Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Σαμοθράκη: Παράτυποι μετανάστες αποβιβάστηκαν σε παραλία του νησιού (+video)

Χρόνια είχαμε να δούμε διακίνηση παράνομων μεταναστών στη Σαμοθράκη, οι οποίοι εμφανίστηκαν το πρωί του Σαββάτου 24 Αυγούστου στην παραλία των Κήπων.

20 συνολικά άτομα, στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν παιδιά (το μικρότερο 3 ετών) και ηλικιωμένοι, επέβαιναν στη φουσκωτή λέμβο.

Τα άτομα βρέθηκαν σε εξαθλιωμένη κατάσταση στη βόρεια πλευρά του νησιού από πολίτες, οι οποίοι τους διέσωσαν μεταφέροντας τους στην αρμόδια λιμενική αρχή της Σαμοθράκης.

Όλοι τους βρίσκονται αυτή την ώρα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς μεταφέρθηκαν από το Λιμενικό , ώστε να ακολουθηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες .

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν την περιοχή, το σημείο είναι πολύ δυσπρόσιτο και ο μόνος τρόπος να έχουν φτάσει εκεί με το φουσκωτό είναι αν τους παρέσυραν τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα. Επίσης, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν περιπολείται σταθερά ούτε από το λιμενικό, ούτε από την αστυνομία λόγω της απόφασης της δημοτικής αρχής να κλείσει τον δρόμο που οδηγεί στην περιοχή λόγω επικινδυνότητας, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για τέτοια περιστατικά, με συνέπεια οι άνθρωποι να κινδύνευαν ακόμη και με απώλεια ζωής σε περίπτωση που δεν εντοπίζονταν και διασώζονταν από τους πολίτες που είχαν πάει στην περιοχή με δική τους ευθύνη.

Πηγή: pameevro.gr

Share it