Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης!

Θρίαμβος για την ομάδα μπάσκετ των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων – Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κίνα. Οι αθλητές – μαθητές από την Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου κερδίζοντας την ομάδα της Γαλλίας με 73-64.

Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα, που εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Καβαλιώτη, Ανδρέα Καραπιπερίδη νίκησε και τη Γαλλία με 74-63 και κατέκτησε πανάξια το χρυσό μετάλλιο και τον Παγκόσμιο Τίτλο.

Η πορεία προς το χρυσό και οι συντελεστές:

Στο δρόμο για τον τελικό, το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης νίκησε στον όμιλο την Τουρκία (61-47) τη Βουλγαρία (90-51) και την Κύπρο (69-46), ενώ ηττήθηκε από την Κίνα (2) με 83-87.

Στον προημιτελικό νίκησε την Κίνα (1) με 76-69, στον ημιτελικό τη Σερβία με 58-41 και στον μεγάλο τελικό τη Γαλλία με 74-63.

Στην ομάδα του Κολλεγίου αγωνίστηκαν: Τσαχτσίρας, Καζαμίας, Πουρλίδας, Γιαννίκος (Άρης), Πέργουλης, Καρπούζης, Γιαννάτος, Μανθόπουλος, Λέφας (ΠΑΟΚ) Μακαρατζής, Χαρτώνας (ΔΕΚΑ) και ο Μάνασης της ΧΑΝΘ.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ανδρέας Καραπιπερίδης με συνεργάτη τον Ιωάννη Δεμερτζή, ενώ γενικός αρχηγός και γυμναστής είναι ο Δημήτρης Τσιότρας.

Share it