Ένας 20χρονος Ξανθιώτης, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών στη Σάμο κατάφερε να περάσει την σκληρή «πόρτα» της Apple’s iOS developer academy στη Νάπολη της Ιταλίας
Η «πόρτα» του πρώτου στην Ευρώπη Apple’s iOS developer academy –με έδρα την Νάπολη της Ιταλίας- είναι πιο σκληρή για τους υποψήφιου σπουδαστές της από την αντίστοιχη του Harvard. Η Ακαδημία που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 φιλοξενείται στο παλαιότερο μη θρησκευτικό πανεπιστήμιο του κόσμου, το University of Naples Federico II ( στα ιταλικά, Università degli Studi di Napoli Federico II). Το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε στη Νάπολη το 1224.
Σε αυτήν την Ακαδημία πέρασε ένας 20χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών στη Σάμο. Το όνομα του, Γεώργιος Κακουλιάδης. Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Ξάνθη και όπως λέει και ο ίδιος από τα 13 του αρχίζει η δράση του. Ένα μικρό βιογραφικό του στο profile του στο linkedin.
Ο λόγος στον Γιώργο: «Ως άνθρωπος της τέχνης και της δημιουργικότητας, άρχισα να δημιουργώ περιεχόμενο σε Apple συσκευές.
Όταν έμαθα για την ακαδημία προγραμματιστών έκανα αίτηση για εξετάσεις.
Στην πρώτη φάση δώσαμε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο της Νάπολης.
Ήταν από τις πιο ιδιαίτερες εξετάσεις της ζωής μου μιας και δεν ήταν ένα συνηθισμένο τεστ γνώσεων.
Υπήρχαν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με ανάπτυξη λογισμικού, design, business βασισμένες σε ερωτήσεις λογικής και IQ.
Στη δεύτερη φάση οι 500 καλύτεροι κληθήκαμε να δώσουμε συνέντευξη και έπειτα ακολούθησε διαδικτυακό interview με ερωτήσεις πάνω στο βιογραφικό και στην έως τώρα πορεία του καθενός. Τελικά επιλέχθηκαν οι 342 συμμετέχοντες για νέο ακαδημαϊκό έτος.
Οι τελικοί συμμετέχοντες θα λάβουν MacBook και iPhone αλλά και χρήματα σε μορφή υποτροφίας.
Εχω ασχοληθεί αρκετά με επιχειρηματικότητα τον τελευταίο καιρό με αποκορύφωμα της συμμετοχή μου σε μια startup εταιρεία που επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα ρούχα. Επίσης να τονίσω πως για να φτάσω ως εδώ οφείλω πολλά στην φοιτητική ομάδα Swifters, η οποία είναι η πρώτη και μοναδική φοιτητική κοινότητα γύρω από τεχνολογίες Apple στην Ελλάδα και έχει έδρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Τέλος πιστεύω πως η επένδυση του χρόνου μου στην ακαδημία θα με οδηγήσει σε νέους ορίζοντες πιο κοντά στους στόχους μου. Οι γνώσεις που θα λάβω από την ακαδημία θα χρησιμοποιηθούν είτε για να υλοποιήσω κάποιο επιχειρηματικό project είτε για κάποια εργασία στο μέλλον».
Ας κρατήσουμε το όνομα του… για το μέλλον!
Πηγή: Protothema.gr