To ένδοξο παρελθόν του Ελληνικού ποδοσφαίρου «ξαναζωντάνεψε» στο γήπεδο του Σιδηρόκαστρου όπου η ομάδα παλαιμάχων του τοπικού Εθνικού αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι διεθνείς ποδοσφαιριστές της βορείου Ελλάδος που έγραψαν ιστορία φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.
Οι ποδοσφαιρικοί θρύλοι του παρελθόντος… δίδαξαν ποδόσφαιρο κάνοντας τους παλαιότερους να αναπολήσουν τα ρομαντικά χρόνια του αθλήματος. Ξεχωριστοί καλεσμένοι των παλαιμάχων του Εθνικού Σιδηροκάστρου δύο μεγάλες δόξες του Παναθηναϊκού που είχαν αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών του 1971 στο Γουέμπλεϊ ο κορυφαίος Ξανθιώτης επιθετικός Αντώνης Αντωνιάδης και ο Τότης Φυλακούρης.
Ο φιλικός αγώνας τα είχε όλα, έντεκα γκολ (6-5 κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι), ωραίες φάσεις, πειράγματα αλλά και μηνύματα ανθρωπιάς αφού τα έσοδα δόθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.
«Ψυχή» της διοργάνωσης του αγώνα ο γιατρός Γιώργος Παρίσης που κατάφερε να φέρει στο Νομό Σερρών μεγάλα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο 70χρονος Τότης Φυλακούρης φόρεσε τη στολή κι έπαιξε με τους βετεράνους της Θεσσαλονίκης που οι περισσότεροι είχαν να του υπενθυμίσουν κάποια από τα αστεία, πάντα με καλή καρδιά, που έκανε στους αγωνιστικούς χώρους.
Ο Αντώνης Αντωνιάδης δεν αγωνίστηκε αλλά μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών δήλωσε ενθουσιασμός από τη φιλοξενία στο Σιδηρόκαστρο και τόνισε ότι τον συνδέουν πολλά με αυτήν την περιοχή «πριν από 48 χρόνια είχα έρθει και είχα παίξει με την Εθνική Ενόπλων. Ήμουν στην αρχή της καριέρας μου και είχα γνωρίσει κάποιους ανθρώπους με τους οποίους διατηρώ φιλία κι ένας από αυτούς είναι ο γιατρός Γιώργος Παρίσης».
Στο παιχνίδι δεν αγωνίστηκαν και οι Κώστας Ορφανός και Κώστας Αϊδινίου, έδωσαν όμως το παρών και μίλησαν για την αξία και τη σπουδαιότητα να γίνονται τέτοια παιχνίδια για φιλανθρωπικό σκοπό. Το ίδιο είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών και ο πρώην γενικός γραμματέας αθλητισμού Γιώργος Λυσσαρίδης που τόνισε ότι η ομάδα των παλαιμάχων της Θεσσαλονίκης στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια όλες αυτές τις εκδηλώσεις που στέλνουν μέσα από τον αθλητισμό μηνύματα ανθρωπιάς.
Παλαίμαχοι Εθνικού Σιδηροκάστρου: Αγγελίδης, Αϊβατζίδης, Χοτζούδης, Σαμαράς, Κουρουκερέζης, Λεβέντης, Χαλίλης, Μεντής, Κούγκαλης, Παναγιωτίδης, Σκερλετίδης ( έπαιξαν και οι Φλώρος, Νικολαϊδης, Σιδηρόπουλος, Αβραμίδης, Σίμος, Αβραμίδης Γ., Μαυρέλης, Καρυπίδης, Πάγκος)
Παλαίμαχοι Θεσσαλονίκης: Κεχαγιάς, Σταυρίδης, Σαμολαδάς, Τραϊανόπουλος, Κουκίδης, Δαγίογλου, Κουγιουμτζίδης, Φυλακούρης, Κάκογλου, Σακελλαρίδης, Παπαμιχαήλ (έπαιξαν και οι Μποίκογλου, Γιαννουκίδης, Σίτσας, Ντάρτζαλης, Συψιανός, Μπουρδάμης, Σπανδωνίδης, Μηλιωρίτσης, Μαρόκος και Καπουσούζης.
Πηγή: Ert.gr