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε ξανά το χρυσό μετάλλιο και στο Παρίσι!

Ο Μίλτος Τεντόγλου προσέθεσε ακόμη ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο παλμαρέ του, καθώς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο άλμα εις μήκος, φέρνοντας για άλλη μία φορά επιτυχία στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν κυρίαρχος καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού, καταφέρνοντας να πάρει την πρωτιά πηδώντας στα 8.48μ. στη δεύτερη προσπάθειά του, η οποία αποδείχθηκε αρκετή για να ανέβει για μία ακόμα φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Αυτό ήταν το 14ο μετάλλιο για τον Τεντόγλου κατά τη διάρκεια της απίστευτης καριέρας του, ενώ παράλληλα έγινε ο δεύτερος άλτης που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις.

Το 8.27 στην πρώτη του προσπάθεια τον έφερε δεύτερο στην κατάταξη αλλά ήταν απλά… ζέσταμα για τον 26χρονο θρύλο του αθλήματος, καθώς ακολούθησε ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8.48 που τον ανέβασε στην πρώτη θέση, πάνω από τους βασικούς ανταγωνιστές τους, τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ (8.36) και τον Ιταλό Φουρλάνι (8.34).

Η κατάταξη του τελικού

  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.28
  2. Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 8.36
  3. Ματία Φουρλάνι (Ιταλία) 8.34
  4. Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 8.20
  5. Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μεγάλη Βρετανία) 8.14
  6. Σάιμον Μπατζ (Γερμανία) 8.07
  7. Μίνγκουν Ζανγκ (Κίνα) 8.07
  8. Ζιάναν Γουάνγκ (Κίνα) 8.03
  9. Φίλιπ Πράβντιτσα (Κροατία) 7.90
  10. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.83
  11. Αρνόβις Νταλμέρο (Κολομβία) 7.83
  12. Κάρεϊ ΜακΛέοντ (Τζαμάικα) 7.82

Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και 14ο στην καριέρα του σε μεγάλες διοργανώσεις. Ενώ παράλληλα είναι το 7ο μετάλλιο της Ελλάδας στο Παρίσι, και πρώτο χρυσό μετά τα δύο μετάλλια στην κωπηλασία, το χάλκινο των Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή και το χάλκινο των Κοντού – Φίτσιου καθώς επίσης το ασημένιο μετάλλιο του Χρήστου στην κολύμβηση (200μ. ύπτιο) και το χάλκινο του Τσελίδη στο τζούντο (κατηγορία των 90 κιλών), το χάλκινο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και το χάλκινο του Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ.

Μάλιστα, περάσαμε τα έξι μετάλλια που είχαμε κατακτήσει στο Ρίο το 2016 και βάζουμε πλώρη για τα οκτώ που είχαμε κατακτήσει στην Ατλάντα.

Photo credit: Sport24.gr

Share it