Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Παρατείνονται για ακόμα 7 ημέρες τα έκτακτα μέτρα στο Δήμο Ξάνθης! Ανάλογα με τα αποτελέσματα οι αποφάσεις για το Δροσερό

Την παράταση των αυστηρών μέτρων(θυμηθείτε ΕΔΩ) που είχαν επιβληθεί στο Δήμο Ξάνθης την Τρίτη 31 Μαρτίου, γνωστοποίησε κατά την αποχώρηση του απο το Δημαρχείο Ξάνθης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά απο διαβούλευση αρκετών ωρών με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ξάνθης με αυτοδιοικητικούς και κατοίκους του Δρσερού, προκειμένου να οργανωθεί από το πρωί ο δειγματοληπτικό έλεγχος, σε περίπου 100 άτομα του Δροσερού (άνω των 20 ετών).

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ με τη συνδρομή του δήμου και κατοίκων θα βρεθούν από το πρωί σε τρία σημεία του οικισμού προκειμένου να ιχνηλατήσουν το επιβεβαιωμένο κρούσμα και να διαπιστωθεί η επιδημιολογική κατάσταση, έτσι ώστε να αποφασιστεί τι μέτρα θα ληφθούν. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα αφορούν περίπου 300 άτομα και τα αποτελέσματα αναμένονται από την Τρίτη, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα στον οικισμό, με τις πληροφορίες πάντως να μιλούν για καραντίνα ανάλογη του Εχίνου.

Εν τω μεταξύ, η εικόνα στο νομό προβληματίζει τους επιδημιολόγους. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα τέσσερα έχουν καταγραφεί συνολικά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=lMdgkW1S230&feature=emb_title

Η ανανέωση των πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20:00 το βράδυ της 20ης Απριλίου.

Για την περίοδο αυτών των 7 ημερών των επιπλέον περιοριστικών μέτρων η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη γίνεται αποκλειστικά από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” των δήμων. Σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε τελετή κατά τη συγκεκριμένη περίοδο επιτρέπεται παρουσία μόνο σε περίπτωση κηδείας και αποκλειστικά και μόνο για τους συγγενείς πρώτου βαθμού.

Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν τη δυνατότητα να τα βγάζουν για 15 λεπτά και μόνο πέριξ της οικίας τους. Τέλος, στα σούπερ μάρκετ γίνεται υποχρεωτική αναλογία ένας πελάτης ανά είκοσι τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου.

Share it