Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

ΠΟΕΣΕ και τοπικά Σωματεία Ξάνθης & Ροδόπης διαχωρίζουν τη θέση τους από την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕΔΙ για οικειοθελές lockdown

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), που αποτελεί τον επίσημο κλαδικό συνδικαλιστικό φορέα των αντίστοιχων επαγγελματιών, με ανακοίνωσή της, διαχωρίζει τη θέση της από την ανακοίνωση που εξέδωσε το “Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης” (ΠΑΣΚΕΔΙ) περί οικειοθελούς lockdown των καταστημάτων εστίασης την εβδομάδα 16-22 Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ΠΟΕΣΕ αναμένει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργό από τη ΔΕΘ και κατόπιν θα λάβει αποφάσεις “με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου και της οικονομίας γενικότερα”.

8d97c1ab-118953591_331571674849693_2831572905820369952_n

Την ίδια ώρα, οι πρόεδροι του Σωματείου Ζυθεστιατόρων & Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας, και του Σωματείου Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας, Ανέστης Βαφειάδης και Σπύρος Θυμικιώτης, τονίζουν:

“Τα σωματεία μας είναι οι αποκλειστικοί συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αντίστοιχων επιχειρήσεων του Νομού μας, αποτελούν  πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα τα οποία με τη σειρά τους ανήκουν τόσο στην τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης (δευτεροβάθμιο όργανο), όσο και στην ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων – επίσης δευτεροβάθμιο όργανο), και με τη σειρά τους αυτά, (τα δευτεροβάθμια όργανα), ανήκουν στην ΓΣΕΒΒΕ, το μόνο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο αυτών των επιχειρήσεων και έναν εκ των κοινωνικών εταίρων της χώρας. Τα σωματεία μας είναι τα μόνα που μπορούν να λάβουν αποφάσεις για συνδικαλιστικά θέματα όπως απεργίες και κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομού, τηρώντας όλους τους κανονισμούς (αποφάσεις Δ.Σ. και Γ.Σ.), όπως ορίζονται από τα οικεία καταστατικά τους”.

Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό, πως τα διάφορα πρωτοβάθμια σωματεία που φέρουν τον τίτλο Πανελλήνιο/α (π.χ. ΠΑΣΚΕΔΙ, ΠΑΣΕΚΤΕ, κ.τλ.), δεν εκφράζουν και δεν απηχούν τις απόψεις και αποφάσεις των τοπικών σωματείων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Ενώ παρόμοια στάση τηρούν και στην Ξάνθη σύμφωνα με την πρόεδρο της ΟΕΒΕΞ Μαίρη Τσιακίρογλου.

«Δεν μας εκπροσωπεί η ΠΑΣΚΚΕΔΙ – Ο κλάδος μας βρίσκεται εν αναμονή των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε επιπλέον από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ και ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Θ»,  διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δεν παραδινόμαστε άνευ όρων.

Έχουμε περάσει μάλιστα πάρα πολλά θέματα σε συζητήσεις που κάνουμε με την κυβέρνηση».

Ειδικότερα η κ. Τσιακίρογλου, δήλωσε ότι «η ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης ανήκει σαν κλαδική στην ΠΟΕΣΕ. Πρόεδρός της, είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς. Οπότε συντασσόμαστε με τις αποφάσεις της ΠΟΕΣΕ.

Το σωματείο Ξάνθης, όπως και πάρα πολλά σωματεία ανά την Ελλάδα και ακολουθούμε τις επιταγές και οι  διεκδικήσεις γίνονται συνολικά από το κλαδικό μας όργανο».

Share it