Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Τα πήγε περίφημα και στην κατηγορία των γυναικών η Αντωνιάδη

Μόλις στα 16 της χρόνια, η Νικολέτα Αντωνιάδη από τον Έβρο, με πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 και ατομικό ρεκόρ 8.52 στα εμπόδια των 76,2 εκατοστών, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία των γυναικών και στα εμπόδια των 84 εκατοστών (ύψος) στην ημερίδα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ.

Η πρωταθλήτρια των Μυρμιδόνων Διδυμοτείχου με προπονητή τον Θανάση Τσιτσιμάκα, ήταν για ακόμη μία φορά πολύ καλή, αγωνιζόμενη δίπλα στην κατά 14 χρόνια μεγαλύτερη της Ελισάβετ Πεσιρίδου, και στην επίσης ελπιδοφόρα Ντέλιου με τις οποίες κατέκτησαν τις πρώτες τρεις θέσεις.

Η Αντωνιάδη που ήταν η νεότερη αθλήτρια που αγωνίστηκε στα 60μ. με εμπόδια, χρειάστηκε να εκκινήσει δύο φορές. Στην πρώτη σειρά που τοποθετήθηκε να αγωνιστεί, χτύπησε στο πρώτο εμπόδιο και έπεσε. Ωστόσο μπήκε εκτός συναγωνισμού στην δεύτερη σειρά καθώς ταξίδεψε από το Διδυμότειχο για να αγωνιστεί και δεν έχει πολλές ευκαιρίες για αγώνες. Ξεπέρασε στο φυσιολογικό άγχος της και έκανε 8.60, το οποίο είναι και το πρώτο της ατομικό ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών (δεύτερη πίσω από την Πεσιρίδου που κατέγραψε 8.45, ενώ η Ντέλιου ήταν τρίτη με 8.64).

«Περίμενα ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα, αλλά επειδή με έφερε μπροστά το πρώτο εμπόδιο, το έριξα και έχασα τον ρυθμό μου, οπότε ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές που με άφησαν να ξανατρέξω άλλη μία κούρσα αν και αρκετά αγχωμένη. Αλλά έχουμε και άλλους αγώνες μπροστά μας», δήλωσε στο Sportsfeed.gr η νεαρή εμποδίστρια, η οποία επιδιώκει κάτι καλό στο Ευρωπαϊκό Κ18 στην Ιερουσαλήμ. «Αν με πάρουν στην ομάδα για το Βαλκανικό Κ20 θα φύγω την άλλη εβδομάδα για τον επόμενο μου αγώνα. Θέλω να πετύχω κάτι καλό στο Ευρωπαϊκό Κ18 στην Ιερουσαλήμ, έχουμε και τα πανελλήνια, έχουμε αρκετούς αγώνες αρκεί να είαμστε υγιείς».

Share it