Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Συμπολίτισσα μας καθαρίζει εθελοντικά εβδομαδιαία τον ποταμό Τραύο στον Μίσχο

Μπορεί η Ροδόπη να διαθέτει μαγευτικά τοπία και οικοτόπους, ωστόσο το πρόβλημα των απορριμάτων και των “σκουπιδότοπων” παραμένει διαχρονικό.

Παρ’όλα αυτά δεν λείπουν και αξιέπαινες ενέργειες, όπως αυτές μιας κατοίκου της ευρύτερης περιοχής, που δεν θέλησε να αποκαλύψεο την ταυτότητά της, η οποία εθελοντικά, καθαρίζει εβδομαδιαίως τον ποταμό Τραύο, που μεταξύ άλλων διαρρέει τον Μίσχο και νοτιότερα την Μελέτη, του νομού Ροδόπης.

Όπως αναφέρει ο Διονύσης Βοργιάς στον Χρόνο, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ Ανακαλύπτοντας τον τόπο μας», διαπίστωσε πως η συγκεκριμένη κυρία, πραγματοποιεί αυτή την εθελοντική της πρωτοβουλία εδώ κι αρκετό καιρό, από τότε που το ποτάμι ήταν σχεδόν σκουπιδότοπος. Κάθε εβδομάδα επιστρέφει στην περιοχή, συνοδεία των σκυλιών της, για να απολαύσει το μαγευτικό τοπίο, να πάρει καθαρό αέρα, να τρέξουν τα σκυλιά της και -φυσικά- να καθαρίσει το ύπαιθρο.

Αλλά κάθε εβδομάδα, δυστυχώς, νέα απορρίμματα είναι εκεί… να την περιμένουν, αφού οι ασυνείδητοι κάτοικοι περισσεύουν. Μπουκάλια από μπύρες, κουτάκια από αναψυκτικά, χαρτοσακούλες από τρόφιμα, υπολείμματα τροφών, αποτσίγαρα ή άδεια πακέτα τσιγάρων και καθετί που δεν είναι «της φύσης», τα μαζεύει. Άνθρωποι της περιοχής και όχι μόνο σπεύδουν για μία κοντινή απόδραση στην φύση, κάνουν το υπαίθριο πικ-νικ τους, αλλά δυστυχώς αφήνουν το αποτύπωμά τους με σκουπίδια.

Share it