Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής στη Μεσημβρία Έβρου – Οι πύρινες “γλώσσες” δεν άφησαν τίποτα στο πέρασμά τους στα Δίκελλα

Με συνεχή δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, με δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα διάσπαρτα σχεδόν στο σύνολο του νοτίου τμήματος του Νομού Έβρου, με επιχειρησιακό σχεδιασμό που ανά πάσα στιγμή χρήζει αναπροσαρμογής καθώς οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες διαφοροποιούνται αιφνιδιαστικά, το Πυροσβεστικό Σώμα δίνει για πέμπτη ημέρα άνιση μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η καταστροφή που συντελείται είναι ανυπολόγιστη, με την πύρινη λαίλαπα να καίει για πέμπτο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή και τις εικόνες να είναι αποκαρδιωτικές.

Δύο σπίτια και τα νεκροταφεία του χωριού στον οικισμό των Δικέλλων παραδόθηκαν στις φλόγες.

Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής στη Μεσημβρία Έβρου – Οι πύρινες “γλώσσες” δεν άφησαν τίποτα στο πέρασμά τους στα Δίκελλα

Το 112 ήχησε ξανά για την εκκένωση του οικισμού Λεπτοκαρυά με κατεύθυνση προς Σάππες.

Οι πύρινες «γλώσσες» μπήκαν στο χωριό Μεσημβρία και έκαψαν σπίτια.

Απεγκλωβισμοί από Λιμενικό και Πυροσβεστική

Ολοκληρώθηκε χθες η επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων οικισμών, που εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα σκάφος του Λιμενικού έφτασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 43 άτομα που παρέλαβε από τα χωριό Δικέλλα και Μεσήμβρια, το οποίο λίγο νωρίτερα εκκενώθηκε.

Οι κάτοικοι του χωριού που κινδύνεψε από τη φωτιά αποβιβάστηκαν, κρατώντας τα κατοικίδια τους στα χέρια.

Παράλληλα, σκάφος της Πυροσβεστικής μετέφερε 10 άτομα στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, επίσης από τα Δίκελλα.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Μάκης Νασιάδης, ΕΡΤ

Share it