Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Συμπληρώθηκε το πάζλ για τα ημιτελικά με Κροατία! Αποθεώθηκε παρά τον αποκλεισμό η Ρωσία

Η διοργανώτρια Ρωσία κονταροχτυπήθηκε με την πολλά υποσχόμενη ομάδα της Κροατίας για τον τελευταίο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Mundial 2018.

Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι η ομάδα της Κροατίας χαμογέλασε στα πέναλτι και πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ομάδα της Αγγλίας!

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά με την Κροατία να προσπαθεί μα ελέγξει την περιοχή του κέντρου και τροφοδοτώντας την επιθετική της γραμμή να προηγηθεί στο σκορ.Η Ρωσία από την μεριά της, διατηρώντας καλή αμυντική λειτουργία προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει την αντίπαλη περιοχή δίχως όμως κάποιο αποτέλεσμα. Ο ρυθμός μετά το 15ο λεπτό έπεσε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν μάταια να δημιουργήσουν παιχνίδι. Η εικόνα του παιχνιδιού αντικατοπτρίζεται στα 0 σουτ στον στόχο συμπληρώνοντας το πρώτο μισάωρο του αγώνα!

Όλα αλλάζουν όμως με την έξοχη σουτάρα του Denis Cheryshev στο 31’, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο άνοιξε το σκορ για την Ρωσία. Η αντίδραση της Κροατίας ήταν άμεση, η οποία με σκληρά μαρκαρίσματα και με πραγματικό ηγέτη τον Luca Modric ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά του Andrej Kramaric! Μετά την ισοφάριση ο ρυθμός των δυο ομάδων έπεσε ξανά, περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε νωχελικά με την καλή ανασταλτική λειτουργία να είναι το κύριο ζητούμενο και στα δύο στρατόπεδα. Αρκετά εύκολα λάθη κυρίως σε πάσες στην περιοχή του κέντρου και άχρωμο επιθετικό παιχνίδι ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα στα πρώτα 20 λεπτά. Οι δυο πλευρές προσπάθησαν να πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή για να περάσουν μπροστά στο σκορ, με τον ρώσο Smolov να χάνει μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Το 1-1 δεν άλλαξε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση το σκηνικό άλλαξε με τους δύο διεκδικητές να πιέζουν για το γκολ της πρόκρισης. Στο 101’  γίνεται η ανατροπή με μια φανταστική σέντρα του Modric και με την κεφαλιά του Domagoj Vida, γράφοντας το 1-2.

Παρόλα αυτά το εισιτήριο για τα ημιτελικά δεν είχε ακόμη εκδοθεί!

Οι Vatreni κρατάνε την μπάλα ροκανίζοντας τον χρόνο με τους Ρώσους να πιέζουν και να ψάχνουν διαδρόμους για να πατήσουν περιοχή.  Αποτέλεσμα της πίεσης είναι ένα φάουλ στο 115ο λεπτό. Το φάουλ εκτελείται με τον Mario Fernandes να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα , το σκορ πλέον στο 2-2 και σχεδόν ολόκληρο το στάδιο να πανηγυρίζει έξαλλα!

Το 2-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της παράτασης με την πρόκριση πλέον να κρίνεται  στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η ψυχραιμία ήταν το ζητούμενο με την Κροατία να δείχνει πως την έχει. Με τα γκολ από τους Brozovic, Modric, Vida και Rakitic πήραν την πρόκριση ενάντια σε μια μαχητική ομάδα που όμως φάνηκε να ξεμένει από ενέργεια.    

Η διαδικασία των πέναλτι

Σμολόφ – απόκρουση Σούμπασιτς
Μπρόζοβιτς – γκολ
Τζαγκόεφ – γκολ
Κόβατσιτς – απόκρουση Ακινφέεφ
Μάριο Φερνάντες – άουτ
Μόντριτς – γκολ
Ιγκνασέβιτς – γκολ
Βίντα – γκολ
Κουζιάεφ – γκολ
Ράκιτιτς – γκολ

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουπέτοφ, Ιγκνασέβιτς, Κουντριάσοφ, Τσερίσεφ (67′ Σμολόφ), Κουζιάεφ, Ζόμπνιν, Γκολόβιν (102′ Τζαγκόεφ), Σαμέντοφ (54′ Ερόχιν), Τζιούμπα (79′ Γκαζίνσκι)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο (97′ Τσόρλουκα), Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (74′ Πίβαριτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (63′ Μπρόζοβιτς), Κράμαριτς (88′ Κόβατσιτς), Μαντζουκιτς, Ρέμπιτς

Share it