Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Ο Σύλλογος «Αγίων Θεοδώρων» βάζει τον αθλητισμό στη ζωή των ωφελούμενων

Ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Νομού Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» συμμετείχε σε διήμερη συνάντηση που οργάνωσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα των Special Olympics Hellas στην Αθήνα. Εκεί παραβρέθηκαν ο διευθυντής του Συλλόγου Ηλίας Ποιμενίδης και ο τοπικός συντονιστής του προγράμματος Δημήτρης Ποιμενίδης, εκπροσωπώντας την Κομοτηνή, την πρώτη πόλη της Περιφέρειας ΑΜΘ που θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ουσιαστικά μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι Σύλλογοι βάζουν τον αθλητισμό στη ζωή των ωφελουμένων. Tα Special Olympics Hellas είναι ένα µη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο. Ιδρύθηκαν το 1987 µε σκοπό να παρέχουν σε άτοµα µε διανοητική αναπηρία ευκαιρίες προπόνησης και συµµετοχής σε αγώνες.

Οι εκπρόσωποι των «Αγίων Θεοδώρων» παρουσίασαν το έργο του Συλλόγου στους 15 περιφερειακούς και τοπικούς συντονιστές του προγράμματος, με στόχο την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με όλες τις πόλεις της Ελλάδος.

Σε τέσσερα αθλήματα θα επικεντρωθεί ο Σύλλογος

Στον «Χ» μίλησε ο διευθυντής Ηλίας Ποιμενίδης και πληροφόρησε ότι πιθανότατα μέσα στον Απρίλιο θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών και θα ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων. «Για παράδειγμα εάν ένας αθλητής έχει μια εξαιρετική ικανότητα σε ένα άθλημα θα είναι ο leader, δηλαδή αυτός που θα εκπαιδεύει αφού μάθει τους όρους του αθλήματος, τους νέους ενδιαφερόμενους αθλητές» δήλωσε ο κος Ποιμενίδης.

Ήδη έχουν επιλεχθεί τρία από τα αθλήματα στα οποία θα επικεντρωθεί ο Σύλλογος. Το ένα είναι το μπόουλινγκ, το δεύτερο είναι το badminton, το τρίτο η αναρρίχηση και θα υπάρξει και τέταρτο άθλημα, καθώς «έχουμε τέσσερις γυμναστές στον Σύλλογο και ο κάθε γυμναστής θα ασχοληθεί με ένα συγκεκριμένο άθλημα».

Μπορεί ο οποιοσδήποτε από τους ωφελούμενους να δηλώσει ενδιαφέρον  για τα αθλήματα και όπως δήλωσε ο κος Ποιμενίδης «ο στόχος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή και με τις άλλες πόλεις που συμμετείχαν στην συνάντηση, καθώς θέλουμε να αναπτύξουμε τα αθλήματα μαζί τους. Όλο αυτό βοηθάει την κοινωνικοποίηση των παιδιών».

Η σημαντικότητα του αθλητισμού 

Η Μπονόβα Ορσαλία γυμνάστρια προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής του Συλλόγου «Αγίων Θεοδώρων» έκανε αναφορά στη σημαντικότητα του αθλητισμού στα άτομα με νοητική υστέρηση.

«Ο αθλητισμός στους ωφελούμενους βοηθάει κατά κύριο λόγο στην κοινωνικοποίησή τους, ενώ η γυμναστική συμβάλλει στην διατήρηση της φυσικής κατάστασης και στην ευημερία του σώματος» επισήμανε. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια έχει δοθεί η δυνατότητα σε ωφελούμενους να συνεργάζονται  και επιπλέον «αφού ολοκληρώσουν την αθλητική δραστηριότητα φτιάχνει η ψυχική τους διάθεση».

Οι γνωριμίες και η κοινωνικοποίηση είναι το σημαντικότερο κέρδος για όσους από τον Σύλλογο «Αγίων Θεοδώρων» συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα που κυριολεκτικά βάζει τον αθλητισμό στην ζωή των ωφελούμενων.

Πηγή: xronos.gr

 

Share it