Δώδεκα χρονών είναι το ηλιακό “πλαφόν”, το οποίο πρέπει να ξεπεράσει μία αθλήτρια, προκειμένου να αγωνιστεί στις Εθνικές κατηγορίες ποδοσφαίρου. Η Ροδόπη ’87, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της περιοχής, δεν έχασε χρόνο και, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη νέων ταλέντων από τις υποδομές της, έδωσε στη 12χρονη Αζρά Χασάν, την πρώτη της επίσημη ευκαιρία.
“Η μικρή είχε πολύ άγχος. Η Αζρά είναι πολύ δραστήρια, έχει πολύ όρεξη, δεν έχει χάσει προπόνηση από τον Σεπτέμβριο, ενώ, παράλληλα τη βοηθάει ο σωματότυπος της, γιατί είναι αδύνατη και ψηλή για την ηλικία της. Αγωνίστηκε περίπου πέντε λεπτά, είχε επαφές με τη μπάλα και ένιωσε τον αγωνιστικό ρυθμό”, θα μας πει η προπονήτριά της, Βίκυ Περιβολοπούλου, για τις πρώτες επιδόσεις της αθλήτριας.
Για την ιστορία η Ροδόπη ’87 επικράτησε άνετα, εκτός έδρας, κόντρα στις Πιέριδες Μούσες με 0-3, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στην κα Περιβολοπούλου να ρίξει τη νεαρή αθλήτρια στη “μάχη”.
Η Αζρά Χασάν, εκτός από μία από τις νεαρότερες αθλήτριες που έχουν αγωνιστεί ποτέ πανελληνίως σε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου -αφού “έκλεισε” τα δώδεκα χρόνια της μόλις τον Οκτώβριο, αποτέλεσε και την πρώτη κοπέλας της μειονότητας που αγωνίστηκε με τη Ροδόπη ’87, αποδεικνύοντας ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι για όλους. Αγωνίζεται στην επίθεση, προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια της Ροδόπης, καθώς ο μπαμπάς της και ο παππούς της έχουν ασχοληθεί με το τοπικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Θράκης, κι ελπίζουμε να τη δούμε με τα “χρώματα” της Ροδόπης και τα επόμενα χρόνια.
“Κοιτάμε να δίνουμε χρόνο συμμετοχής στις μικρές μας αθλήτριες που είναι από την περιοχή, ηλικίας 12, 14, 16, 17 χρονών, γιατί ξέρουμε ότι στο μέλλον θα μας βοηθήσουν πολύ. Είναι κέρδος ακόμη κι αν αγωνιστούν για μερικά λεπτά”, θα προσθέσει η προπονήτρια για τις ευκαιρίες που παίρνουν οι ντόπιες αθλήτριες, αφού “το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πολλές αθλήτριες-φοιτήτριες, οι οποίες μας βοηθούν για ορισμένα μόνο χρόνια. Εμείς θέλουμε αθλήτριες από το νομό, οι οποίες θα παίξουν για καιρό στην ομάδα”